کشاورزان همدانی خسارت ناشی از سیل را در سامانه سجاد ثبت کنند
رئیس اداره مدیریت بحران و مخاطرات، توسعه مدیریت بازرگانی و تنظیم بازار جهاد کشاورزی استان همدان گفت: سامانه سجاد از شنبه مقدار خسارت ناشی از سیل اخیر کشاورزان استان را ثبت میکند.
احد ظفری در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در همدان اظهار داشت: سامانه سجاد با توافق بین وزراتخانههای جهاد کشاورزی و کشور برای تعیین و پرداخت مقدار خسارت کشاورزان(تسهیلات و کمک بلاعوض) راهاندازی شده تا کشاورزان با خوداظهاری مقدار خسارت سیل همدان را اعلام کنند؛ بعد از پر شدن فرمهای سامانه کارشناسان جهادکشاورزی خسارت اعلام شده را بررسی میکند.
وی با اشاره بر اینکه تاکنون تخمین مقدار خسارت وارد شده از سیل اخیر به ساختار زیربنایی و تولید کشاورزی استان همدان 834 میلیاردتومان است، افزود: این مقدار خسارت مربوط به 51 هزار هکتار زراعت و 7 هزار و 200 هکتار هم باغ است که میتوان گفت برخی مواقع خسارت سیل 5 درصد و برخی موارد هم 100 درصد بوده است.
رئیس اداره مدیریت بحران و مخاطرات، توسعه مدیریت بازرگانی و تنظیم بازار جهاد کشاورزی استان همدان افزود: استان همدان 115 هزار 160 نفر بهرهبردار بخش کشاورزی دارد که 82 هزار و 412 نفر در بخش زراعت و 59 هزار و 206 نفر در بخش باغبانی، و بقیه هم در بخشهایی مانند پرورش دام سبک و سنگین، زنبورداری، گلخانه، پرورش قارچ، ماهیان سردآبی و گرمآبی فعال هستند.
ظفری اظهار داشت: خسارتهای ناشی از سیل بر اساس اعلام نظر نهادهای مسئول جهاد کشاورزی به 2 صوت کمک بلاعوض و تسهیلات پرداخت خواهد شد که در کمکهای بلاعوض سقف مشخصی برای هر بخش تعیین شده است که بر این مبنا هر هکتار زراعت دیم تا سقف 2 میلیون تومان زراعت آبی و باغ و دامداری (برای هر واحد) هر کدام تا سقف 5 میلیون تومان، هر کلونی زنبور عسل 200 هزار تومان است.
وی افزود: همچنین در بخش پرورش ماهیان گرمآبی و سردآبی به ترتیب 5 و 8 میلیونتومان، ایستگاه پمپاژ 8 میلیون تومان، هر واحد طیور گوشتی 20 میلیون تومان، هر واحد پرورش مرغ مادر 18 میلیون تومان و هر واحد جوجهکشی 30 میلیون تومان است که البته خسارتی که توسط کشاورز در سامانه سجاد اعلام و ثبت میشود بعد توسط کارشناسان جهادکشاورزی بررسی میشود.
انتهای پیام/ ز