گیلان| سهم سلامت روان در بودجه کشور بسیار ناچیز است + فیلم
معاون آموزشی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره جمهوری اسلامی ایران گفت: سهم سلامت روان در بودجه کشور بسیار ناچیز است
محمدابراهیم مداحی در حاشیه برگزاری مراسم گرامیداشت روز مشاور و روانشناس در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در رشت اظهار داشت: امیدواریم برای متقاضیان صدور پروانه تا پایان سال 98 از طریق واگذاری به کمیسیونهای استانی و ایجاد کمیسیونهای هم ارز در فرآیند صدور پروانه صلاحیتشان تسریع شود.
وی خاطرنشان کرد: با برقراری سیستم آزمون بورد تخصصی که دارای 3 تاکسونومی و ردهبندی است، همه افرادی که دارای مدرک کارشناسی ارشد رشتههای مشاوره و روانشناسی هستند با کسب 80 درصد امتیاز از آن و 20 درصد مصاحبه بهصورت عادلانهتر به پروانه صلاحیت دست یابند.
معاون آموزشی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره با اشاره به اینکه باید در زمینه توانمندسازی مشاوران و روانشناسان سرمایهگذاری کرد تا با ارائه خدمات مشاورهای صحیح از ورود افراد غیرحرفهای اغواگر جلوگیری شود افزود: باید جلوی فعالیت افراد غیرحرفهای این حوزه گرفته شود.
مداحی با بیان اینکه همه سازمانها و دستگاههای مرتبط همچون بهزیستی، نیروی انتظامی، وزارت ورزش و جوانان، قوه قضائیه و سازمان نظام روانشناسی و مشاوره با تکیه بر قانون اجازه ندهند تا افراد فاقد صلاحیت در جامعه فعالیت کنند گفت: این مهم با هماهنگی و همافزایی این دستگاهها امکانپذیر است.
معاون آموزشی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره جمهوری اسلامی ایران ضمن تاکید بر تاثیرگذاری انتخابات استانی شوراهای نظام روانشناسی عنوان کرد: فعالیت این شوراهای استانی در تصمیمگیری و تصمیمسازیها نقش مهمی دارند.
وی با اشاره به اینکه خانه روانشناسان و مشاوران در کنار سازمان نظام روانشناسی و مشاوره در تمامی بحرانها همچون زلزله کرمانشاه و سیل اخیر در استانهای مختلف فعال بوده است افزود: چند تیم روانشناسی بهعنوان مداخله در بحران به مناطق سیلزده اعزام شدند.
مداحی با بیان اینکه کار اصلی 9 مداخلات روانشناختی، ماه تا یکسال پس از وقوع بحران بیشتر مورد نیاز است خاطرنشان کرد: برنامهریزی و کادرسازی در حوزه بحران بسیار مهم است و باید همیشه آمادگی بحرانها را داشته باشیم.
معاون آموزشی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره جمهوری اسلامی ایران افزود: زیر پوشش بیمه قرار گرفتن خدمات روانشناختی نیازمند همیاری دولت و مجلس شورای اسلامی است تا قشر بیشتری از مردم به خدمات مشاورهای دسترسی پیدا کنند.
وی با اشاره به اینکه سهم سلامت روان در بودجه کشور بسیار ناچیز است خاطرنشان کرد: اگر بتوانیم میزان بودجه سلامت روان را افزایش دهیم و قانون الزام مشاوره پیش از ازدواج را که از ضروریات جامعه است تصویب کنیم از بسیاری آسیبهای اجتماعی پیشگیری میشود.
مداحی با بیان اینکه یک نماینده از سوی روانشناسان باید در ستاد حوادث غیرمترقبه برای مداخله در بحرانها حضور داشته باشد تا در تصمیمگیری ها کمک کند گفت: همه ارگانها و سازمانها بدون هیچ اغماضی جهت توانمندسازی کارکنان و خانوادههایشان نیاز به مشاوران و روانشناسان دارند.
معاون آموزشی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: در قوانین بالادستی، قوانینی همچون "صلاحیت ازدواج" و "صلاحیت والدگری" باید مورد بررسی و سپس اجرا قرار گیرد تا شاهد مشکلاتی در بین خانوادهها و تربیت کودکان در جامعه نباشیم.
انتهای پیام/ن