آغاز روند ایجاد امکانات تفریحی و گردشگری سواحل دریاچه ارومیه+تصاویر
افزایش بیش از ۴ میلیارد مترمکعبی آب دریاچه ارومیه فرصتی دوباره برای رونق صنعت گردشگری آذربایجان غربی به شمار میآید بنابراین دولت نیز برنامه ایجاد امکانات تفریحی و گردشگری در سواحل آن را در دستور کار خود قرار داده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از ارومیه، دریاچه ارومیه به عنوان نگین شمال غرب کشور که از آغازین روزهای سال 98 با نزول باران و لطف پروردگار رو به جان گرفتن گذاشته است فرصتی بکر برای جذب گردشگران به آذربایجان غربی نیز هست بنابراین دولت نیز برنامه ایجاد امکانات تفریحی و گردشگری در سواحل آن را در دستور کار خود قرار داده است.
دومین دریاچه آب شور جهان در آذربایجان غربی قرار دارد و اکنون میزبان بیش از 250 گونه مختلف جانوری و پرندگان است که از گذشته های دور توسط یونسکو در بین مناطق و تالاب های تحت حفاظت به ثبت هم رسیده است.
افزون بر این جاذبههای گردشگری دریاچه ارومیه همچون تالابهای آن و مهاجرت سالانه ده ها هزار پرنده به این دریاچه ظرفیت اقتصادی و اجتماعی بسیار ارزندهای برای ایجاد اشتغال و توسعه گردشگری در منطقه است.
دریاچه ارومیه یکی پارک های حفاظت شده بزرگ دنیا با ارزشهای کمنظیر زیست محیطی، اقتصادی و اجتماعی است که وجود انواع نمکها و لجن سیاه با خواص داروئی فوق العاده سبب علاقهمندی گردشگران داخلی و خارجی برای سفر به این منطقه شده است.
آغاز سرمایهگذاری دولت در سواحل دریاچه ارومیه
اهمیت سرمایهگذاری در بخش گردشگری پارک ملی دریاچه ارومیه بهمنظور جذب گردشگران داخلی و خارجی میتواند سبب زیبایی بیش از پیش این محیط طبیعی شده و هم آن را تبدیل به فضایی بکر برای اشتغال زایی جوانان کند.
استاندار آذربایجان غربی با شاره به اهمیت افزایش ظرفیت گردشگری در این استان اظهار می کند: باتوجه به احیای دریاچه ارومیه باید از این ظرفیت در رونق و گسترش گردشگری استان استفاده کرد.
محمدمهدی شهریاری با اشاره به بارندگی های اخیر سال 98 میگوید: در اوایل سال آبی، دریاچه ارومیه فقط یک میلیارد و 50 میلیون مترمکعب آب داشت که با بارندگی های امسال این میزان به 4میلیارد و 600 میلیون مترمکعب رسیده که با افزایش آب ورودی از حوضه آبریز این میزان به زودی به 5 میلیارد مترمکعب نیز میرسد.
احداث پلاژهایی با استانداردهای روز جهانی در سواحل دریاچه ارومیه
وی با تاکید بر عزم و اراده دولت در استفاده بهینه از همه ظرفیتهای گردشگری طبیعی در شمال غرب کشور میافزاید: به زودی کار ساماندهی پلاژهای قدیمی و ساخت پلاژهای مناسب جدید با استاندارهای روز جهانی برای شنای آقایان و بانوان در دریاچه ارومیه آغاز میشود.
وی میگوید: برپایی پلاژهای شنا در سواحل زیبای دریاچه ارومیه زمینه خوبی برای شناساندن استان و جذب گردشگران داخلی و خارجی فراهم میکند.
شهریاری می افزاید: امسال نیز همچون چند سال گذشته انجام سلسله راهکارهای نجات دریاچه ارومیه در قالب سیاستهای ستاد احیا با قدرت ادامه پیدا خواهد کرد.
فرصت طلایی جذب گردشگر و درآمدزایی از دریاچه ارومیه
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری آذربایجان غربی نیز درباره اهمیت رسیدگی به پل میانگذر دریاچه ارومیه و اهمیت و نقشان در جذب گردشگر اظهار میکند: اگر روشنایی استاندارد پل میانگذر تامین شود و به صورت زیبایی نورپردازی گردد قطعاً سبب جذب گردشگر میشود چرا که یک پل نورانی در تاریکی مطلق زیبایی دو چندانی به دریاچه میبخشد.
جلیل جباری میگوید: دریاچه ارومیه فرصت طلایی برای جذب گردشگر و درآمدزایی است بنابراین باید تا جایی که امکان دارد از این فرصت استفاده شود و تمام تلاشهای لازم را برای جذب بیشتر گردشگران انجام شود و این اداره کل مصمم به اجرای این رویکرد در برنامههای سال 98 است.
وی میافزاید: همه کسانی که دریاچه ارومیه را دیدهاند از خاموش ماندن چراغهای پل میانگذر ناراحت هستند و ابراز تأسفدارند بنابراین ادارات متولی باید به سرعت به فکر تامین روشنایی و نورپردازی این پل و جاده میانگذر باشند.
روزگاری پلاژهای میانگذر دریاچه ارومیه در کنار همین پل محل خاطره سازی گردشگران زیادی بود که امسال با جان گرفتن دریاچه این امید ایجاد شده تا دوباره فعالان گردشگری حاشیهنشین دریاچه ارومیه باز هم بساط پلاژهای خود را بار دیگر پهن کرده و خاطره ساز گردشگران شوند.
پای سایر سرمایه گذاران برای توسعه گردشگری دریاچه ارومیه باز شد
این موضوع تا آنجا جدی شده که حتی سازمان همیاری شهرداریهای آذربایجان غربی نیز ابراز تمایل کرده تا دوباره در این بخش سرمایهگذاری کند.
امیر ابراهیمی ضمن اعلام آمادگی برای سرمایهگذاری در زمینه توریسم درمانی از استمرار تملک این سازمان بر کشتی آرتمیا در بستر دریاچه ارومیه خبر داده و میگوید: این سازمان قصد دارد این کشتی رو دوباره مهیای حرکت کرده و به واسطه آن رونقی به گردشگری نیز بدهد.
وی تصریح میکند: سازمان همیاری شهرداریهای آذربایجان غربی آماده است به سهم خود در اطراف میانگذر دریاچه ارومیه اماکنی برای ارائه خدمات به گردشگران ایجاد کند تا دوباره گردشگرانی از داخل و خارج کشور بتوانند از ظرفیتهای لجن درمانی و نمک درمانی دریاچه بهرهمند شوند.
گزارش از زهرا بخشی
انتهای پیام/ن