۵۰ درصد جمعیت عشایری خراسان جنوبی از آب شرب بهداشتی محروماند
مدیرکل امور عشایری خراسان جنوبی با بیان اینکه در صورت تخصیص به موقع اعتبارات پروژه آبرسانی به بمرود امسال به بهرهبرداری میرسد گفت: ۵۰ درصد از جمعیت عشایری خراسان جنوبی آب شرب بهداشتی به صورت لولهکشی ندارند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، حسین حسینپور در نشست خبری با بیان اینکه 11 هزار و 458 دانشآموز در مقاطع مختلف تحصیلی در 265 مدرسه عشایری مشغول به تحصیل هستند اظهار داشت: سال گذشته 9 میلیارد تومان تسهیلات اشتغال پایدار روستایی و عشایری پرداخت شده است.
مدیرکل امور عشایری خراسان جنوبی گفت: این میزان تسهیلات به 217 طرح تعلق گرفته و برای 376 نفر تثبیت شغل به همراه داشته است.
وی با بیان اینکه در مجموع 154 میلیارد ریال تسهیلات اشتغال پایدار روستایی و عشایری دریافت کردهاند افزود: افزایش و ساماندهی زنجیره گوشت قرمز و عرضه به بازار و تامین نهادههای دامی، تولید و بستهبندی شیر و لبنیات به بازار و بازاررسانی و توسعه صندوقهای خرد زنان و آموزش تخصصی صنایع دستی عشایری از جمله برنامههای سال 98 هستند.
حسینپور با بیان اینکه تنها 16 درصد عشایر خراسان جنوبی تحت پوشش بیمه هستند و از این تعداد نیز 10 درصد تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی هستند گفت: 27 درصد دام عشایر شامل 260 هزار و 642 راس بیمه هستند.
مدیرکل امور عشایری خراسان جنوبی افزود: توسعه صنعت گردشگری و بومگردی در مناطق مستعد متناسب با فرهنگ عشایری، کاشت، داشت و برداشت گیاهان دارویی در اراضی دیم، آبی و شیبدار و بستهبندی و بازاررسانی، شکلگیری و راهاندازی شرکتهای فنی و مهندسی برای آموزش در راستای شعار سال، ترویج و آموزش تخصصی بهرهبرداران عشایری در حوزه دامپروری و دامداری و ارتقاء سطح سواد، دانش و فرهنگ در جامعه عشایری از دیگر برنامههای این اداره در سال 98 است.
وی از تولید بیش از 400 تن کرک و پشم و 70 هزار تن گوشت قرمز تولید شده که در مجموع ارزش این تولیدات 553 میلیارد تومان سال گذشته خبر داد و تصریح کرد: سیل اخیر اکثر راههای عشایری را تخریب کرد و میزان خسارت وارد شده به راههای عشایری یک میلیارد تومان برآورد شده است.
حسینپور بیان کرد: عشایر استان سال گذشته بیش از 9 هزار تن شیر و لبنیات تولید کردهاند و پیشبینی میشود امسال میزان تولیدات عشایر استان 3 برابر شود.
مدیرکل امور عشایری خراسان جنوبی با بیان اینکه سال گذشته 7 هزار و 792 کیلومتر راه مرمت و موجتراشی شده است که بعضی از نقاط در طول سال نیاز به چندین دفعه مرمت داشته و 9 میلیارد ریال هزینه به همراه داشته است.
وی اظهار داشت: 6 هزار کیلومتر طول راههای عشایری خراسان جنوبی وجود دارد و 17 فقره چاه مالداری با اعتبار 2 میلیارد ریال حفر و تجهیز شده است.
حسینپور گفت: پروژه آبرسانی به بمرود زیرکوه به طول 85 کیلومتر از محل منابع و اعتبارات ملی آغاز شده و سال گذشته فاز اول آن به طول 34 کیلومتر با 65 میلیارد ریال اعتبار و با بهرهمندی 50 خانوار به بهرهبرداری رسیده است که در صورت تامین اعتبار این پروژه امسال به طور کامل به پایان خواهد رسید.
مدیرکل امور عشایری خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: جامعه عشایری 13 درصد از جمعیت خراسان جنوبی یعنی 15 هزار خانوار و 81 هزار نفر را تشکیل میدهند و 7 درصد جمعیت عشایر کشور در خراسان جنوبی مستقر است و کوچ عشایر اغلب در داخل استان و ییلاق و قشلاق بر اساس میزان گیاه مراتع انجام میشود.
وی بیان کرد: عشایری که میخواهند از استانهای دیگر به استان ما کوچ کنند باید ضوابط بهداشتی را رعایت و مرتع مخصوص به خود داشته باشند و امسال از سیستان و بلوچستان 4 گله به خراسان جنوبی کوچ کردند که 2 گله در نهبندان و 2 گله در سربیشه مستقر شدند.
حسینپور افزود: حدود 50 درصد از جمعیت عشایری خراسان جنوبی آب شرب بهداشتی به صورت لولهکشی ندارند و سال گذشته روزانه 400 مترمکعب آب شرب برای عشایر و حیوانات آنها حمل شده که در مجموع میزان آبرسانی سیار به عشایر 145 هزار و 560 مترمکعب بوده است.
انتهای پیام/a