آموزش‌های خودمراقبتی حوزه سلامت در روستاهای مازندران تقویت شود


آموزش‌های خودمراقبتی حوزه سلامت در روستاهای مازندران تقویت شود

عضو مجمع نمایندگان مازندران با اشاره به افزایش سن امید به زندگی در جامعه، گفت: آموزش‌های خودمراقبتی حوزه سلامت در روستاهای مازندران تقویت شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ساری، علی اصغر یوسف نژاد امروز در همایش هفته سلامت با حضور سفیران سلامت مازندران اظهار داشت: پیشگیری بهتر از درمان بوده و نام بهداشت و درمان نیز نشان می‌دهد بهداشت اصل و نخست است که اگر درآمدهای مردم  در زمینه درمان هزینه نشود به مسائل دیگر اقتصادی اختصاص می یابد که باید تلاش کنیم با افزایش کیفیت زندگی مردم هزینه‌های این حوزه را کاهش دهیم. 

وی افزود: سفیران نقش مهمی در حفظ و ارتقاءسلامت مردم جامعه دارند که باید در اقشار مختلف جامعه این سفیران فعالیت کنند. بسیاری از دهیاران  ازلحاظ تجربی و  مدیریتی در سطح بالایی قرار دارند که یک ظرفیت مطلوبی بوده که می‌توانیم از این ظرفیت استفاده کنیم و شوراها و بخشداران دهیاران نیز  بسیار تاثیرگذار هستند.

یوسف نژاد افزود: کشورهایی که از لحاظ مختلف در سطح بالایی قرار دارند دارای شاخص‌های زندگی خوب هستند که مسیر آنان  همکاری مجدانه مردم بوده و در این راستا سازمان‌های مردم نهاد می‌توانند کمک خوبی برای نظام سلامت باشند.

وی گفت: اوایل انقلاب سن امید به زندگی50 سال بود اما طبق آمار کارشناسان  اکنون سن امید به زندگی 74 سال شد که خوشبختانه این ظرفیت وجود دارد که با مداخله درست، احساس مسئولست همه جانبه که برنامه‌ها و ایده‌ها حالت اجرایی و میدانی پیدا کند سن امید به زندگی بیشتر شود.

این نماینده مجلس بیان کرد: در نظام اداری اگر یک فعالیت انجام شود نتیجه مشترک تمام نهادها بوده که در کار اجتماعی سلامت، مردم نقش مهم و ویژه ای دارند.

نماینده مردم ساری و میاندورود در مجلس شورای اسلامی گفت: کارگاه‌های آموزشی سلامت جهت اطلاع رسانی مردم تعمیم یابد تا سطح سواد سلامت  مردم در شهر، روستاها به ویژه مناطق دوردست افزایش یابد.

یوسف نژاد بیان کرد: برگزاری پیاده روی‌های خانوادگی در شهرها، بخش‌ها و روستاها منظم تر، مدون تر و با برنامه‌تر اجرا شود و با همدلی همسویی همفکر به وجود آید و تمام تلاش این باشد جامعه هدف مطلع شوند و در جهت ارتقا سطح سلامت مسائل پیشگیری و خود مراقبتی پررنگ تر شود.

وی گفت: در سبد هزینه زندگی مردم متاسفانه بسیاری از این هزینه‌ها راجع به مسائل درمانی است که این امر آزاد دهنده است.

عضو مجمع نمایندگان مازندران تصریح کرد: واقعیت‌های بیمارها و مسائل بهداشتی  به مردم بازگو شود تا آگاهی در سطح بخش‌ها و روستاها گسترش پیدا کند  و با تلاش همه جانبه در جهت توانمندسازی مردم برای خودمراقبتی سیستم گام‌های موثری برداشته شود.

80 درصد سنین بالای 18 سال مازندران چاق هستند

محسن اعرابی امروز در همایش هفته سلامت  با حضوران سفیران و کارشناسان این حوزه اظهار داشت: سلامتی برترین نعمت‌ها بوده که مظهر خودمراقبتی در زندگی مادر است که از دوران جنینی از کودک  مراقبت می‌کند.

وی افزود: شعار هفته سلامت، مراقبت‌های اولیه بهداشتی راهی به سوی پوشش همگانی سلامت است که باید مردم جامعه با هر سن و نژاد و قومی از بسته‌های سلامت برخوردار شوند

اعرابی گفت: متاسفانه 25 درصد مردان جامعه سیگاری هستند که بدانیم مصرف این سیگارها موجب بروز انواع بیماری‌های قلبی عروقی و سرطان‌ها می‌شود که مصرف قلیان به خصوص در بانوان در سنین پایین نگران کننده است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران ادامه داد: 70 درصد جمعیت بالای 18 سال استان دچار چاقی و یا اضافه وزن هسند که در زمینه چاقی زنان، مازندران رتبه اول را در کشور دارد که باید گامی اساسی در کاهش این آمار جهت سلامت بانوان برداریم.

وی خاطرنشان کرد: طبق بررسی‌ها مراعات در تغذیه  و فعالیت بدنی کافی درزندگی بیشتر مردم جامعه وجود ندارد که هفته ای 5 بار نیم ساعت پیاده روی کنند.

معاون بهداشتی داشنگاه علوم پزشکی مازندران بیان کرد: در زمینه بیماری‌های غیر واگیر دیابت، فشار خون بالا و چاقی تهدید اصلی جامعه است که تغذیه نامناسب و کم تحرکی عامل این بیماری‌ها بوده باید تلاش کنیم با حضور سفیران اطلاع رسانی دهیاران و شوراها در روستاها اجراو  مسیر توجه مردم به سلامت را پررنگ کنیم.

اعرابی با بیان اینکه انسان سالم محور توسعه همه جانبه جامعه است، ادامه داد: اگر می‌خواهیم کشوری توسعه یافته از جهات مختلف داشته باشیم باید بدانیم مردم رکن اصلی سلامت هستند.

وی افزود: 45 درصدجمعیت استان در روستاها زندگی می‌کنند و با توجه به اینکه روستاها از شهرها تاثیر پذیر شدند انتظار داریم به عنوان یک ورزش ساده و ارزان در روستاها پیاده روی رواج پیدا کنند.

معاون فنی مرکز بهداشت مازندران نیز گفت: با تغییر درست نگرش مردم می‌توانیم کیفیت زندگی مردم را افزایش دهیم و در نتیجه با این امر هزینه‌های درمان را کاهش و سن امید به زندگی را افزایش دهیم.

آهنگر ادامه داد: به سلامت روان،کودک و سالمند توجه کنیم و برنامه‌های سلامت به درستی اطلاع رسانی و برنامه‌ها ارزشیابی شود.

انتهای پیام/‌ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران