همکاری ۱۲۶۱ خیر با بهزیستی زنجان؛ بستههای حمایتی ویژه برای اشتغال مددجویان ارائه میشود
مدیرکل بهزیستی استان زنجان با بیان اینکه طبق تفاهم نامههایی که با فنی حرفهای بسته شده مددجو ارزشیابی حرفهای شده و آموزشهای لازم را میبینند، گفت: بستههای حمایتی ویژهای از جمله دادن بیمه به مدت ۵ سال و یا دادن وام به کارفرما ارائه میشود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، محمد محمدیقیداری امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه سازمان بهزیستی وظایفی اعم از رسیدگی به سالمندان معلولان زنان سرپرست خانوار همراه با اتکا به مشارکتهای مردمی اظهار داشت: سازمان بهزیستی معاونتی به نام معاونت مشارکتهای مردمی دارد که کارهای آن جذب مشارکتهای مردمی است و یکی از استراتژیکیترین کار سازمان بهزیستی در سال 98 جذب همین مشارکتها در تمام ابعاد و وجوه آن خواهد بود اما در شرایط کنونی با توجه به تورم که در جامعه وجود دارد محدودیت منابع و امکانات مالی دولت برای رسیدگی به بهزیستی تقریبا کم بوده است.
وی با اشاره به اینکه در سالهای گذشته که کمیته امداد و بهزیستی نبوده و کمکها به شکل سنتی انجام میشد، گفت: امروزه همه اینها در قالب تشکلها و موسسات خیریه انجام میشود و جا دارد در جهت فرهنگسازی مشارکتها به سمت و سویی سوق داده شوند که هزینهها در جای مناسب استفاده شود.
مدیرکل بهزیستی استان زنجان افزود: هزینهها در طول 12 ماه سال انجام میشود و برنامههای سازمان بهزیستی در ماه رمضان کمی متفاوتتر از ماههای دیگر است از جمله افطاری ایتام که 300 تا 400 بیسرپرست که سازمان بهزیستی رسیدگی میکند و بعضی از اینها در مرکز و بعضی در خانوادههای خود هستند.
وی در مورد افراد تحت پوشش سازمان بهزیستی گفت: 20 هزار معلول، 5 تا 6 هزار زن سرپرست خانوار که در مجموع 28 هزار خانوارها شامل میشود، 11 هزار معلول جسمی حرکتی حدود 3 تا 4 هزار معلول عقب مانده ذهنی، 25 هزار بیمار روانی مزمن، 4 هزار نابینا و ناشنوا 5 تا 6 هزارسالمند معلول تحت پوشش سازمان بهزیستی هستند.
محمدیقیداری به بحث مراکز سازمان بهزیستی اشاره کرد و گفت: مرکز بیماران مزمن، مرکز سالمندان، مرکز عقب ماندگان ذهنی را شامل میشود که اگر خانواده معتادان را هم به آنها اضافه کنیم با یک جامعه بزرگ مواجه هستیم که نیازهای متعددی دارند که همه اینها با کمک و همراهی خیرین صورت میگیرد و تعداد خیرین که با سازمان بهزیستی همکاری دارند 426 گروه به تعداد 1261 نفر هستند.
طرحهای بهزیستی
وی به طرح حامی اشاره کرد و گفت: طرح حامی طرحی است که خیرین به کودکان مراکز، منازل تحت پوشش سازمان کمک میکنند و بسته به توان خیر از 50 تومان به بالا صورت میگیرد، در مورد تحصیل مددجویان یا نیازهای دیگر با دادن شماره حساب به خیر آنها پول را به حساب مددجویان واریز میکنند و بهزیستی معرفی کننده و ناظر این کار است که تعداد خیرین حامی طرح در سال 97، 119 خیر و تعداد کودکان 145کودک هستند و مبلغ کمک شده در این طرح 35 میلیون و 300 هزار تومان بوده است و ما به دنبال گسترش این طرح هستیم.
به گفته مدیرکل بهزیستی استان زنجان طرح دیگر سازمان بهزیستی طرح شکرانه سلامت است که تعداد نفرات شرکت کننده یک هزار و 180 نفر در سال 97 بوده و 33 میلیون و 100 هزار تومان به سازمان در این زمینه کمک شده است.
کمک به سیل زدگان
وی به سیل اخیر اشاره کرد و گفت: حدود 70 میلیون تومان کمک نقدی و 110 میلیون تومان کمک غیرنقدی در قالب محموله به مناطق سیل زده لرستان و خوزستان ارسال شد.
محمدی با بیان اینکه کمکهای دیگری در ماه رمضان به بهزیستی میشود، افزود: بر طبق آمار سال 97 تعداد غذا توزیع شده 6 هزار و 695 پرس با هزینه 100 میلیون تومان و تعداد برنامه افطاری در سطح استان 61 برنامه بود.
به گفته وی بهزیستی از اوایل دهه هشتاد شروع به واگذاری و ایجاد موسسات خیریه کرد که90 درصد از وظایف بهزیستی به بخش دیگر واگذار شد و با تشکل غیردولتی 61 برنامه افطاری در سطح استان برگزار شد و یک هزار و 424 بسته غذایی در سطح استان به ارزش 180 میلیون تومان توزیع شد که مجموعاً 280 میلیون تومان بود.
محمدی بیان کرد: افزایش کمکهای نقدی و غیر نقدی و مشارکتهای مردم از 2 میلیارد و 200 میلیون تومان سال 92 به 8 میلیارد و 200 میلیون تومان سال 97 نشان از اعتماد مردم به سازمان بهزیستی و مشارکت بیشتر مردم را نشان میدهد.
مدیرکل بهزیستی استان زنجان به ضیافت مهربانی اشاره کرد و گفت: در ضیافت مهربانی از حضور خیرین و مسئولان استفاده میشود که در طی نامهای از خیرین و مسئولان دعوت میشود در منازل مددجویان حضور پیدا کنند و از نزدیک شاهد مشکلات آنها باشند تا بتوانیم مشکلات را حل و فصل کنیم و در سال 97 در سازمان تعداد 87 برنامه داشتیم که 130 مدیر و مسئول شرکت کردند و کمکهای دریافت شده در این ضیافت حدود 221 میلیون تومان بوده است.
وی به زکات فطره اشاره کرد و گفت: یکی از راههای جذب مشارک زکات فطره بوده که در سال 97 حدود 154 میلیون تومان جذب مشارکت داشتیم و به حساب یک هزار و 79 مددجو واریز شد و مجموع کمکهای جمع شده در سال 97، 656 میلیون تومان بوده است و مستمری مددجویان از 180 تومان تا 600 تومان پرداخت میشود.
محمدی با اشاره به اینکه دولت دو کار خوب در زمینه سازمان بهزیستی انجام داده ولی تورم باعث کم رنگ شدن اثر آن شد، گفت: 3.4 برابر شدن مستمری مددجویان و افزایش مستمری بگیران از حدود 7 هزار به 14 هزار نفر بوده که علت افزایش این بود که معلولین خفیف و متوسط بیبضاعت جدید به آمار اضافه شده که اتفاق خوبی برای سازمان بوده ولی با توجه به تورم اثر دو طرح کمرنگ شده و باعث افزایش مراجعات شده به سازمان شده است و همین طور زنان بیسرپرست و بدسرسرست نیز تحت پوشش سازمان قرار دارد.
به گفته وی سازمان بهزیستی دو قسمت است، قسمت حمایتهای تخصصی و بحثای حمایتی که در رویکرد تخصصی ما مشکلی در این مورد نداریم و بهزیستی با رویکرد حمایتی که برای سال 97 قرار بود برای 540 نفر ایجاد اشتغال شود که این امر اتفاق افتاد داد و یکی دیگر از کارهای انجام شده توانمندسازی برای معلولان است.
مدیرکل بهزیستی استان زنجان به افزایش مستمری مددجویان اشاره کرد و گفت: افزایش به تناوب در هر قسمت بوده که در سال 98، 20 درصد افزایش مستمری بوده و مستمری مدد جویان از 180 تومان تا 600 تومان پرداخت میشود، در کنار کمکهای مستمری کمکهای غیر مستمر نیز وجود دارد از جمله مسکن مددجویان، تحصیل رایگان در دانشگاه آزاد و همین طور 310 ضایعه نخاعی وجود دارد که علاوه بر مستمری حق پرستاری نیز دریافت میکنند.
به گفته وی در مورد یارانهها نیز پرداختی به مراکز در سال 97، 600 تومان بوده که در سال 98 به حدود 790 تومان برای هر نفر افزایش پیدا کرده و شارژ سبد کالایی برای افراد تحت پوشش سازمان بهزیستی نسبت به تعداد خانوارها از 100 تومان تا 300 تومان متفاوت بوده است.
محمدی به تعداد پایگاهها برای جمعآوری فطریه اشاره کرد و گفت: تعداد پایگاهها در سال 97، 830 و 959 صندوق، توزیع 2 هزار پاکت، عوامل اجرایی 101 نفر و نیروی مشارکتکننده 130 نفر بوده است.
وی به سامانه تصمیم اشاره کرد و گفت: یک اتفاق خوبی که در سال 97 افتاد بحث افکارسنجی در مورد سازمان بهزیستی بوده که سبب آشنا شدن بیشتر مردم با خدمات بهزیستی بود و همین طور سامانه تصمیم که در 21 مرکز استان برای تسهیل در کار مردم برای جلوگیری از طلاق راه اندازی شد که قرار است از چهار مرکز به شش مرکز افزایش پیدا کند و مشاورههای لازم انجام میشود که بیشتر در راستای قضازدایی است تا تعداد مراجعات به قوه قضائیه کمتر شود که در سال 97 تعداد 344 نفر با استفاده از مشاورههای انجام شده به سازش قطعی رسیدند.
مدیرکل بهزیستی استان زنجان به اشتغال مددجویان اشاره کرد و گفت: طبق قانون باید 10 درصد خروجی داشته باشیم که حدود 570 هزار نفر در سال 97 به واسطه اشتغال از چرخه خارج شدند و طبق تفاهم نامههایی که با فنی حرفهای بسته شده مددجو ارزشیابی حرفهای شده و آموزشهای لازم را میبینند و بعد با دریافت وام به کار مشغول میشوند.
وی ادامه داد: مددجویان از بستههای حمایتی ویژهای بهرمند میشود از جمله دادن بیمه به مدت 5 سال و یا دادن وام به کارفرما و مددجو که به صورت استاد شاگردی است.
به گفته محمدی بسیاری از افراد تحت پوشش در قالب تشکل به سفرهای زیارتی و سیاحتی فرستاده میشوند.
انتهای پیام/ن