دعای روز چهارم ماه مبارک رمضان/ابزاری جهت تقویت بندگی

دعای روز چهارم ماه مبارک رمضان/ابزاری جهت تقویت بندگی

دعای چهارمین روز از ماه مبارک رمضان به‌همراه شرحی بر آن منتشر شد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان ادعیه روزانه این ماه شریف بسیار جای دقت و تفکر دارد. این دعاهای روزانه که در محافل مذهبی خوانده می‎شود توسط ابن‌عباس از پیامبر صلّی اللّه علیه و آله و سلّم نقل شده است و علمای بزرگ اسلام آنها را در کتاب خود ثبت و ضبط کرده‎اند و ما این ادعیه را از کتاب «‏اقبال الأعمال» سیدبن طاووس عالم بزرگ شیعه نقل می‌کنیم. این کتاب‏ مانند سایر کتابهاى سید  از اعتبار و ارزشی ویژه ‌بین علماى شیعه برخوردار است تا جایی که شیخ عباس قمی در «مفاتیح الجنان» بسیار از ادعیه این کتاب استفاده کرده است.

اینک به‌‌مناسبت فرا رسیدن چهارمین روز ماه مبارک رمضان، دعای این روز به‌همراه شرحی بر آن منتشر شده است:

اللّهمّ قوّنی فیهِ على إقامَةِ أمْرِكَ واَذِقْنی فیهِ حَلاوَةَ ذِکْرِكَ وأوْزِعْنی فیهِ لأداءِ شُکْرَكَ بِکَرَمِكَ واحْفَظنی فیهِ بِحِفظْكَ وسِتْرِكَ یـا أبْصَرَ النّاظرین

خدایا، نیرومندم نما در آن روز به به‌پاداشتن دستور فرمانت و بچشان در آن شیرینى یادت را و مهیا کن مرا در آن روز براى انجام سپاس‌گزاریت، به‌کـرم خودت نگهدار مرا در این روز به نگاه‌داریت و پرده‌پوشى خودت، اى بیناترین بینایان!

حجت‌الاسلام محمود ریاضت محقق و کارشناس علوم دینی در توضیح دعای این روز برای تسنیم نوشت:

در این روز درخواست ما از خداوند آن است که توانایی ما را در اجرای فرامین الهی قُوّت ببخشد و شیرینی یادش را به ذائقه ما بچشاند و شرایط شکر نعماتش را برای ما مهیا و فراهم کند. توجه به این نکته بسیار مهم است که روزه کمک بسیاری است برای تقویت توان بنده برای اجرای فرامین الهی و افضل اعمال در ماه مبارک رمضان باعث رشد توان بنده در انجام تکالیف الهی است.

بنابر فرموده پیامبر اکرم صلّی اللّه علیه و آله و سلّم «أَفْضَلُ الْأَعْمَالِ فِی هَذَا الشَّهْرِ الْوَرَعُ عَنْ مَحَارِمِ اللَّهِ؛ برترین کارها در این ماه مبارک و ضیافت الهی دوری از گناه و معصیت است» که قدرت انسان را در اجرای اوامر الهی افزایش می‌دهد و وقتی این قدرت در بنده ایجاد شد فراز دوم دعا در او محقق می‌شود و شیرینی و حلاوت یاد خدا به ذائقه‌اش چشانده می‌شود و زمانی که این حلاوت به ذائقه بنده چشیده شد لقمه‌های دیگر غیر از یاد خداوند به ذائقه او لذتی ندارد و این فراز مناجات خمس‌عشر از امام سجاد علیه السلام در او به منصه ظهور و بروز می‌رسد که «مَنْ ذَا الَّذِی ذَاقَ حَلاوَةَ مَحَبَّتِكَ فَرَامَ مِنْكَ بَدَلاً؛ چه‌کسی است که لذت و شیرینی انس با تو و یاد تو را چشیده باشد و به‌دنبال لقمه‌ای دیگر باشد که به او حلاوت و شیرینی ببخشد».

اگر این حلاوت در خلوت و جلوت انسان ایجاد شود، در واقع فراز سوم خود به خود انجام شده و شرایط شکر نعمت‌های الهی برای او فراهم شده است. روزها و شب‌های ماه ضیافت الهی رمضان الکریم فرصت بسیار مهیایی برای تحقق این مهم است.

 

انتهای پیام/*

پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon
گوشتیران