۲۰۰۰ هکتار از اراضی گیلان به کشت کلزا اختصاص مییابد
مسئول سازمان بسیج مهندسان کشاورزی و منابع طبیعی گیلان گفت: در سال زراعی ۹۹-۹۸ و در خلال اجرای طرح همگام با کشاورز قصد داریم طرح کشت کلزا را در سطح ۲ هزار هکتار از اراضی گیلان اجرایی کنیم.
غلامرضا ملک علیپور در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در رشت ادامه اجرای طرح همگام با کشاورز در استان گیلان را مورد تأکید قرار داد و اظهار داشت: در همین راستا برای سال زراعی 99-98 قصد داریم طرح کشت و عملآوری گیاه کلزا را در سطح تقریباً 2 هزار هکتار از اراضی استان گیلان را عملیاتی کنیم.
مسئول سازمان بسیج مهندسان کشاورزی و منابع طبیعی گیلان کشت و تولید دانههای روغنی را جزء مباحث استراتژیک کشور در حوزه امنیت غذایی دانست و عنوان کرد: حرکت در مسیر تولید و خودکفایی به ویژه در محصولات استراتژیک از جمله اهداف این سازمان در راستای تحقق شعار رونق تولید است.
ملک علیپور با بیان اینکه بسیج مهندسان کشاورزی در سالی که توسط مقام معظم رهبری به نام سال رونق تولید نامگذاری شده برنامههای خود را به صورت هدفمند اجرایی میکند افزود: در سال زراعی 98-97 حدود 750 هکتار از اراضی استان گیلان به کشت دانههای روغنی اختصاص پیدا کرده است.
وی آموزش کشاورزان، اعزام مربیان متخصص و تأمین نهادهها را از جمله فعالیتهای بسیج مهندسان کشاورزی گیلان برای اجرای طرح کشت گیاه کلزا در منطقه رودبار خواند و گفت: جهاد کشاورزی و سازمان بسیج مهندسان قصد دارد سطح زیر کشت کلزا در گیلان را در سال زراعی 99-98 افزایش دهند.
مسئول سازمان بسیج مهندسان کشاورزی و منابع طبیعی گیلان اقدام مشترک این سازمان با جهاد کشاورزی جهت کشت گیاه کلزا در سطح 2 هزار هکتار از اراضی استان را مورد تأکید قرار داد و بیان داشت: افزایش میزان تولید کلزا در هر هکتار از جمله اهداف مهم اجرای این طرح مشترک است.
ملک علیپور متوسط برداشت کلزا در هر هکتار از اراضی کشت شده گیلان را در سالهای گذشته بین 900 کیلوگرم تا یک تن اعلام کرد و اظهار داشت: البته میزان سطح زیر کشت گیاه کلزا در سالهای گذشته در مقایسه با زمان فعلی بسیار کمتر بود و به مراتب در سطح پایینتری قرار داشت.
وی افزایش عملکرد تولید کلزا در هر هکتار را از جمله اهداف اجرای طرح همگام با کشاورز قلمداد کرد و ابراز داشت: طبق هدفگذاری انجام شده بین جهاد کشاورزی گیلان و سازمان بسیج مهندسان کشاورزی قصد داریم میزان تولید کلزا در هر هکتار را از حدوداً یک تن به 1.5 تن در هر هکتار افزایش دهیم.
انتهای پیام/ ز