فروش اقلام بهداشتی در داروخانهها نتیجه معوقات بیمهای است
عضو هیات مدیره انجمن داروسازان ایران گفت: اقتصاد داروخانهها در سالهای اخیر به دلایل مختلف از جمله طولانی شدن معوقات بیمهها، به شدت ضعیف شده است و این موضوع سبب شده که قفسههای بیشتری به فروش اقلام بهداشتی اختصاص پیدا کند.
حمید خیری در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری تسنیم درباره عرضه داروهای خارجی در داروخانهها اظهار کرد: بهطور کلی باید عرض کنم داروسازانی که در داروخانههای سراسر کشور مشغول به فعالیت هستند، عموماً فارغالتحصیل دانشکدههای داروسازی کشورمان و ثمره سیستم آموزشی رسمی هستند و قطعا با دیدی باز و مبتنی بر علم و دانش، برای پیشرفت کشور و صنعت داروسازی داخلی، ارج و ارزش زیادی قائلاند و نسبت به محصولات ایرانی، تعصب و توجه دارند.
وی افزود: بنابراین به هیچ وجه اینگونه نیست که داروخانهها، داروی خارجی را بر داروی ایرانی ترجیح دهند و اسیر بازاریابی یا بازارسازی داروهای خارجی باشند البته در شرایطی که پزشک متخصص، داروی خارجی را نسخه کرده است، طبیعی است که داروساز نیز به دستور پزشک احترام میگذارد.
به گفته خیری، خوشبختانه به واسطه پیشرفتهایی که در صنعت داروسازی کشورمان شکل گرفته، شاهد ارتقای کیفیت داروهای ایرانی هستیم و این موضوع سبب شده که تقاضا برای داروهای ایرانی افزایش پیدا کند؛ به همین دلیل داروسازان ترجیح میدهند که داروی ایرانی را عرضه کنند و این یک واقعیت است که مردم در مواجهه با داروسازان سراسر کشور ملاحظه میکنند.
وی تاکید کرد: اگر مشکلی در زمینه تولید و صنعت دارو وجود دارد و ارزبری واردات دارو افزایش پیدا کرده است، مشکل در داروخانهها نیست بلکه باید ریشه مشکلات را در جای دیگری جستجو کرد.
خیری درباره فروش اقلام بهداشتی در داروخانهها متذکر شد: این موضوع باید ریشهیابی شود و به جای اینکه به معلول بپردازیم، باید علتهای آن بررسی شود.
به گفته خیری، اقتصاد داروخانهها در سالهای اخیر به دلایل مختلف از جمله طولانی شدن معوقات بیمهها، به شدت ضعیف شده است، به طوری که داروسازان در تنگناهای شدیدی قرار گرفتهاند و این موضوع سبب شده که قفسههای بیشتری به فروش اقلام بهداشتی اختصاص پیدا کند.
رئیس روابط عمومی انجمن داروسازان ایران تاکید کرد: البته این موضوع مغایرت قانونی ندارد و اتفاقا مردم اعتماد و اطمینان خاطر بیشتری به محصولات بهداشتی عرضه شده در داروخانهها دارند.
وی تصریح کرد: مردم دنبال محصول سالم و با اصالت هستند و هنگامی که محصولات خود را از داروخانه و زیرنظر مسئول فنی داروساز تهیه میکنند، آرامش و اطمینان بیشتری دارند.
خیری در پایان به تسنیم گفت: نکته مهمی که در این میان نباید از آن غفلت شود، این است که عرضه اقلام بهداشتی در داروخانهها، به جهت سود بیشتر نیست بلکه دلیل آن به اختلالی باز میگردد که در چرخه نقدینگی صنعت داروسازی و داروخانهها ایجاد شده است.
انتهای پیام/