پیام‌های انحرافی اعزام آبراهام لینکلن به منطقه


پیام‌های انحرافی اعزام آبراهام لینکلن به منطقه

جان بولتون، مشاور امنیت ملی امریکا روز دو شنبه با صدور بیانیه‌ای نمایشی، از اعزام یگان بمب‎افکن و ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن به منطقه با هدف هشدار به ایران خبر داد.

به گزارش گروه رسانه های خبرگزاری تسنیم،سید احمد سادات در یادداشتی در روزنامه جوان نوشت: جان بولتون، مشاور امنیت ملی امریکا روز دو شنبه با صدور بیانیه‌ای نمایشی، از اعزام یگان بمب‎افکن و ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن به منطقه با هدف هشدار به ایران خبر داد.


بولتون که علاوه بر عضویت در مؤسسه امریکن اینترپرایز، با اندیشکده‌های متعدد محافظه‌کاری همانند بنیاد یهودی امور امنیت ملی (JINSA) نیز همکاری دارد در این بیانیه تحریک‌آمیز گفته است‌: ایالات متحده برای جنگ با رژیم ایران تلاش نمی‌کند، اما برای هر حمله‌ای، چه از طرف نمایندگانش، چه از طرف سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یا از طریق نیرو‌های متقارن باشد، آماده است. اما اینکه اهداف واقعی و پشت پرده اعزام ناو و بیانیه جان بولتون چیست و اساساً چرا این موضوع با شوی تبلیغاتی بولتون همراه شده است، برای درک بهتر نمایش تبلیغاتی جدید امریکایی‌ها بهتر است اهداف امریکایی‌ها در فشار به ایران را مرور کنیم.


امریکایی‌ها از مدت‌ها قبل با ابزار تحریم‌ها به دنبال آن بودند که جمهوری اسلامی ایران را زمینگیر کرده از نفوذ منطقه‌ای ایران بکاهند تا به راحتی بتوانند همانند سایر کشور‌های مزاحم از جمله لیبی، عراق و افغانستان به راحتی با آن برخورد نمایند. با توجه به وجود عوامل متعدد از جمله نفوذ منطقه‌ای ایران، تماس داخلی و بهره‌مندی از قابلیت‌های دفاعی چندجانبه، آن‌ها به این نتیجه رسیدند که انتظارات آن‌ها از فشار‌های اقتصادی در این سطح به هیچ عنوان محقق نشده، بنابراین علاوه بر تشدید انواع تحریم‌ها، باید سایر کشور‌های در تعامل با کشورمان نیز تهدید شوند، بر همین اساس شعار صفر کردن صادرات نفت ایران و تنبیه کشور‌هایی که به نحوی با ما همکاری نمایند را مطرح نمودند. با اجرای مرحله اول و دوم تحریم‌ها در این خصوص بازهم توقعات آن‌ها از قطبی کردن جامعه و اردوکشی‌های خیابانی برآورده نشد و نتایج حاصله برای تیم ترامپ خوشایند نبوده انتقادات گسترده‌ای را در داخل ایالات متحده و اروپا و... به همراه داشت، بر همین اساس شکست طرح صفر کردن صادرات نفت ایران باید به گونه‌ای جبران و تبعات مثبت آن ظاهر شود. بر همین اساس جان بولتون به حقه قدیمی امریکایی‌ها متوسل شد و با اعلام ناشیانه خبر اعزام ناو آبراهام لینکن به منطقه (که در واقع حسب برنامه‌ریزی قبلی و عادی انجام شده بود) به دنبال آن است تا علاوه بر فرافکنی افکار عمومی از شکست طرح حذف ایران از بازار صادرات نفت، اهدافی چند را محقق سازد. از جمله این اهداف می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:


1-پیام به داخل کشور‌: افزایش فشار روانی، امنیتی واقتصادی‌: ارسال ناو هواپیمابر و رسانه‌ای کردن آن اساساً دارای آثار و بار روانی بوده و منجر به حفظ آبرو و پرستیژ امریکا می‌شود. همچنان که گاردین به درستی به این موضوع اشاره نموده و تغییرات در صف‌آرایی نظامی امریکا را کاملاً عادی و برنامه‌ریزی شده دانسته است. همچنین «ایلان گلدن‌برگ» مدیر بخش امنیت خاورمیانه در اندیشکده «مرکز امنیت امریکایی جدید» در این خصوص تحلیل نموده است که‌: «اعزام یک ناوگروه به سنتکام، اقدام غیرمعمولی نیست و احتمالاً اقدامی عادی بوده که از مدت‌ها قبل برنامه آن چیده شده است. ادبیات آتش‌افروزانه بولتون، غیرمعمولی و تحریک‌آمیز است البته حدس من آن است که این موضوع فرصتی برای تلاش به منظور ارعاب ایرانی‌هاست نه چیزی بیشتر. البته باز‌های کاخ سفید از جمله بولتون و پمپئو بار‌ها به دنبال آن بودند تا با استفاده از حربه عملیات روانی و رسانه‌ای به کمک نفوذی‌های داخلی، با افزایش انواع فشار‌های اقتصادی و روانی، فضای داخل کشور را ملتهب نموده و در پی آن رؤیای انشقاق در صف داخلی را محقق سازند و به خیال خام خود، جمهوری اسلامی ایران 40 سالگی خود را نبیند که در آن مقطع نیز مفتضحانه شکست را پذیرا شدند.


2-پیام به کشور‌های منطقه‌: مقامات امریکایی در اعلام خبر اعزام ادوات نظامی امریکا به منطقه، نگرانی‌هایی را درباره احتمال حمله نظامی ایران به نیرو‌های امریکایی و متحدان آن به عنوان دلیل اصلی مطرح و طوری وانمود می‌کنند که گویی ایران در آستانه اقدام نظامی علیه امریکا و متحدان آن قرار دارد. این امر با توجه به نگرانی هم‌پیمانان امریکا در منطقه از جمله عربستان سعودی، امارات و بحرین بیشتر خودنمایی می‌کند. بر این اساس امریکایی‌ها می‌خواهند به کشور‌های مذکور در این خصوص به نوعی اطمینان خاطر بدهند که آنان همچنان که در مصر، تونس، سوریه و... هم‌پیمانان خود را تنها گذاشتند، این بار در کنار آن‌ها خواهند بود و به نوعی اقتدار و اعتماد از دست رفته را بازسازی می‌نمایند.


3-پیامی به نظامیان مستقر در پایگاه‌های امریکا در منطقه‌: ایالات متحده امریکا طی ماه‌های گذشته هیچ ناو هواپیمابری در خلیج فارس و دریای عمان مستقر نکرده بود و بر اساس گزارش رسانه‌های امریکا این مسئله مایه نگرانی برخی مقامات نظامی امریکا شده بود که مدعی بودند در صورت اقدام نظامی ایران، نیرو‌های نظامی ایالات متحده امریکا در آسیب‌پذیری قرار داشتند. بر این اساس اعلام این خبر می‌تواند ترس و دلهره نیرو‌های موجود را کاهش دهد. به نظر می‌رسد ایالات متحده امریکا سعی در ترمیم نقاط آسیب‌پذیر خود دارد، اما با تبلیغات رسانه‌ای و وانمود کردن مقابله با اقدام نظامی احتمالی ایران، تاکتیک‌های جنگ روانی را نیز چاشنی این کار نموده‌اند. البته این نکته را نباید از نظر دور داشت که همانطور که نشریه امریکایی «The Hill» آورده است اساساً ترامپ لفاظی‌های جان بولتون را دوست دارد، اما بعید است او علاقه‌ای به درگیری مستقیم داشته باشد. رئیس‌جمهور امریکا مایل است موضعی را در پیش بگیرد که از نظر سیاسی به او در درون امریکا کمک کند.

انتهای پیام/

بازگشت به صفحه رسانه‌‌ها

پربیننده‌ترین اخبار رسانه ها
اخبار روز رسانه ها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon