انتقاد امام جمعه اردبیل از اسراف و چشم و همچشمی و بیتوجهی به حال و روز دوست و همسایه
نماینده ولی فقیه در استان اردبیل از اسراف و چشم و همچشمی و بیتوجهی به حال و روز دوست و همسایه انتقاد کرد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم در اردبیل، آیت الله سید حسن عاملی عصر امروز در پنجمین جشنواره راه تربیت اظهار داشت: در این راستا نقش جدی بر عهده آموزش و پرورش است و مربیان تربیتی نقشی همچون پیامبران بر عهده دارند تا با کشف کودک و رفتارهای وی نسبت به تربیت صحیح اقدام کنند.
نماینده ولی فقیه در استان گفت: اشتباه در تربیت فرزند و شکلگیری شخصیت وی برای همیشه اثرات سوء خود را نشان میدهد و میتوان گفت والدین دیگر اختیاری در تربیت فرزندان خود ندارند و افراد و شیوههای دیگر تربیت وی را متاثر خواهد ساخت.
امام جمعه اردبیل با بیان اینکه پدر و مادر باید امر و نهی تربیتی را بشناسند، تصریح کرد: اینطور نیست که تمامی مسئولیت تربیت را بر عهده مدرسه گذاشت و خانواده نقش جدی و خطیری در شکلگیری تربیت یک انسان دارد.
عاملی با تاکید به اینکه اثر ماندگار هر فرد نیز در این دنیا فرزندان وی خواهد بود، تصریح کرد: نه مال و ثروت و نه دارایی ماندگار نیست و فرزندان صالح میتوانند دعای خیر برای والدین خود به همراه داشته باشند و بالعکس آن نیز امکان پذیر است.
وی تربیت فرد و تقویت احساس جمعی را تاکید کرد و گفت: به ویژه به منظور ممانعت از بروز آسیب ها ضروری است احساس جمعی تقویت شود و غفلت از این موضوع ایراد بزرگ فرهنگی برای ما است
امام جمعه اردبیل با بیان اینکه چنین فرهنگی در ممالک پیشرفته نهادینه شده است، اظهار کرد: اسراف و چشم و هم چشمی و بیتوجهی به حال و روز دوست و همسایه معضل فرهنگی است و در کشورهای اروپایی استفاده بهینه از امکانات و جلوگیری از تجمل گرایی نهادینه شده است.
عاملی با اشاره به آفت های مختلف تربیتی به ویژه در فضای مجازی تصریح کرد: در چنین شرایطی نیازمند مداخله آموزش و پرورش و نهادهای تربیتی هستیم و به غیر از هوشیاری و آگاهی بخشی نمیتوان با آسیبها مواجه شد.
وی با بیان اینکه تربیت دینی ما بر محور توحید است، افزود: لازم است چنین دیدگاهی را به فرزندانمان بیاموزیم تا در مقابل ناملایمات بتواند ایستادگی کند و از آسیبها مصون بماند.
بیتوجهی به تربیت رفتاری زمینه ساز آسیب است
دبیر جشنواره در راه تربیت نیز در این جشنواره به برگزاری دور پنجم جشنواره اشاره کرد و گفت: این جشنواره به دنبال فرهنگ سازی و جریانسازی برای تربیت اسلامی و دینی دانشآموزان است و در این راستا آموزش و آگاهی بخشی والدین و خود دانش آموزان را دنبال می کند
حجت الاسلام علی زمزم تصریح کرد: متاسفانه هزینه کرد برای فرزند و تربیت علمی و تحصیلی مورد توجه بوده اما در بخش تربیت عقیدنی، فرهنگی و رفتاری سهلانگاری مشاهده میشود و این جشنواره به دنبال تبیین اهمیت این موضوع است.
وی با بیان اینکه دین اسلام و آموزههای پیامبر اکرم به دنبال فراهم کردن زمینه خوب بودن بشریت بوده است، افزود: این مهم به منزله این است که راه و مسیر تربیت معرفی شود و در ادامه انتظار داشته باشیم که موانع تربیتی رفع شده و بتوان سلوک اجتماعی و آداب اجتماعی را در جامعه تقویت کرد.
مدیر مرکز علمی تربیتی نجم با اشاره به برخی نارسایی های تربیتی در جامعه گفت: نتیجه بیتوجهی به ضرورتهای تربیتی است که موجب بروز و ظهور آسیبهای اجتماعی می شود و لازم است به منظور مقابله با افزایش آسیبها نسبت به تربیت صحیح نسل آینده اقدام کرد.
زمزم اظهار کرد: به عنوان مثال مهمترین دغدغه اولیا، پرخاشگری نوجوانان است که تربیت صحیح فکری میتواند منجر به مهار این معضل شود و از سویی افزایش اعتماد به نفس، اثرگذاری و رفتارنیکو مطابق آموزههای دین اسلام باید از طریق الگوسازی و تربیت صحیح دینی دانشآموزان مورد توجه قرار گیرد.
انتهای پیام/