تحلیل کارشناسان حوزه بین‌الملل از پیشنهاد ترامپ برای مذاکره با ایران در شرایط تحریم


تحلیل کارشناسان حوزه بین‌الملل از پیشنهاد ترامپ برای مذاکره با ایران در شرایط تحریم

کارشناس مسائل بین‌المللی گفت که تهران نمی‌تواند به پیشنهاد ترامپ برای مذاکره در شرایط تحریم حداکثری اعتنایی کند.

نوذر شفیعی کارشناس مسائل بین‌المللی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری تسنیم، درباره اقدام اخیر کشورمان در خصوص توقف دو تعهد در برجام در مقابل با خروج آمریکا از برجام گفت: تصمیمی که اعلام شد تصمیمی عقلایی بود؛ به این معنا که ما دربرجام ماندیم و این بهانه را دست سایر اعضای برجام ندادیم که تصور بشود که ایران از برجام خارج شده و در نتیجه تحریم‌ها برگردد.

وی افزود: عملا ما هم اقدامی را انجام دادیم که تهدید‌آمیز بود و هم مانع شدیم که این اقدام به تهدیدی برای ما تبدیل شود. لذا تصمیم به گونه‌ای گرفته شد که نه تحریم‌ها برگردد و در عین حال هشداری به اتحادیه اروپا داده شود.

نماینده سابق مجلس با اشاره به لزوم انجام این کار ادامه داد: چون از طرفی آمریکا از برجام خارج شده بود و عملا تحریم‌ها را علیه ما وضع کرده بود و هر چه زمان می‌گذشت اتحادیه اروپا نتوانست خلاء ناشی از خروج آمریکا از برجام را پر کند. بنابراین عملا برجام برای ایران بی‌فایده بود و ایران چاره‌ای نداشت جز اینکه چنین تصمیمی بگیرد.

شفیعی تصریح کرد: باید ارزیابی شود که بعد از گذشت این 60 روز آیا این تهدید یا این اقدام ما تاثیری گذاشته و نتیجه‌ای دارد یا خیر. اگر هیچ نتیجه‌ای را به همراه نداشته باشد به احتمال زیاد جمهوری اسلامی ایران گام دیگری را خواهد برداشت؛ به این معنا که بازهم نه از برجام خارج خواهد شد ولی در عین حال تعهدات بیشتری که در برجام بوده را اجرا نخواهد نکرد. نه اینکه کاملا تعهدات برجامی خود را اجرا نکند و احتملا یک یا دو مورد بر این مواردی که الان انجام داده اضافه خواهد کرد.

وی اضافه کرد: اجتناب‌ناپذیر است و اگر این کار را نکند، نشانه نوعی عقب‌نشینی است یعنی ایران عملی را انجام داده و واکنش مثبتی دریافت نکرده و ناچار است عقب‌نشینی کند و این می‌تواند برای ما یک شکست باشد. باید کلیت تصمیمی که در این زمینه گرفته می‌شود آنقدر سنجیده شده باشد که بنابر فرض اگر بعد از گذشت 60 روز هیچ اتفاقی از طرف اتحادیه اروپا نیفتاد، ایران اگر بخواهد گام بعدی را بر دارد هزینه‌هایی که ممکن است نصیب ایران بشود مد نظر قرار گرفته شود. لذا باید از همین الان یا قبل از اینکه سیاست ما در روز چهارشنبه اعلام شد، تمام زوایای امر را برای کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت بسنجیم.

کارشناس مسائل بین‌المللی درباره اینکه ترامپ اعلام کرده "دوست دارم ایرانی‌ها با من تماس بگیرند" ، تصریح کرد: در شرایط کنونی که ما شاهد تحریم‌‌های حداکثری از سوی آمریکا هستیم، سیاست کلی ما عدم مذاکره با آمریکاست و ما این را خودمان اعلام کردیم. ترامپ سیاست «چماق و هویج» را در پیش گرفته؛ از طرفی فشارها را بر ایران زیاد می‌کند و از طرف دیگر پیشنهاد مذاکره می‌دهد.

وی ادامه داد: اگر ترامپ تحریم‌ها را تشدید کند و بعد ما وارد مذاکره با ترامپ بشویم به این معنی است که تحریم‌ها تاثیر گذاشته و به این معنا نخواهد بود که وقتی ما وارد مذاکره می‌شویم آمریکا تحریم‌ها را کاهش دهد و برعکس، وقتی ما وارد مذاکره می‌شویم تحریم‌های آمریکا تشدید خواهد شد چون آنها احساس می‌کنند که از این کار نتیجه می‌گیرند، پس هر چه قدر تحریم‌ها افزایش پیدا کند ایران بیشتر مجبور می‌شود که امتیاز بدهد و این سیاست آمریکاست.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار سیاسی
اخبار روز سیاسی
آخرین خبرهای روز
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران