سفر به دنیای ذهن انسان با «فلسفه کودکی»
«فلسفه کودکی» سعی دارد تا جهان تازهای از ذهن کودکان را پیش روی مخاطب خود بگشاید.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، «فلسفه کودکی»، نوشته گرت بی. متیوز، تلاشی است برای شناخت رابطه کودک و فلسفه. این اثر که به کوشش سعید و مریم حسامپور ترجمه و از سوی انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به چاپ رسیده است، سعی دارد تا جهان ذهنی کودکان و نظریه فلاسفه درباره کودکی و جهان کودکان را تا حد امکان به نمایش بگذارد.
کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان این اثر را در راستای راهاندازی رشته ادبیات کودک و نوجوان در برخی از دانشگاههای کشور مانند دانشگاه شیراز منتشر کرده است، به این امید که دست پژوهشگران این حوزه از آثار جدید و پژوهشهای نو خالی نباشد.
متیوز که استاد فلسفه در آمریکاست، در این کتاب براساس تجربیات خود در مواجهه با کودکان یا والدین آنها، گام به گام مخاطب را با ارتباط میان کودک و فلسفه آشنا میکند. به اعتقاد او؛ کودکان اغلب اندیشمندانی خلاق و با نشاط هستند و با بزرگ شدن، بیشتر، عدم خلاقیت و کهنگی پدید میآید ... .
کتاب حاضر از 10 فصل تشکیل شده است: دیدگاه یک فیلسوف درباره کودکی، پیاژه و فلسفه، پیاژه و نگهداری، رشد اخلاقی، حقوق کودکان، یادزودودگی کودکی، کودکی و مرگ، ادبیات برای کودکان و هنر کودک.
«فلسفه کودکی» شاید نتواند به همه پرسشها درباره جهان فکری کودکان و رابطه آنها با موضوعات فلسفی را شرح دهد، اما به دلیل زبان ساده و با بهرهگیری از روش ارائه مصادیق مختلف، به پژوهشگران کمک میکند تا دنیای متفاوتی از کودکان را مشاهده کنند. همچنین این کتاب میتواند برای والدینی که از پاسخ به پرسشهای اساسی کودکانشان مانند اینکه آیا این زندگی واقعی است یا رؤیاست؟ زمان چیست و از کی به وجود آمده است و ... درماندهاند، جالب باشد.
انتهای پیام/