آموزش عالی از موفق‌ترین حوزه‌ها در توسعه سیستان و بلوچستان بوده است

آموزش عالی از موفق‌ترین حوزه‌ها در توسعه سیستان و بلوچستان بوده است

سرپرست دانشگاه سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه آموزش عالی از موفق‌ترین حوزه‌ها در توسعه استان بوده، گفت: همه شهرستان‌های استان دارای دانشگاه و موسسه آموزش عالی هستند و نزدیک به ۱۰۰ هزار دانشجو در ۷۰ مرکز تحصیلات تکمیلی استان مشغول به تحصیل هستند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زاهدان، غلامرضا رضایی عصر امروز در جلسه دیدار  دیدار نخبگان، اساتید و اعضای هیئت علمی دانشگاه‌های استان سیستان و بلوچستان با رئیس جدید قوه قضائیه که در تالار ملاصدرا دانشگاه سیستان و بلوچستان برگزار شد، اظهار داشت: استان سیستان و بلوچستان با وجود محرومیت تاریخی از نظر دسترسی مردم به تحصیلات عالیه خوشبختانه در پناه توجه ویژه نظام مقدس اسلامی امروزه به یکی از دانشگاهی‌ترین استان‌های کشور از نظر نسبت جمعیت دانشجویی به جمعیت استان تبدیل شده است.

سرپرست دانشگاه سیستان و بلوچستان ادامه داد: در حال حاضر نزدیک به 70 دانشگاه و موسسه آموزشی عالی تحت پوشش وزارت علوم تحقیقات و فناوری در استان فعال هستند که این عدد شامل دانشگاه‌های وابسته به وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی نمی‌شود.

 وی با بیان اینکه نزدیک به 100 هزار دانشجو در این 70 موسسه مشغول به تحصیل هستند، تصریح کرد: تمامی شهرستان‌های استان دارای دانشگاه و موسسه آموزش عالی هستند و دسترسی جوانان استان به تحصیلات عالی بسیار متفاوت‌تر از گذشته شده است. پذیرش دانشجویان بومی در سیستان و بلوچستان بر اساس سهمیه مصوبه مجلس شورای اسلامی نیز به تسهیل ورود جوانان استان به نظام آموزش عالی کمک شایانی کرده است.

رضایی با اشاره به اینکه ورود حجم گسترده‌ای از فارغ‌التحصیلان دانشگاهی به مناطق کمتر برخوردار سیستان و بلوچستان تأثیر شگرفی در توسعه و تحول استان داشته، افزود: این امر از وجوه مختلف بستر و زمینه لازم را برای توسعه همه جانبه استان فراهم کرده است.

سرپرست دانشگاه سیستان و بلوچستان ادامه داد: توسعه آموزش عالی در استان و تاثیراتی که در حوزه انسانی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی استان داشته آنقدر چشمگیر و گسترده و بنیادین بوده که بی‌اغراق می‌توان ادعا کرد آموزش عالی یکی از موفق‌ترین حوزه‌ها در توسعه استان بوده است.

وی گفت: توزیع عادلانه و مناسب ظرفیت تحصیلات دانشگاهی در میان گروه‌های مختلف مذهبی، قومی،  اقتصادی و جنسیتی در مناطق مختلف استان سبب شده تا بتوان ادعا کرد آموزش عالی تا حدود زیادی موفق به عدالت نسبی در بهره‌مندی اقشار و گروه‌های مختلف استان از این ظرفیت‌ها شده است.

سرپرست دانشگاه سیستان و بلوچستان گفت: بعد از گذشت چند دهه از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی و تحقق اهداف کمی توسعه آموزش عالی در استان تا حدود زیادی شرایط را برای برنامه ریزی در جهت تحقق اهداف کیفی دانشگاه سطوح بالاتر فراهم کرده است. دانشگاه‌های استان، خصوصاً دانشگاه‌های دولتی در این مقطع در حال برنامه‌ریزی برای پاسخگویی به نیازهای منطقه‌ای و بهره‌مندی از مزیت‌های نسبی و فرصت‌های منطقه در راستای توسعه استان هستند.

رضایی تنوع اقلیمی، ترانزیت کالا، فرصت  مرزهای گسترده آبی و خاکی با کشورهای همسایه، موقعیت بی نظیر آب و هوایی،  بهره‌مندی گسترده از جاذبه‌های متنوع گردشگری، تنوع قومی و فرهنگی، صنایع دستی بسیار متنوع، محصولات ارزشمند و منحصر به فرد گرمسیری را از جمله ظرفیت‌های سیستان و بلوچستان برشمرد که میتوان از مزیت های آن برخوردار شد.

سرپرست دانشگاه سیستان و بلوچستان افزود: اینها بخشی از ده ها فرصت و امتیاز استثنائی است که دانشگاه‌های استان باید با تمرکز و پژوهش و بررسی آنها به توسعه استان کمک کنند.

استاندار سیستان و بلوچستان نیز در این جلسه اظهار داشت: نخبگان، اساتید و دانشجویان در  طبقه روشنفکری قرار دارند که قرار است رسالت سنگینی را بر دوش بکشد. این افراد وظیفه‌ای سنگین تر از آحاد جامعه را برعهده بگیرد قطعاً این طبقه باید پویا با صلابت و تاثیرگذار و در جامعه مفید باشد. این افراد باید الگوی گفتگوی بین گروه‌ها را با احترام به عقاید ترویج کنند.

احمدعلی موهبتی عنوان کرد: امری که در سیستان و بلوچستان به شدت نیازمند به آن هستیم و در نتیجه همگان در کشور تلاش خواهند کرد که قبل از اینکه آدم این حزب و هم باشیم به جمهوری اسلامی باشیم و پایداری به حزب و گروه قابل ارزش و تکریم است.

انتهای پیام/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon