جنگ تجاری با چین به ضرر مصرف کنندگان آمریکایی تمام می‌شود

جنگ تجاری با چین به ضرر مصرف کنندگان آمریکایی تمام می‌شود

افزایش عوارض در حدی که ترامپ تهدید کرده می‌تواند باعث قیمت بیشتر کالاهای وارداتی از چین شده و امریکایی ها را مجبور کند پول بیشتری برای این کالاها مثل کامپیوتر یا لباس بپردازند.

 به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از ان بی سی نیوز، ترامپ با تهدید به تشدید جنگ تجاری با چین طی این هفته گفت عوارضی که تاحالا وضع شده اقتصاد را تقویت کرده است.

او در توییتر خود نوشت:« بخشی از این رونق اقتصادی ما مدیون همین پرداخت ها است».

 ولی اقتصاددان ها مخالفند.

دن نورث، اقتصاددان ارشد آمریکایی گفت:« اثبات این ادعا که عوارض اقتصاد را تقویت کرده است، سخت است. گزارش تولید ناخالص داخلی در سه ماهه اول سال، کاهش شدیدی در واردات را نشان می دهد. البته این باعث بیشتر شدن تولید ناخالص داخلی می شود و نتیجه اجرایی شدن عوارض است ولی این شیوه رشد اقتصاد نیست».

 مایکل مور، پروفسور اقتصاد و امور بین‌الملل در دانشگاه جورج واشنگتن گفت:« اقتصاد علیرغم عوارض خوب عمل کرده است».

 وی گفت که اقتصاد داخلی به خاطر اقدامات دیگر دولت مثل حذف مقررات دست و پا گیر ، کاهش بزرگ مالیات شرکت ها به همراه نرخ پایین بهره در حال پیشرفت است.

 «این ادعا که چینیها این عوارض را می پردازند ، مزخرف است. این نحوه کار عوارض نیست، چون عوارض را شرکتهای وارد کننده می پردازند و این شرکت ها اکثراً آمریکایی هستند یعنی این مالیات را مشتریان آمریکایی می پردازند. این ایده که عوارض را چینی ها می پردازند اشتباه است».

 مقدار عوارضی که دولت آمریکا در 2018 جمع کرد ، 7 میلیارد دلار نسبت به سال قبل افزایش داشت. حتی اگر ترامپ تهدید خود را عملی کند و بر تمام واردات چین 25 درصد عوارض وضع کند ، پول زیادی نخواهد بود و فرقی به حال بودجه ملی نمی‌کند.

« در تئوری ،دولت باید 32.5 میلیارد دلار در سال بیشتر از آنچه قبلا درآمد داشت، پول در بیاورد. این اتفاق نیفتاده است. اگر به درآمد عوارض در 2018 نگاه کنید فقط 50 میلیارد دلار بوده است. در حالی که در 2017، 35 میلیارد دلار درآمد داشت. آنقدرها هم که فکر می کنید زیاد نبوده است.

« هر بار که ترامپ توییت می کند که جنگ تجاری رو به افزایش است ، عکس العمل بدی از سوی بازارهای سراسر جهان دیده می شود».

 «این شرایط مطمئنا به سهامداران و اطمینان به بازار آسیب می رساند. امروزه ایجاد یک کسب و کار بدون اتکا به زنجیره عرضه جهانی ممکن نیست و جنگ تجاری دسترسی حساس به بازارهای جهانی را زیر سوال می برد».

 در حالی که عوارض بر اقتصاد بزرگ چین تاثیر گذاشته است ، افزایش عوارض در حدی که ترامپ تهدید کرده می‌تواند باعث قیمت بیشتر کالاهای وارداتی از چین شده و امریکایی ها را مجبور کند پول بیشتری برای  این کالاها مثل کامپیوتر یا لباس بپردازند. همچنین پکن را وادار به جبران می کند که به صادرات حساس آمریکا مثل دانه های سویا و هواپیما آسیب می رساند».

 

 انتهای پیام/25

واژه های کاربردی مرتبط
دهۀ «رکود، عبرت، تجربه»
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
خودرو سازی ایلیا
بانک ایران زمین
گوشتیران
triboon