داورزنی: حضور سرپرست در انتخابات فدراسیونها عادلانه نیست/ فدراسیونها باید محتاطتر در بحث منابع مالی تصمیمگیری کنند
معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای وزارت ورزش و جوانان گفت: این که سرپرستی فدراسیونی را شش ماه تا یکسال اداره کند و بعد برای حضور در انتخابات کاندیدا شود عادلانه نیست.
به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، محمدرضا داورزنی در حاشیه مراسم اعطای تندیس ملی باشگاهداری که عصر امروز (سهشنبه) در دانشکده تربیت بدنی دانشگاه تهران برگزار شد، اظهار داشت: همانطور که میدانید حدود بیش از 25 هزار باشگاه فعال داریم که حدود دو میلیون و 600 هزار نفر فضای ورزش کردن دارند. اشتغال 260 هزار نفری به کار افتاده است و طبیعتا استانداردسازی اینها یکی از بحثهای جدی ماست.
وی ادامه داد: بحثی از یک سال و نیم گذشته وجود داشت و ایدههایی مطرح شده بود که ما سعی کردیم در خصوص آنها به نتایجی برسیم. ما میدانیم اگر 40 سال پیش و پس از پیروزی انقلاب مجموع فارغالتحصیلان رشته تربیت بدنی به انگشتان یک دست نمیرسید، اما در حال حاضر چندین هزار دانشجوی کارشناسی ارشد و تعداد زیادی نیز دکترای فارغالتحصیل در این رشته داریم. با توجه به رشد تکنولوژی در دنیا و استفاده از آن ما نیز به دنبال پیوند میان باشگاهها و دانشگاهها بودیم و در این موضوع نیز جدی هستیم. تلاش کردیم در راه استانداردسازی باشگاههای گام برداریم و در این موضوع نیز شاخصههایی را تعریف کردیم. حتی برخی از این باشگاهها را نیز رصد و بازدید میدانی انجام دادیم.
معاون ورزش قهرمانی وزارت ورزش و جوانان ادامه داد: در شروع کار سختیهایی نیز وجود داشت، اما نفس کار ارزشمند است. قطعا در این زمینه باشگاههایی که در راه استانداردسازی گامهای بهتری برداشته باشند را تشویق خواهیم کرد. تلاش خواهیم کرد در آینده از ایده کارشناسان نیز استفاده کنیم و پیوند میان وزارت ورزش و وزارت علوم را جدیتر کنیم.
داورزنی در پاسخ به سوال خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، که از وضعیت انتخابات فدراسیون کشتی و وزنهبرداری و سرنوشت انتخاب سرپرست برای این فدراسیونها سوال کرد، گفت: بحثی به عنوان قاعده از طرف وزارت ورزش و کمیته المپیک به تمامی فدراسیونها اعلام شد تا در جریان انتخابات ورزشی، شرایط به صورت عادلانهتر وجود داشته باشد. در گذشته و در جریان انتخابات فدراسیونهای ورزشی با توجه به برگزاری مجمع و انتخابات هیئتها شرایط برای اجرای عدالت بین کاندیداها برابر نبود و مقداری فاصله وجود داشت. بر همین اساس با قاعدهای که اتخاذ شد کلیه کسانی که در انتخابات فدراسیونهای ورزشی از جمله فدراسیون وزنهبرداری، کشتی، بیماریهای خاص، کنگفو و ورزشهای رزمی شرکت میکنند باید در شرایط برابر و عادلانه به رقابت بپردازند.
وی تاکید کرد: براساس همین مسئله تلاش شد برای فدراسیونها سرپرست انتخاب شود، تا کاندیداها در شرایط برابر با ارائه برنامههای خود در مجمع انتخابات رای لازم را کسب کنند. این که سرپرستی فدراسیونی را شش ماه تا یک سال اداره کند و بعد برای حضور در انتخابات کاندیدا شود عادلانه نیست. بر همین اساس در جلسهای که با هیئتهای استانی فدراسیون کشتی برگزار شد قرار شد اگر بنیتمیم قصد ادامه کاندیداتوری خود در انتخابات را داشته باشد از سرپرستی فدراسیون کنار برود و به صورت برابر با کاندیداهای دیگر رقابت کند. در حال حاضر نیز از میان 22 نفر کاندیدای فدراسیون کشتی حدود 12 نفر از لحاظ موقعیتی تایید صلاحیت شدند و ما منتظر صلاحیت امنیتی آنها هستیم تا مجمع را برگزار کنیم. در خصوص فدراسیون کونگفو و وزنهبرداری نیز سرپرست انتخاب خواهد شد تا انتخابات برگزار شود.
معاون ورزش قهرمانی وزارت ورزش و جوانان در خصوص برگزاری انتخابات فدراسیون والیبال گفت: با توجه به برنامه فشرده فدراسیون والیبال و حضور در لیگ ملل و دیگر رویدادها شرایط به گونهای بود که امکان برگزاری مجمع در کوتاهترین زمان وجود نداشت، بر همین اساس افشین داوری به عنوان سرپرست این فدراسیون انتخاب شد و در حال حاضر نیز کار خود را دنبال خواهد کرد؛ اما قطعاً با کاهش برنامههای این فدراسیون و احتمالاً بعد از ماه مبارک رمضان ثبتنام از کاندیداها آغاز خواهد شد. اگر داوری نیز قصد حضور در انتخابات را داشته باشد برای این فدراسیون سرپرست انتخاب خواهیم کرد، تا مجمع را برگزار کند.
داورزنی در خصوص مطرح شدن احتمال کاهش 30 درصدی بودجه فدراسیونهای ورزشی، عنوان کرد: در بحث منابع فدراسیونها بخشی از طریق وزارت ورزش به آنها کمک میشود و بخشی نیز خود آنها تامین میکنند. اما در حال حاضر با توجه به شرایط عمومی کشور و محدودیتهایی که در منابع درآمدی ایجاد شده است، پیشبینی کردیم و به فدراسیونها اعلام کردهایم تا در راه کسب سهمیه با مشکل مواجه نشوند. هر ساله فدراسیونهای ورزشی رشدی را در بودجه خود داشتند، اما در حال حاضر و با توجه به شرایط کشور ما به فدراسیونها اعلام کردیم پیشبینی شرایط اقتصادی سالجاری را داشته باشند. در حال حاضر نیز فشارهایی از طرف خزانهداری آمریکا به کشور وارد شده است و دولت نیز تمام سعی خود را برای مدیریت مالی کشور انجام داده است.
وی خاطرنشان کرد: وزارت ورزش نیز میداند منافع این وزارتخانه بیتالمال است و تلاش میکند دوشادوش مردم حرکت و شرایط را درک کند، ما نمیخواهیم مردم ما در حالی که سختیهایی را احساس میکنند مانند گذشته منابع را هزینه کنیم. در سال گذشته حدود 20 هزار نفر در قالب رشتهها و تیمهای مختلف به مسابقات برونمرزی اعزام شدند، اما در سالجاری در جلسه شورای برونمرزی که مسئولیت آن با من است مصوب کردهایم در این شرایط منابع را مدیریت و فشار را از روی دوش مردم برداریم. به فدراسیونها نیز اعلام کردیم پیشبینی شرایط را داشته باشند و محتاطتر در بحث منابع مالی تصمیمگیری کنند. باید فدراسیونهای ما در سالجاری به سمتی حرکت کنند تا در برنامهها و رویدادهایی که ضرورتی بر حضور در آنها وجود ندارد شرکت نکنند تا همه از این بحران عبور کنیم.
معاون ورزش قهرمانی وزارت ورزش و جوانان در پاسخ به این سوال که فدراسیونهای ورزشی توانایی درآمدزایی خواهند داشت؟ گفت: سعی میکنیم واقعبینانه به این موضوعات نگاه کنیم، منابعی که وجود دارد محدود است و از طرفی قدرت خرید نیز کاهش پیدا کرده است. در گذشته اگر اعزام یک تیم به اروپا یا ژاپن حدود 40 تا 50 میلیون تومان هزینه داشت، در حال حاضر به 500 میلیون رسیده است. شمشیربازی سال گذشته در رویدادی حضور داشت که اگر امسال بخواهد مجدداً در آن رویداد شرکت کند باید 4 برابر بیشتر هزینه کند. از طرفی منابع شمشیربازی 4 برابر نشده است و ثابت یا حتی پیشبینی کاهش در آن اتفاق افتاده است. فدراسیونها باید حضور در رویدادها و مسابقات مختلف را بررسی و اولویتبندی کنند. فدراسیونهایی مانند والیبال، فوتبال، تکواندو، وزنهبرداری و کشتی در حال حاضر بخشی از بودجه خود را از منابع دولتی و بخش دیگر را نیز از طریق اسپانسرها و مارکتینگ تهیه میکنند.
داورزنی در خصوص عدم حضور رشتههایی کم شانس، در مسابقات کسب سهمیه، تصریح کرد: برخی رشتهها مانند تکواندو، کاراته، وزنهبرداری و کشتی شانس کسب سهمیه بالایی دارند و از طرفی کسب سهمیه در رشتههای تیمی مانند والیبال، بسکتبال و فوتبال از اهمیت ویژهای برخوردار است. تیم فوتبال زیر 22 سال ما در حال حاضر از شانس بالایی برای کسب سهمیه برخوردار است و رشتههای مدالآور ما نیز از اهمیت ویژهای برخوردار هستند. همه این تصمیمات به خاطر این هستند که ما در کنار مردم حرکت کنیم و از تنگناهایی که دشمنان ما ایجاد کردند به سلامت عبور کنیم.
وی درخصوص حواشی حضور تیم نجاتغریق در مسابقاتی که از آن به عنوان مسابقات جهانی یاد شده است، گفت: این موضوع مربوط به چند ماه قبل و حضور این تیم در استرالیاست، قطعاً وزارت ورزش این موضوع را بررسی خواهد کرد. البته رشته نجاتغریق مسابقات قهرمانی جهان و المپیک ندارد و قارهها رویدادهایی را پیشبینی میکنند تا کشورها در آن حضور داشته باشند. قطعاً در خصوص این موضوع نیز دفتر برنامهریزی وزارت ورزش پیگیریهای لازم را انجام خواهد داد و منتظر پاسخ مسئولان فدراسیون نجاتغریق نیز خواهد بود، اگر پاسخ قانعکنندهای وجود نداشته باشد قطعاً در اعزامهای بعدی این فدراسیون تجدید نظر خواهد شد.
داورزنی در خصوص اعتراض ورزشکاران فدراسیون شنا از اختصاص استخر ورزشگاه آزادی به فدراسیون نجات غریق، تصریح کرد: تصمیمی که ما با شرکت توسعه و فدراسیون نجات غریق و فدراسیون شنا گرفتهایم این است که هر دو فدراسیون از این مجموعه استفاده کنند. شما بیشتر از من از این موضوع اطلاع ندارید. من 40 سال است در این مورد سابقه دارم و میدانم این استخر در گذشته در چه وضعی قرار داشته و الان به چه شکلی است.ما تصمیم گرفتهایم هر دو فدراسیون از این مجموعه به طور مشترک استفاده کنند. برنامه ما هم این است که به برنامهریزی و رشد شنا آسیبی نرسد، از آنطرف هم این مجموعه از ساعت 8 صبح تا 2 بعد از ظهر ظرفیت خالی دارد و قرار است فدراسیون غریق نجات از آن استفاده کند. همه انتظار دارند از این مجموعه استفاده کنند، بنابراین ما با جلساتی که برگزار کردیم به این نتیجه رسیدیم که هر دو فدراسیون از ظرفیت این استخر استفاده کنند. ضمن اینکه فدراسیون شنا استخر 9 دی را هم در اختیار دارد و قرار است علاوه بر آن مجموعه از استخر آزادی هم استفاده کند.
انتهای پیام/