رئیس سازمان نظام پزشکی: ادعای مرکز پژوهش‌های مجلس درباره رقم فرار مالیاتی پزشکان غیرواقعی بود


رئیس سازمان نظام پزشکی: ادعای مرکز پژوهش‌های مجلس درباره رقم فرار مالیاتی پزشکان غیرواقعی بود

رئیس کل سازمان نظام پزشکی گفت: یکی از بحث‌های تخریبی بحث فرار مالیاتی بود، از سوی مرکز پژوهش‌های مجلس عدد اعلام‌شده درباره فرار مالیاتی را تکذیب کردند و بنده در آنجا اعتراض کردم و گفتم "این موضوع را رسانه‌ای کردید اما در جلسه خصوصی تکذیب می‌کنید؟".

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، محمد رضا ظفرقندی در نشست خبری خود با اصحاب رسانه در خصوص تعرفه‌های پزشکی در سال 98 اظهار کرد: حسن تعرفه‌های امسال این بود که به‌موقع از سوی دولت اعلام شد اما باید به این نکته توجه کرد که هزینه‌های واقعی حوزه سلامت باید توسط متخصصین اقتصادی تعیین شود زیرا اگر در تعیین تعرفه‌ها مباحث اقتصادی لحاظ نشود، دچار آسیب می‌شویم.

ظفرقندی با اشاره به این‌که برای بحث تعرفه‌ها چند مبنا وجود دارد، افزود: اولین مورد تعیین تعرفه واقعی یا همان هزینه تمام‌شده خدمات است و دیگری در نظر گرفتن حداقل‌ها برای گذر از شرایط سخت امروز و حفظ حداقل کیفیت خدمات است که در این زمینه برای جزء فنی معادل تورم و برای جزء حرفه‌ای معادل نرخ رشد حقوق و دستمزد باید در نظر گرفته شود.

وی درباره شکایت به دیوان عدالت اداری برای تعرفه‌ها نیز گفت: هر کسی می‌تواند به دیوان عدالت اداری شکایت کند که این کار در سنوات قبل هم از سوی سازمان انجام شده اما نتیجه‌ای نداشته است ضمن آن‌که چند ماه طول می‌کشد تا شکایت در دستور قرار گیرد و مشکلات امسال را حل نمی‌کند.

رئیس کل نظام پزشکی ادامه داد: تورم حوزه سلامت 1.5 برابر تورم عمومی کشور است و بحث بازنگری تعرفه‌های پزشکی به شرایط اقتصادی دولت بستگی دارد که در این زمینه نیز نامه‌ای را برای شورای عالی بیمه نوشته و خواستار بازنگری در حوزه تعرفه‌های پزشکی شده‌ایم.

وی در خصوص اثرگذاری تحریم‌ها بر حوزه سلامت کشور تصریح کرد: ما باید واقع‌گرا باشیم زیرا خوب می‌دانیم که تهیه تجهیزات و ملزومات پزشکی وابسته به ارز است و بنده اطلاع موثق دارم که جلسات مستمر و خوبی برای عبور از مشکلات برگزار می‌شود.

مجلس اعداد اعلام‌شده درباره فرار مالیاتی پزشکان را تکذیب کرد

ظفرقندی در خصوص مباحث مطرح‌شده در خصوص فرار مالیاتی پزشکان اظهار کرد: یکی از بحث‌های تخریبی و هدفدار بحث فرار مالیاتی بود که در مجلس از سوی مرکز پژوهش‌ها عدد اعلام‌شده درباره فرار مالیاتی را تکذیب کردند و بنده در آنجا اعتراض کردم و گفتم "چنین موضوعی را رسانه‌ای کردید اما حالا در جلسه خصوصی آن را تکذیب می‌کنید؟".

وی افزود: اعداد و ارقام درباره فرار مالیاتی پزشکان کاملاً غیرواقعی بود و متأسفانه اثرات سوء اعلام عددها و ارقام فرار مالیاتی در جامعه مشهود بود در حالی که مطرح‌کنندگان این اعداد و ارقام نیز خودشان در مجلس عنوان کردند که "این عددهای ما نیست که اعلام شده است".

وی گفت: به‌عنوان مثال در آن عددی که مطرح کرده بودند تعداد پزشکان عمومی که مشمول مالیات می‌شوند، عددی 80 هزار نفری است، اما بعد که ما بررسی کردیم دیدیم حدود 35 هزار نفر هستند، مثلاً ما حدود 12 هزار نفر رزیدنت در کشور داریم که در بخش دولتی کار می‌کنند و عنوان‌شان هم پزشک عمومی است که آنها را در آمارشان محاسبه کرده بودند یا پزشکان خارج از کشور را هم جزو آمارشان آورده و برجی را با عنوان فرار مالیاتی 6 هزار و 800 میلیاردی ساخته بودند، در حالی که کل مالیات صنوف بخش خصوصی در سال 95، حدود 4,500 میلیارد تومان بوده است، پس چگونه می‌توان ادعا کرد که 6,500 میلیارد تومان فرار مالیاتی پزشکان اتفاق افتاده است؟

به‌گفته وی اکثر خدمات جامعه پزشکی در بخش دولتی انجام می‌شود و 80 درصد بستری‌ها و بخشی از مراجعات سرپایی در بخش دولتی انجام می‌شوند. این اعداد و ارقام جهتی تخریبی داشته و می‌خواستند مصوبه‌ای را از مجلس دریافت کنند که تا حدودی هم موفق شدند.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی تأکید کرد: برخی با تبلیغات سوء بحث کارتخوان را به فرار مالیاتی ربط می‌دهند در حالی که بر اساس اظهار صریح مسئولین سازمان مالیاتی، کارتخوان ارتباطی با فرار مالیاتی پزشکان ندارد.

استقبال نظام پزشکی از نصب کارتخوان در مطب‌ها

ظفرقندی در خصوص نصب کارتخوان در مطب پزشکان بیان کرد: بحث‌ها در این ارتباط واقعی نیست و اکثر پزشکان از کارتخوان استفاده می‌کنند و نظر سازمان نظام پزشکی بر این است که هر اقدامی منجر به تسهیل ارائه خدمات به مردم و بیماران شود، از آن استقبال می‌کند.

وی افزود: اعتراض ما این است که اگر موضوعی در مجلس مطرح می‌شود باید برای همه صنوف باشد چرا در مجلس مبحثی را برای یک صنف خاص مطرح می‌کنند در حالی که کارتخوان باید برای همه صنوف باشد؟

وی در بخش دیگری از سخنان خود، به تبلیغات گمراه‌کننده در حوزه سلامت اشاره کرد و گفت: متأسفانه شاهد تبلیغاتی در رسانه ملی و سایر رسانه‌ها هستیم که مورد تأیید نظام پزشکی نیست و بنده در همین ارتباط نامه‌ای به وزیر ارشاد نوشتم تا این قبیل تبلیغات که با واقعیت‌های سلامت همخوانی ندارد، بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

ظفرقندی در ادامه راجع به ایجاد پرونده الکترونیک سلامت و راه‌اندازی نسخه الکترونیک در کشور، ابراز کرد: پیشبرد پرونده الکترونیک سلامت و ایجاد ساختار نسخه الکترونیک به‌عهده سازمان نظام پزشکی گذاشته شده است که این موضوع شامل کارت الکترونیک هوشمند و ایجاد امضای الکترونیک است که به‌معنای هویت بخشیدن به قاعده‌ای به‌نام پرونده الکترونیک انجام می‌شود. پرونده الکترونیک سلامت به این معنی است که سوابق هر بیمار به‌صورت سازمان‌دهی‌شده مشخص باشد و نحوه ارجاع بیماران و هزینه‌های حوزه سلامت نیز سازمان‌دهی شود.

وی اضافه کرد: ‌باید توجه داشت که این اقدامات دارای چهار پایه‌ اصلی هستند؛ پایه‌ اول انجام اقدامات ساختاری است. پایه‌ دوم ایجاد نظام ارجاع است؛ چرا که بدون پرونده الکترونیک، اجرای نظام ارجاع ممکن نیست. پایه سوم هم بحث پزشک خانواده است و پایه چهارم بحث تدوین راهنماهای بالینی است. این چارچوب می‌تواند کاری هدفمند را انجام داده و منجر به کنترل هزینه شود. علی‌رغم این‌که ما معتقدیم سرانه بیمه‌ها کافی نبوده و باید از سوی دولت حمایت بیشتری شود، اما قطعاً بدون اعمال این ساختارها هر بیمه و هر اقتصاد سلامتی با شکست مواجه خواهد شد.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی با بیان اینکه در هیچ کجای دنیا این طور نیست که ضابطه‌ای برای دریافت و یا تکرار دریافت خدمات نباشد، گفت: در همه جای دنیا این ساختار کنترل شده است و برای ایجاد این ساختار چهار پایه‌ای را که اعلام کردم، ضروری است. مبنای همه آنها هم پرونده الکترونیک سلامت است.

وی در پاسخ به سؤالی درباره‌ ترجمه کتاب ارزش‌گذاری نسبی خدمات خاطرنشان کرد: یکی از اقدامات سازمان نظام پزشکی ایجاد تعادل و عدالت بین‌رشته‌ای در خدمات پزشکی است که مبنای ایجاد این عدالت، کتاب ارزش‌گذاری نسبی است. سازمان نظام پزشکی با کمک انجمن‌های علمی این کتاب را ترجمه و به‌صورت یک پکیج به شورای عالی بیمه منعکس کرد تا آن را مبنای محاسبه و هزینه و مبنای ابلاغ تعرفه‌ها به دولت ارائه دهد. البته معاونین وزارت بهداشت معتقدند برای اجرای کتاب ارزش‌گذاری نسبی یا باید سقف سرانه سلامت افزایش یابد و یا اینکه با اجرای کتاب، برخی از رشته‌ها با کاهش تعرفه مواجه خواهند شد.

وی درباره‌ لزوم اصلاح ساختار برای ایجاد ساختارهای الکترونیک در سازمان نظام پزشکی گفت: پایه ایجاد پرونده الکترونیک سلامت، ایجاد مستندات الکترونیک است، به‌عنوان مثال ساختاری چون نسخه الکترونیک نیاز به ثبت هویت الکترونیک دارد که در این زمینه امضای الکترونیک را ایجاد کردیم تا به‌لحاظ حقوقی و مالی قابل استناد شود. در این زمینه سازمان نظام پزشکی کارت هوشمند نظام پزشکی را که حاوی امضای الکترونیک مستند است ایجاد کرد؛ به‌طوری که قرارمان با جامعه پزشکی این است که در سال 98 حداقل 100 هزار کارت هوشمند نظام پزشکی صادر کنیم. در حال حاضر ساختار نسخه الکترونیک در مراکز ملکی تأمین اجتماعی ایجاد شده و 8 هزار نفر از همکاران‌مان با آن کار می‌کنند.

انتهای پیام/*

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon