حذف ارز واردات کالای جایگزین گوشت/ نصف درآمد خانوارها صرف خرید مواد غذایی می‌شود

حذف ارز واردات کالای جایگزین گوشت/ نصف درآمد خانوارها صرف خرید مواد غذایی می‌شود

دبیرکل کانون انجمن های صنایع غذایی گفت:دولت قبل از اینکه ارز دولتی برای واردات کالاهای اساسی را  حذف کند  باید کالاهای جایگزین را معرفی کند اما در بخشنامه اخیر این جایگزین‌ ها معرفی نشده و ارز واردات حبوبات و گوشت به طور همزمان حذف شده است.

کاوه زرگران  دبیرکل کانون انجمن های صنایع غذایی ایران در گفتگو با خبرنگار حوزه کشاورزی خبرگزاری تسنیم اظهار کرد:  بر اساس اعلام بانک مرکزی برخی از اقلام اساسی از تاریخ 31 فرودین ماه سال جاری از دریافت ارز رسمی 4200 تومانی حذف شده اند که گوشت، کره و حبوبات را شامل میشود؛ این امر باعث می‌شود قیمت آنها افزایش قیمت چشمگیری داشته باشند.

دلیل موافقت سازمان حمایت با افزایش 70 درصدی ماکارونی

وی افزود: کالاهای دیگری نیز مانند ماکارونی افزایش قیمت داشته اند که دلیل افزایش قیمت آنها صرفا افزایش مواد اولیه تولید نیست بلکه باتوجه به اینکه این صنایع در مدت طولانی افزایش قیمت نداشته اند سازمان حمایت مصرف کنندگان و مصرف کنندگان با این افزایش قیمت 70 درصدی موافقت کرده است و اجازه این افزایش قیمت را بر اساس مستندات ارائه شده، داده است.

قیمت کره 100 درصد گران می‌شود

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه کره  محصول وارداتی است برداشته شدن ارز 4200 تومانی برای واردات آن  نیز می تواند باعث افزایش بیش از  100 درصد  قیمت باشد، همچنین اختصاص ارز به واردات حبوبات نیز حذف شده  است.

زمان اجرای افزایش قیمت کالاهای اساسی که ارز آنها حذف شده است

دبیرکل کانون انجمن های صنایع غذایی ایران درباره زمان اجرای افزایش قیمت کالاهای اساسی که ارز دولتی آنها حذف شده است گفت: با توجه به اینکه ارز دولتی از 31 فروردین دیگر به واردات این محصولات اختصاص نیافته است موجودی خود را با قیمت های قبلی به فروش می رسانند و ظرف چند هفته آتی که محصولات جدید با نرخ ارز نیمایی وارد بازار شود، قیمت این محصولات تغییر می کند.

اختصاص 50 درصد از در آمد خانوار به خرید مواد غذایی

زرگران اظهار داشت: دولت درمورد حذف ارز کالاهای اساسی باید احتیاط کند زیرا مردم ما هزینه ای  که برای خرید مواد غذایی پرداخت می کند خیلی بیشتر از سایر کشور ها است؛ یک کارمند در ایران  بر اساس آمار بانک مرکزی26.5 درصد درآمد خود را صرف خرید مواد غذایی می‌کند که این رقم در آمریکا بر اساس آمار بانک جهانی  7 درصد است.

وی تصریح کرد: حال با افزایش مواد غذایی و عدم افزایش درآمد خانوار طبقه متوسط و پایین جامعه،  این عدد 26 درصدی به 40 تا 50 درصد افزایش می یابد و قدرت خرید مردم دوباره کاهش می‌یابد و آن موقع است که امنیت غذایی در کشور به خطر میافتد و سوء تغذیه ایجاد می‌شود.

دولت اختصاص ارز واردات کالای جایگزین گوشت را نیز حذف کرد

زرگران گفت:دولت قبل از اینکه ارز دولتی، برای واردات کالاهای اساسی را  حذف کند  باید کالاهای جایگزین را معرفی میکرد اما در بخشنامه 31 فرودین سال جاری این جایگزین‌ ها معرفی نشده و ارز واردات حبوبات و گوشت به طور همزمان حذف شده است، درحالیکه در تمام کشورها برای کسانی که قدرت خرید گوشت ندارند حبوبات جایگزین مصرف گوشت می‌شود.

وی اظهار داشت: در حال حاضر اختصاص  ارز 4200 تومانی برای واردات حبوبات حذف شده است و هزینه واردات آن افزایش 100 درصدی دارد، ارز اختصاصی برای واردات کره و گوشت نیز حذف شده است و دولت جایگزینی ارائه نکرده است و یارانه ای به مردم نمی‌دهد و  سفره مردم کوچک می شود.

دولت  برای جبران کسری بودجه در  قیمت مواد غذایی تورم ایجاد می‌کند

زرگران گفت: با تداوم این شرایط در قدم های بعدی شرایط نامساعد تر می‌شود و دولت قبل از اینکه چنین تصمیم هایی بگیرد به عواقب آن نیز باید فکر کند، نمیشود که وقتی دولت کسری بودجه پیدا می‌کند تورم بزرگ در اقتصاد و آن هم در حوزه مواد غذایی ایجاد کنیم و بگویید که راهکار جایگزین نداریم.

دبیرکل کانون انجمن های صنایع غذایی ایران اظهار داشت:به نظر می رسد که حذف یارانه سوخت بهتر از حذف یارانه مواد غذایی باشد وبه دولت کمک می کند تا قیمت مواد غذایی ثابت نگه دارد.

انتهای پیام/


 

 

واژه های کاربردی مرتبط
دهۀ «رکود، عبرت، تجربه»
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
خودرو سازی ایلیا
بانک ایران زمین
گوشتیران
triboon