توافق صربستان و کوزوو برای مذاکرات سازنده به منظور حل اختلافات در نشست برلین


توافق صربستان و کوزوو برای مذاکرات سازنده به منظور حل اختلافات در نشست برلین

کشورهای صربستان و کوزوو در نشست کشورهای بالکان که روز گذشته به میزبانی مرکل و ماکرون در برلین برگزار شد برای پیشبرد مذاکرات سازنده به منظور حل اختلافات بین دو کشور توافق کردند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه "تاگس اشپیگل" آلمان، در نشست روز گذشته کشورهای بالکان که به میزبانی آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان و امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه در برلین برگزار شد کشورهای صربستان و کوزوو بار دیگر برای مذاکرات سازنده برای رفع مناقشات بین دو کشور توافق کردند.

دفتر مطبوعاتی جمهوری فدرال آلمان شب گذشته خبر داد که بلگراد و پریشتینا موافقت کردند به تلاش های خود برای اجرای توافق نامه های موجود ادامه دهند. علاوه بر این دو کشور از جمله میانجیگری اتحادیه اروپا به منظور گفتگوهای سازنده برای دستیابی به راه حلی برای این مناقشات را خواستار شدند. تصمیم گیری های مشابه صربستان و کوزوو برای حل مناقشات در گذشته همواره بعد از مدت زمان کوتاهی به اختلافات جدید منجر می شد.

آلمان و فرانسه با برگزاری این کنفرانس تلاش جدیدی را آغاز کرده اند تا راه حل هایی را برای برون رفت از مناقشات بین صربستان و کوزوو بیابند.

صدر اعظم آلمان و رئیس جمهور فرانسه روز گذشته در یک کنفرانس مطبوعاتی مشترک بر این مسئله تاکید کردند که مسئله پایداری بالکان همچنین یک مسئله پایداری اروپا است. این دو مقام اروپایی تاکید کردند که در مذاکرات با کشورهای بالکان در دفتر صدر اعظم آلمان مسئله عضویت این کشورها در اتحادیه اروپا مطرح نبود هر چند که ما خود را در دادن یک چشم انداز اروپایی به این کشورها موظف احساس می کنیم.

شرکت کنندگان در کنفرانس بالکان بر اهمیت یک توافق نامه قانونی بین بلگراد و پریشتینا برای عادی سازی روابط بین دو کشور تاکید کردند. این نه تنها به ثبات در منطقه کمک می کند بلکه همچنین برای هموار کردن مسیر صربستان و کوزوو به اتحادیه اروپا هم اهمیت دارد.

مرکل و ماکرون همچنین به نمونه مثبت مقدونیه اشاره کردند که چندی پیش بالاخره به مناقشات با یونان بر سر تغییر نام کشور مقدونیه پایان دادند.

مرکل و ماکرون، روسای کشورهای بوسنی و هرزگوین، کرواسی، کوزووو، مونته نگرو، صربستان و اسلوونی را به دفتر صدر اعظم آلمان دعوت کردند تا راه حل هایی برای حل مناقشات بین دو کشور صربستان و کوزوو بیابند. فدریکا موگرینی ، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا هم برای میانجی گری به این نشست دعوت شده بود.

رئیس جمهور صربستان قبل از این دیدار اعلام کرده بود که توافق با کوزوو ضرورت دارد. وی برای گوش دادن به پیشنهادات میزبان نشست برلین در صورتی که پیشنهادات هوشمندانه ای را ارائه دهد ابراز تمایل کرده بود. وی در عین حال گفته بود که تا به حال پیشنهاد هوشمندانه ای را در این باره نشنیده است.

رئیس جمهور کوزوو هم پیش از این اعلام کرده بود با تبادل اراضی با صربستان شدیدا مخالف است. وی با این حال برای اصلاح مرزها و ادغام چندین منطقه با اکثریت صربستانی در کوزوو موافقت کرد. صربستان در مقابل خواستار دریافت چشم اندازی برای عضویت در اتحادیه اروپا است.

صربستان از سال 2014 مذاکرات عضویت در اتحادیه اروپا را آغاز کرده است. آشتی با کوزوو به عنوان شرط اصلی برای پیشبرد مثبت این مذاکرات مطرح است.

 کوزوو از سال 2008 از صربستان مستقل شده است. اما دولت صربستان تا امروز این مسئله را به رسمیت نشناخته است و همچنان کوزوو را بخشی از قلمرو شخصی خود می داند. این در حالی است که بیش از 100 کشور و از جمله آلمان کوزوو را به عنوان دولتی مستقل به رسمیت شناخته اند.

صدر اعظم آلمان کاملا با مسئله جابجایی انسان ها و مرزها و تبادل اراضی برای حل اختلافات بین این دو کشور مخالف است.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon