ارومیه| ثبات قیمت اقلام اساسی در ماه رمضان نیازمند نظارت دولت است

ارومیه| ثبات قیمت اقلام اساسی در ماه رمضان نیازمند نظارت دولت است

افزایش سرسام‌آور قیمت کالای اساسی در آذربایجان غربی که خود تولید کننده بیشتر این کالاها است غیرمنطقی بوده و با توجه به نزدیک شدن ماه مبارک رمضان انتظار این است نظارت ویژه‌ای برای تنظیم بازار و کاهش قیمت‌ها انجام شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ارومیه، سیر صعودی قیمت اقلام مصرفی مردم به خصوص کالاهای اساسی که  در برنامه غذایی  روزانه استفاده می‌شود آنچنان آزار دهنده و محسوس است که به  گل سرسبد موضوعات بحث در میان مردم  به خصوص در میان اقشار ضعیف و کم درآمد جامعه تبدیل شده است.

گرانی مسئله‌ای است که به دغدغه اساسی این روزهای مردم تبدیل شده و فشار زیادی به اقشار کم درآمد جامعه وارد می‌کند چرا که افزایش قیمت‌ها به شکل غیرقابل‌ باوری به اوج رسیده و سبب کاهش قدرت خرید مایحتاج مردم شده است.

افزایش قیمت شگفت انگیز کالاهای اساسی به خصوص قیمت گوشت و مرغ و تره‌بار در ماه‌های اخیر سبب کم رنگ شدن این اقلام در سفره‌های مردم شده و با توجه به نزدیک شدن ماه مبارک رمضان و افزایش مصرف اقلام اساسی در بین مردم باید راه چاره‌ای برای کاهش قیمت‌ها اندیشیده شود.

این گرانی برای استانی که خود تولید کننده دام و مرغ گوشتی  و دیگر اقلام است بسیار غیرمنطقی بوده اما افزایش قیمت ارز و همچنین صادرات بی رویه  بهانه‌ای شده تا قیمت‌ها به‌صورت چشمگیری افزایش پیدا کرده و نتیجه این افزایش کوچک شدن سفره مردم است.

عواملی ازجمله سوء مدیریت در تولید و عرضه اقلام پرمصرف، عدم برخورد با متخلفان از دلایل مهم افزایش قیمت کم‌سابقه اخیر به شمار می‌رود که نیازمند توجه مسئولان برای ساماندهی قیمت‌ها است.

کنترل مستمر قیمت اقلام اساسی در  ماه رمضان

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار آذربایجان غربی درباره عرضه گوشت می‌گوید: قیمت عرضه این محصول پروتئینی تاکنون بسیار مناسب کنترل‌شده و هدف ما رسیدن به کف قیمت در سطح بازار است.

رضا حسینی بیان می‌کند: با توجه به فرارسیدن ماه مبارک رمضان رسیدگی و کنترل قیمت گوشت مرغ و گوشت قرمز در اولویت مسئولان استانی باشد.
وی با اشاره به لزوم نظارت بر چگونگی توزیع نهاده‌های دامی در بین تولید کنندگان می‌افزاید: راستی آزمایی، اولویت این نظارت‌ها است تا هر تولیدکننده بر اساس خدماتی که دریافت می‌کند، در بازار مصرف خدمات عرضه کند و نظارت بر عملکرد آنان نیز از یکم اردیبهشت بر همین اساس صورت می‌گیرد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار آذربایجان غربی می‌گوید: توزیع شکر در بین زنبورداران نیز مورد توجه بوده و باید نیاز این قشر در اسرع وقت تأمین شود و کمبودی از این نظر وجود نداشته باشد.

حسینی می‌افزاید: هرساله همزمان با شروع ماه مبارک رمضان برخی اقلام ضروری به دلیل حساسیت تأمین و در بازار هدف توزیع می‌شود و نظارت دقیق بازرسان، توجه به ساختار مراکز عرضه و توجه به نحوه توزیع از مهم‌ترین عواملی است که باید به درستی مدیریت شوند.

وی تأکید می‌کند: برخی از اقلام ضروری ازجمله برنج و شکر که توسط ارز دولتی تأمین می‌شوند و باید با مدیریت دقیق در بازار هدف توزیع شود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار آذربایجان غربی می‌گوید: این استان مطلوب‌ترین قیمت عرضه را دارد و این امر در سایه هماهنگی‌های دستگاه‌های اجرایی استان رخ داده است.

وی اعلام کرد: باید با تلاش بسیار نباید کمبودی را در بازار داشته باشیم و آماده کمک رسانی بیشتر در این زمینه هستیم.
حسینی بیان می‌کند: توزیع شکر در بین زنبورداران و اصناف و تولید کنندگان نیازمند به شکر نیز موردتوجه بوده و باید نیاز این قشر در اسرع وقت تأمین شود و کمبودی از این نظر وجود نداشته باشد.

قیمت مصوب نهاده های دامی آذربایجان غربی

مدیر توسعه بازرگانی جهاد کشاورزی آذربایجان غربی تصریح می‌کند: یک هزار و 227 تن برنج با قیمت مصوب هفت هزار تومان، 817 تن شکر برای مصارف خانگی با قیمت 30 هزار ریال و 450 تن شکر برای اصناف و زنبورداران و بخش صنعت سهمیه تعیین شده است.

بنا بر اعلام احمد دهقان  سه هزار و 522 تن برنج، 485 تن شکر، 20 هزار و 922 تن ذرت، 197 تن سویا و پنج هزار و 832 تن جو در ذخایر آذربایجان غربی وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه یک میلیون و 200 هزار کلنی زنبور عسل در آذربایجان غربی وجود دارد، می‌افزاید: 24 هزار و 200 تن شکر مورد نیاز این تعداد کلنی بوده که طی 2 ماه گذشته تنها 21 درصد این میزان تأمین شده است.

مدیر توسعه بازرگانی جهاد کشاورزی آذربایجان غربی بیان می‌کند: باید با برنامه ریزی مناسب شکر مورد نیاز این بخش تأمین شود تا تولید 22 هزار و 500 تنی عسل این استان کاهش نیابد.

توزیع سهمیه‌ای اقلام اساسی در ماه مبارک رمضان

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی می‌گوید: از ابتدای سال جاری تاکنون سه هزار و 670 مورد بازرسی از واحدهای صنفی و خدماتی صورت گرفته است.
محمد دهقان می‌افزاید: از این میزان 290 مورد تخلف کشف شد که ارزش ریالی این پرونده‌ها حدود 2 میلیارد و 500 میلیون ریال است.
وی بیان می‌کند:  دستگاه‌های اجرایی تا ابتدای اردیبهشت ماه نظرات و پیشنهادات خود را در خصوص تنظیم بازار ماه مبارک رمضان ارائه دهند تا تدابیر لازم سنجیده شود.

دهقان با اشاره به قیمت برخی اقلام غذایی مورد نیاز مردم در ماه رمضان خاطر نشان می‌کند: بر اساس تصویب اعضای کمیسیون نظارت، قیمت هر کیلو بامیه و زولبیا در آذربایجان غربی 17 هزار تومان و هر کیلو حلیم 18 هزار تومان  قیمت آش رشته نیز امسال 16 هزار و 14 هزار تومان اعلام شده است.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی با اشاره به اینکه ستاد تنظیم بازار در ایام ماه مبارک رمضان اقلامی مانند شکر، برنج و گوشت قرمز و سفید به صورت سهمیه‌ای در فروشگاه‌های زنجیره‌ای توزیع خواهد کرد، می‌گوید: تمام تمهیدات لازم برای تأمین مایحتاج ضروری مردم در این ماه اندیشیده شده است و هیچ‌گونه مشکلی از این جهت وجود ندارد.

بر اساس اعلام ستاد تنظیم بازار آذربایجان غربی در ایام ماه رمضان، قیمت هر کیلو برنج هندی هفت هزار تومان، هر کیلو شکر سه هزار تومان و قیمت هر کیلو مرغ شهرستان 10 هزار و 700 تومان و قیمت هر کیلو مرغ ارومیه برابر با 11 هزار و 500 تومان اعلام شده است.

گزارش از ثمین کاظمی

انتهای پیام/ن

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon