قاچاقچیان سوخت را ۱۰ برابر قیمت در آن طرف مرز سیستان و بلوچستان خریداری می‌کنند + فیلم

قاچاقچیان سوخت را 10 برابر قیمت در آن طرف مرز سیستان و بلوچستان خریداری می‌کنند + فیلم

فرمانده انتظامی سیستان و بلوچستان با تاکید بر اینکه مجازات‌های قانون درباره قاچاق سوخت ناچیز است، گفت: حل معضل قاچاق سوخت در مرز یک طرح فراگیر می‌طلبد که همه سازمان‌ها در آن پای کار بیایند.

سردار محمد قنبری در جریان بازدید از دفتر استانی خبرگزاری تسنیم در گفت‌وگو با خبرنگاران تسنیم در زاهدان در ارتباط با بحث قاچاق سوخت، اظهار داشت: گره زدن مشاغل با قاچاق تفکری اشتباه است و سبب می‌شود برخی مشاغل در استان مشاغل کاذب به نظر برسد؛ در واقع قاچاق موضوع دوام‌داری نیست و نباید اینطور مطرح شود که چون مردم منطقه بیکار هستند حتماً باید از راه قاچاق امرار معاش کند.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه مردم مرزنشین این استان کارخانه چندانی برای اشتغال ندارند و از طرفی شرایط اشتغال در مرز شرایط خاصی است، قانون و نظام بازارچه‌های مرزی را پیش‌بینی کرده که مردم مرزنشین از طریق این بازارچه‌ها ارتزاق کنند و ورود و خروج کالا از بازارچه‌های مرزی تابع قوانین و شرایط خاصی است.

فرمانده انتظامی استان سیستان و بلوچستان گفت: در حوزه قاچاق سوخت برخی تنها معلول را می‌بینند اما قاچاق سوخت در سیستان و بلوچستان تابع شرایط خاصی است که حل آن یک طرح فراگیر می‌طلبد که همه سازمان‌ها پای کار بیایند.

وی با اشاره به موضوع خودروهای حامل سوخت قاچاق که با پلاک‌های مخدوش تردد می‌کنند، گفت: اگر آماری از عملکرد انتظامی در زمینه برخورد با خودروهای پلاک مخدوش بگیرید، متوجه می‌شوید برخی از پارکینگ‌های ما فضایی برای خودروی جدید ندارند؛ البته پلاک این خودروها در حقیقت مخدوش نیست بلکه صاحبان این خودروها برای تردد در جاده‌ها جلوی پلاک را با ابزاری مانند کارتون می‌پوشانند و زمانی که به پلیس نزدیک می‌شوند این کارتون را از جلوی پلاک خودرو برمی‌دارند؛ از این رو می‌توان گفت قاچاق سوخت سبب شده تا اتفاقاتی از این قبیل در استان به وجود بیاید.

سردار قنبری ادامه داد: قاچاق سوخت در استان سیستان و بلوچستان مشکلات زیادی برای مردم ایجاد کرده اما بسیاری از افراد به مشکلاتی از جمله تلفات جاده‌ای که ناشی از تخلفات رانندگی خودروهای حامل سوخت قاچاق است توجهی ندارند؛ از طرفی متاسفانه مجازات‌هایی که قانون در رابطه با قاچاق سوخت در نظر گرفته ناچیز است، طوری که می‌توان گفت هزینه جرم در حوزه قاچاق برای مجرم پایین است.

فرمانده انتظامی سیستان و بلوچستان تصریح کرد: از طرف دیگر با توجه به اینکه بخش زیادی از سوخت قاچاق از استان‌های دیگر وارد سیستان و بلوچستان می‌شود، باید طرحی فراگیر داشته باشیم که در حال حاضر استارت آن زده شده و این طرح باید جامع و کامل به مرحله اجرا برسد. در رابطه با این طرح همه دستگاه‌ها باید پای کار بیایند؛ همچنین توزیع سوخت در سیستان و بلوچستان باید تابع شرایط خاصی باشد و به عبارتی باید بررسی شود آیا سوخت توزیعی بین کامیون‌ها، اتوبوس‌ها، کارگاه‌ها و کارخانه‌های صنعتی در محلی که باید مصرف می‌شود یا جای دیگری می‌رود؟ یک بعد جلوگیری از قاچاق سوخت بخش توزیع است که باید دقیق کنترل شود و خیلی از سازمان‌ها در این زمینه نقش دارند.

وی با اشاره به اینکه ابتدا باید چگونگی ورود سوخت به استان را تحت کنترل قرار دهیم، گفت: در حال حاضر در نیروی انتظامی اقدامات اساسی روی دانه‌درشت‌ها و دپوها برای کاهش محل‌های تغذیه متمرکز شده و خوشبختانه با توجه به اقدامات خوبی که در این راستا صورت گرفته ما در حوزه قاچاق سوخت در سیستان و بلوچستان در سال 97 نسبت به سال 96 حدود 122 درصد افزایش کشفیات و نسبت به سال گذشته 64 درصد افزایش کشفیات عمده سوخت داشته‌ایم و در واقع میلیون‌ها لیتر توقیف شده که اگر توقیف نشده بود به صف قاچاق سوخت می‌آمد.

 سردار قنبری با بیان اینکه برخی قاچاق سوخت را به عنوان شغلی برای خود می‌بینند که باید راهکاری برای آن در نظر گرفت، تصریح کرد: سوخت در سیستان و بلوچستان تابع شرایط عرضه و تقاضا شده به طوری که تفاوت قیمت در آن سوی مرز با این طرف مرز بسیار قابل توجه است و شاهدیم که حداقل حدود 5 برابر و گاهی تا 10 برابر افزایش قیمت سوخت در آن سوی مرز وجود دارد که سبب می‌شود فرد به هر طریقی شده دنبال این مسئله برود.

وی افزود: طرح برخورد با پلاک خودروهای پلاک مخدوش قبلاً در استان اجرا و تعداد قابل توجهی خودرو نیز در این رابطه توقیف شده اما چون پلاک‌های آنها جعلی نبوده برابر قانون مقدار معینی مجازات برای توقیف این خودروها تعیین شده و بعد از مدتی آزاد شده‌اند که در روزهای اخیر نیز این طرح دوباره تشدید شده اما باید گفت برخورد نیروی انتظامی به تنهایی کافی نیست و باید خود سیستم پای کار بیایند؛ در این راستا با توجه به فرا استانی بودن موضوع دولت نیز باید پای کار بیاید و بررسی شود که آیا می‌شود سوخت را به قیمت بین‌المللی در مرز به فروش رساند و جلوی سوء‌استفاده را با سهیم شدن مردم گرفت؟ این موضوعات در حد تصمیم ما نیست که بتوانیم در ارتباط با آن تصمیم‌گیری کنیم اما پیشنهاداتمان را به مرکز و استانداری سیستان و بلوچستان ارائه کرده‌ایم.

فرمانده انتظامی سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه در حال حاضر طرحی برای جلوگیری از قاچاق سوخت در سیستان و بلوچستان از جانب انتظامی به استانداری ارائه شده، بیان کرد: این طرح به ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان ابلاغ شده و این ستاد قرار است از هفته جاری مراحل اجرایی طرح را آغاز کند که می‌تواند در این رابطه تا حدودی موثر باشد اما اصل موضوع به وجود آوردن تعادل قیمت در مرز است که در اختیار دستگاه‌های دیگر قرار دارد.

وی افزود: در حال حاضر آثار علنی سوخت نسبت به گذشته در سیستان و بلوچستان کمتر شده اما همواره این موضوع از ایام قدیم با نوسان در استان وجود داشته، به همین دلیل باید کنترلی فراگیر در رابطه با این مسئله انجام شود و ما هم به شدت پیگیر موضوع هستیم و در همین راستا درخواست جلسه مشترک با ستاد قاچاق کالا و ارز کشور داده شده تا در این جلسه بحث قاچاق سوخت طرح مسئله شود و در مورد آن تصمیمی همه جانبه و فراگیر برای همیشه گرفته شود. اگر ما با اجرای یک طرح استانی مدتی خودروهای سوخت‌کش را جمع کنیم سوال اینجاست که آیا با جمع کردن ما این معضل حل می‌شود؟

انتهای پیام/ ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon