گورباچف: مذاکرات روسیه و آمریکا درباره ثبات راهبردی باید فوراً از سر گرفته شود

گورباچف: مذاکرات روسیه و آمریکا درباره ثبات راهبردی باید فوراً از سر گرفته شود

آخرین رئیس جمهوری شوروی سابق با یادآوری اینکه سیاست بازدارندگی هسته‌ای، یک تهدید دائمی برای صلح جهانی است، تأکید کرد که روسیه و آمریکا باید هر چه سریع‌تر گفت‌وگوهای دوجانبه درباره ثبات راهبردی را از سر بگیرند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه «ایزوستیا»، چاپ مسکو امروز نوشت: "میخائیل گورباچف" رئیس جمهوری سابق اتحاد جماهیر شوروی معتقد است که گفت‌وگو بین روسیه و آمریکا درباره مسئله ثبات راهبردی باید فوراً از سر گرفته شود، برای اینکه سیاست بازدارندگی هسته‌ای عامل تهدید دائمی برای جهان بشمار می‌رود. وی این دیدگاه خود را در مقاله‌ای که در روزنامه «وال استریت ژورنال» آمریکا منتشر شده، بیان کرده است.

گورباچف در این باره با اظهار عقیده‌های "جورج شولتز" وزیر خارجه سابق آمریکا در سالهای 1989-1982، "ویلیام پری" وزیر دفاع آمریکا در سالهای 1997-1994 و "سم نان" سناتور ایالت جورجیا از سال 1972 الی سال 1997 موافقت کرد. این سیاستمداران کهنه کار آمریکایی نیز پیش از این در تاریخ 11 آوریل در مقاله‌ای در این روزنامه تأکید کرده بودند که لازم است تا سریعاً مذاکرات بین روسیه و آمریکا در زمینه مسائل ثبات راهبردی از سر گرفته شود.

رئیس جمهوری سابق شوروی نوشته است: «با دیدگاه آنها درباره لزوم از سر گیری فوری مذاکرات راهبردی بین روسیه و آمریکا کاملاً موافق هستم. به عقیده من، سیاست بازدارندگی هسته‌ای به جای اینکه از صلح و ثبات در جهان دفاع کند، یک تهدید دائمی جهانی است».

گورباچف با یادآوری اینکه در زمان خود نتوانست "مارگرت تاچر" نخست‌وزیر انگلیس را که اصرار داشت تسلیحات هسته‌ای مانع از بروز جنگ جهانی سوم می شود، درباره اشتباه بودن عقیده‌اش متقاعد کند، افزود: «متأسفانه ما اکنون هم چنین دیدگاهی را از زبان سیاستمداران در ایالات متحده و حتی در روسیه می‌شنویم».     

این سیاستمدار کهنه‌کار روس توضیح داد: «تسلیحات هسته‌ای به‌منزله تصویر کشیده شده یک سلاح به‌روی دیوار توسط یک فرد ناشناس است. ما از هدف فردی که این تصویر را کشیده آگاه نیستیم. سلاح‌های هسته‌ای به‌راحتی ممکن است در نتیجه اشتباهات فنی یا خطای انسانی یا نقض سیستم‌های کامپیوتری، ناخواسته مورد استفاده قرار گرفته و فاجعه بیافرینند. ضمن اینکه، عامل آخر بیش از سایر موارد، موجب نگرانی من می‌شود».

میخائیل گورباچف به موارد آسیب‌های رخ داده در نتیجه نقص سیستم‌های کامپیوتری در عرصه‌های روزمره زندگی بشر اشاره کرده و یادآور شد که عواقب چنین نقص‌های الکترونیکی در زمینه صنایع، پروازهای هوایی و دیگر عرصه‌های حساس و حیاتی به مراتب قابل توجه‌تر خواهد بود و این واقعیت خطر فاجعه‌آمیز وقوع چنین نقص‌هایی در عرصه فناوری‌های هسته‌ای را ثابت می‌کند.   

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران