عضو هیئت رئیسه مجلس: نگاه خاکستری به سرمایهگذار سبب انحراف در اجرای اصل ۴۴ شده است
عضو هیئترئیسه مجلس شورای اسلامی با اشاره به وجود نگاه منفی و بدبینانه به سرمایهگذار در روند رونق تولید گفت: به دلیل نگاه خاکستری به سرمایهگذار در مواردی اصل ۴۴ بد و نامناسب اجرا شده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اسلامشهر، محمدعلی وکیلی امروز در سمینار «نقش سرمایه انسانی در رونق تولید» اظهار داشت: یکی از مشکلات در حوزه کارآفرینی، بروکراسی حاکمی است که بر سر راه فعالیت سرمایهگذاران وجود دارد و اینکه نظام مجوزها نظامی است که یک نسل باید برای آن تلاش کند تا نسل بعدی بتواند از آن بهرهبرداری کند.
وی بیان کرد: در کشورهای دیگر مجموعه این مجوزها در یک مجموعه واحدی موجود است که برای یک واحد تولیدی ثبتنام میکند یک نفر طرف پاسخگوی سرمایهگذار است و به شرط اهلیت و صلاحیت تمام مجوزها بدون فوت وقت صادر میشود.
عضو هیئترئیسه مجلس شورای اسلامی دومین مسئله مورد بحث را نگاه منفی و بدبینانه به سرمایهگذار عنوان کرد و افزود: ما اصل 44 را به عنوان یک رسانس و به عنوان اصل سرمایهگذاری تأیید کردیم و مقام معظم رهبری هم تأکید بر اجرای این اصل دارند که در حقیقت نوعی عبور از دولتسالاری به مردمسالاری است اما به دلیل نگاه خاکستری به سرمایهگذار در مواردی اصل 44 را بد و نامناسب اجرا کردیم.
وکیلی تصریح کرد: متأسفانه مقررات مزاحمی وجود دارد که در صورت برطرف شدن میتواند امر تولید را تسهیل و حمایت کند و کارکرد کارآفرینان را تبیین و روشن سازد و برای رفع این موانع و مزاحمتها مجلس چند قدم اساسی برداشته است.
وی ادامه داد: برای اجرایی و عملیاتی کردن اصل 44، بهبود قانون فضای کسب و کار و قانون رفع موانع تولید است که اخیراً به تصویب مجلس رسیده که معافیتهای مالیاتی و گمرکی و تکالیف نظام بانکی برای تولید و در حوزه بیمهها در این قانون به درستی تبیین شده است و قانون حمایت از کالای داخلی که پس از رفع اشکالات شورای نگهبان به جرگه قوانین حمایتی در حوزه تولید و سرمایهگذاری میپردازد.
نماینده مردم تهران، پردیس و اسلامشهر در مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: بخشی از این مقررات تبیین تکالیف روشن در برنامه حاکمیت و دولت و نیز فراهم کردن فضای مساعد برای کسب و کار است که با رویکرد حمایتی میتوان از آن میتوان اقدامات مؤثری را در پیش گرفت.
وکیلی سپس با اشاره به اینکه فضای عمومی باید مساعد کسب و کار باشد گفت: فضای عمومی برآیند نظام حاکمیت به حوزه کار و اکنون است که این فضا نسبت به کسب و کار فضای دلخواهی نیست اما انتظاری که از حوزه تولید است این فضا میتواند فرصتی باشد به شرطی که بتوان از آن بهرهبرداری کرد که فرصت تکرارنشدنی است.
وی بیان کرد: بازار ما برای کالای ایرانی مهیا است و رقابت در این بازار به حداقل رسیده که این فرصت طلایی است مشروط بر اینکه بتوان بهرهوری و کیفیت را ارتقا داده و به اصل رقابتپذیری تمکین کنیم.
عضو هیئترئیسه مجلس شورای اسلامی با بیان فضای اقتصادی فعلی کشور تأکید کرد: مردم ما را نخواهند بخشید که قیمت پژو 207 از 50 میلیون تومان در بازه زمانی کوتاه به 170 میلیون تومان برسد و همچنان بدون اینکه تغییری در کیفیت آن شکل بگیرید برای آن صفهای طولانی تشکیل شود و پراید 7 میلیونی به 70 میلیون برسد.
وکیلی با اشاره به اینکه ما باید گفتوگو کردن را برای برطرف کردن همه مسائل و معماها به رسمیت بشناسیم خاطرنشان کرد: گفتوگوی اتاق وزیر باید برآیند کارگاه تولیدی بین کارگر و کارفرما باشد، اگر رابطه مدیر با زیردست براساس گفتوگو باشد بسیاری از این دعاوی نیازی نیست به مراجع قضایی سپرده شود و به خودی خود مرتفع میشود همچنان که امروز هم گفتوگو با ملت تأثیرگذارتر از گفتوگو با آمریکا است.
شهرستان اسلامشهر رتبه نخست رونق تولید در استان تهران را کسب کرد
در ادامه مسعود مرسلپور فرماندار اسلامشهر با اشاره به اینکه تولیدکنندگان و کارگران و کارآفرینان اسلامشهری سبب شدند تا تولید در شهرستان اسلامشهر رونق گیرد اظهار داشت: به همّت مدیران دستگاههای اجرایی و قضایی و نیروی انتظامی و دیگر دستگاههای خدماترسان در زمینه تولید و بهبود شرایط اقتصادی در استان تهران توانستیم رتبه نخست را کسب کرده و کارگران اسلامشهر در حمایت از تولید ملی در سال گذشته خوش درخشیدند.
وی ادامه داد: در جهت تحقق منویات مقام معظم رهبری و سیاستهای دولت همایش کارگاهی نقش سرمایه انسانی در رونق تولید برگزار و مشکلات کارآفرینان و بازنشستگان و کارگران بررسی میشود.
فرماندار اسلامشهر خاطرنشان کرد: امیدواریم ماحصل و برآیند این کارگاه چراغ راهی برای ادامه روند تولید در اسلامشهر شود و در صورت موفقیت به سایر شهرستانها و سپس به تمام نقاط شهرهای کشور تعمیم داده شود تا در سال رونق تولید شاهد افزایش تولید و رونق و بهبود وضعیت کسب و کار و معیشت مردم باشیم.
انتهای پیام/ح