نگرانی سیل‌زدگان پلدختر از گرمای طاقت‌فرسا؛ چادرنشینان وسیله سرمایشی ندارند+تصویر


نگرانی سیل‌زدگان پلدختر از گرمای طاقت‌فرسا؛ چادرنشینان وسیله سرمایشی ندارند+تصویر

گروه استان‌ها ــ سیل‌زدگان پلدختر با گذشت حدود ۴۰روز از سیل ویرانگر هم‌چنان در چادر زندگی می‌کنند و گرما و افزایش گردوغبار زندگی مردم را طاقت‌فرسا کرده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از پلدختر، سیلاب فروردین در پلدختر که آمد زندگی مردم را با خود برد و آنان را آواره کرد تا یک‌عمر دسترنج آن‌ها در چشم‌برهم‌زدنی محو شود و از آن چیزی جز آوارگی و اندوه به‌جای‌مانده از سیل طغیانگر باقی نماند.

با گذشت حدود 40روز از سیل ویرانگر پلدختر و پاک‌سازی شهر از انبوه گل‌ولای جامانده‌های ویرانی کانون جدید گردوغبار شده و نفس شهر را گرفته‌ است. حالا سیل‌زدگان که رمضان متفاوت و دشواری را زیر چادرها سپری می‌کنند، هم‌چنان نگران آینده زندگی مبهم خود هستند.

میرزایی یکی از سیل‌زدگان منطقه سازمانی‌ها در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در پلدختر اظهار داشت: مشکلات زیادی در چادر داریم که عمده آنها نبود سیستم سرمایشی و یخچال است، با توجه به آغاز ماه مبارک رمضان روزه‌داری برای ما سخت شده از مسئولان مربوطه درخواست داریم هرچه سریع‌تر  فکری به‌حال سیل‌زدگان که در چادر زندگی می‌کنند داشته باشند.

وی افزود: سیلاب خانه و زندگی ما را با خود برده و هیچ چیز برای زندگی کردن نداریم به‌طوری‌که اگر مسئولان و خیرین به ما کمک نکنند ادامه زندگی برای ما طاقت‌فرساست.

وسیله سرمایشی نیست

امیر محمد حیدری کودک هشت‌ساله پلدختری که با خانواده خود زیر چادر زندگی می‌کند به خبرنگار تسنیم گفت: خانه ما در سیلاب اخیر تخریب شده و من با خانواده خود زیر چادر زندگی می‌کنم، اینجا هوا خیلی گرم است ما دوست داریم در خانه‌های خودمان زندگی کنیم چون زیر چادر هیچ وسیله خنک‌کننده‌ای نداریم.

وی افزود: چند روز است که برای ما آب‌وغذا هم نمی‌آورند. در کمپ جلوی تالار امین که ما زندگی می‌کنیم خیلی از بچه‌ها مانند ما هستند، ما علاوه بر گرما هیچ‌گونه وسیله بازی هم نداریم.

خانم ریاحی یکی دیگر از اهالی سیل‌زده پلدختر در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: خانواده‌های زیادی در کمپ جلوی تالار امین زندگی می‌کنند و با وجود آغاز ماه رمضان و گرمی هوا هیچ‌گونه وسیله سرمایشی در این کمپ وجود ندارد، ما یخچال هم نداریم تا اقلامی را که برای ما می‌آورند نگهداری کنیم.

شرایط بد بهداشت

وی با اشاره به اینکه از طرف هیچ نهاد حمایتی هیچ‌گونه کمکی تاکنون به این کمپ نشده و مردم سیل‌زده با مشکلات فراوانی زندگی می‌کنند افزود: کودکان و زنان کمپ شرایط بدی از لحاظ بهداشتی دارند که نیاز است مسئولان مربوطه به این کمپ رسیدگی کنند.

شاهی‌طلا نظری مقدم یکی دیگر از سیل‌زدگان منطقه ساحلی پلدختر عنوان کرد: سیلاب تمام زندگی ما را با خود برد و از سال‌ها زحمت چیزی برای ما باقی نمانده است.

بیشتر بخوانید

وی افزود: مشکل ما زیر چادر این است که لوازم خواب و  وسیله سرمایشی نداریم، ما با توجه به گرمی هوا در طول روز با تکان‌دادن کاغذ خودمان را خنک می‌کنیم!

کانکس برای سیل‌زدگان فراهم شود

حجت‌الاسلام سیدمحسن موسوی امام‌جمعه پلدختر در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در پلدختر با بیان اینکه "در اولین روزهای ماه مبارک رمضان قرار داریم و ضرورت دارد مباحثی که مرتبط با ماه مبارک رمضان است رعایت شود"، اظهار داشت: اوضاع شهر به‌گونه‌ای‌ست که بعد از پاکسازی از گل‌ولای نیاز به پاکسازی تخصصی مجهزتری دارد و بهداشت در شهر باید جدی گرفته شود.

وی با تذکر اینکه با توجه به گرمای هوا باید طوری عمل شود که بیماری خاصی شیوع پیدا نکند، افزود: باید به گردوغباری که در پلدختر در حال افزایش و آلوده‌کردن هواست توجه کرد، گاهی همین رسیدن گردوغبار به گلو از لحاظ شرعی برای روزه‌داران ایراد داشته باشد که باید یک فکر جدی و اساسی برای این قضیه انجام شود.

امام‌جمعه پلدختر عنوان کرد: باید فکر عاجلی برای سیل‌زدگانی که روزه‌دار هستند و زیر چادرها سکونت دارند صورت بگیرد، از مسئولان و استاندار تقاضا داریم که عنایت ویژه‌ای به بحث کانکس‌ها داشته باشند و وسیله سرمایشی برای سیل‌زدگان تهیه شود تا ماه رمضان را به‌خوبی پشت سر بگذرانند.

ضعف شهرداری پلدختر

سیدحمیدرضا کاظمی نماینده پلدختر و معمولان در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: روا نیست با گذشت بیش از یک ماه گردوخاک و آلودگی‌های ناشی از سیل مردم پلدختر را اذیت کند.

وی افزود: شهرداری و شورای شهر باید با برنامه‌ریزی و با استفاده از امکانات و تجهیزاتی که از استان‌های معین وارد شهرستان پلدختر شده برای پاک‌سازی و رفع آلودگی نهایت تلاش را داشته باشند.

نماینده پلدختر و معمولان در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: به‌جای حرکات پوپولیستی، خیابان و کوچه‌ها را شست‌وشو دهید و زباله‌ها را بیرون شهر ببرید!

وی با اشاره به اینکه وضعیت فعلی پلدختر و گردوخاک ایجادشده نتیجه ضعف شهرداری در سازماندهی‌نکردن ماشین‌آلات راهسازی مستقر در زمان سیل بود بیان کرد: با هیچ‌کسی تعارف نخواهم داشت، افرادی را که در مقابل مطالبه و حقوق مردم کوتاهی کنند معرفی می‌کنم.

ماشین‌آلات اعزام شود

نعمت‌الله دستیاری فرماندار پلدختر در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم گفت: شست‌وشوی شهر معمولان وضعیت بهتری نسبت به پلدختر دارد در شهر پلدختر به‌دلیل حجم زیاد رسوبات و دپو در اماکن تجاری، مسکونی، خیابان‌ها، معابر و زیرزمین‌ها متأسفانه کار شست‌وشو به‌کندی انجام می‌شود.

وی افزود: رسوبات با توجه به نزدیکی فصل گرما به ریزگرد تبدیل شده و مشکل برای مردم به‌وجود می‌آید، شست‌وشوی شهر پلدختر از رسوبات نیاز به یک عزم استانی و شاید ملی دارد چون ماشین‌آلات این شهرستان با وجود انجام چندین مرحله شست‌وشو پاسخگوی این کار نیست، باید شهرداری شبانه‌روز پای کار باشد تا بتوانند در کوتاه‌ترین زمان کار را انجام دهند.

افشار پیری رئیس شورای اسلامی شهر پلدختر نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: جوانان، کسبه و بازاریان پلدختری به‌صورت خودجوش برای تمیزکردن شهر به کمک شهرداری آمدند و ان‌شاءلله نسبت به جمع‌آوری خاک و زباله‌های باقی‌مانده در سطح خیابان‌ها و معابر اقدام کنیم.

وی افزود: نیاز به حمایت و همکاری سایر ادارات از جمله آتش‌نشانی‌های سطح استان و استانهای همجوار هستیم تا در شست‌وشوی شهر به ما کمک کنند، هرچند از استان‌های مختلف کشور به کمک آمدند اما نیاز است که نیروهای اعزام‌شده تا زمان کامل شست‌وشوی پلدختر در اینجا ماندگار شوند، با اعزام‌های کوتاه‌مدت مشکلی از مشکلات ما حل نخواهد شد و نیاز است که حمایت بیش‌تری شود.

رئیس شورای اسلامی شهر پلدختر عنوان کرد: از نماینده پلدختر در مجلس شورای اسلامی، استاندار، معاون عمرانی و مدیرکل شهری استانداری تقاضا داریم ما را حمایت کنند تا سریع‌تر ماشین آتش‌نشانی و ماشین‌های شست‌وشو را به‌سمت شهر پلدختر روانه کنند و شهر و زندگی مردم به‌حالت عادی برگردد.

گزارش از فیروزه حاتمی

انتهای پیام/ز*

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon