اصفهان| رشد ظرفیت‌های گردشگری چادگان در گرو احیای بافت فرسوده است


اصفهان| رشد ظرفیت‌های گردشگری چادگان در گرو احیای بافت فرسوده است

نوسازی و توسعه اماکن فرسوده شهری، علاوه بر نوسازی واحدها برای اسکان ایمن‌تر شهروندان، رویکردی کاربردی برای رونق ظرفیت‌های گردشگری، توسعه شهری، افزایش اشتغال و کاهش بزهکاری‌های اجتماعی است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از چادگان، بناهایی که فرسوده محسوب می‌شوند با گذشت زمان مستهلک شده و کارایی و مقاومت خود را از دست داده‌اند، بنابراین با کوچک‌‌ترین بلایای طبیعی مانند زلزله، سیلاب ناشی از بارش‌های رگباری، آتش سوزی و سوانح دیگر، یا به راحتی تخریب می‌شوند و خسارت‌های زیادی را به جامعه تحمیل می‌کنند و یا امدادرسانی را با مشکل روبه‌رو می‌کنند که در این صورت هم آسیبی برای جامعه محسوب می‌شوند.

بافت‌های فرسوده دارای مزیت‌های فرهنگی و تاریخی و از سویی، نیازمند نوسازی و مقاوم‌سازی به منظور پیشگیری از وقوع حادثه‌های ناگوار در زمان‌های بحران هستند.

ساختمان‌های فرسوده شهری به دلیل مغایر بودن با ضوابط شهرسازی جدید، نفوذناپذیری، ناکارآمدی، قدیمی و مستهلک بودن، تهدیدی برای شهروندان است. تراکم ساختمانی بالا، مشکلات بهداشتی، دسترسی نداشتن به درون بافت، ناامنی در برابر زلزله و معضلات اجتماعی از مشکلات اماکن فرسوده است که اقدام مداخله‌ای از جمله بهسازی، نوسازی و بازسازی این مناطق را برای برطرف کردن این معضلات ضروری کرده است.

بافت ناکارآمد شهری به مناطقی از شهر اطلاق می‌شود که در سال‌های گذشته عناصر تشکیل دهنده آن اعم از تاسیسات روبنایی، زیربنایی، ابنیه، خیابان‌ها و دسترسی‌ها، دچار فرسودگی و ناکارآمدی شده و ساکنان آن از مشکلات متعدد اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی رنج می‌برند.

جمشید اسماعیلی شهردار چادگان در این باره گفت: بر اساس قانون برنامه پنجم، دستگاه‌های مختلف نظیر شهرداری‌ها و اداره راه و شهرسازی موظف به احیای سالانه 10 درصد از ساختمان‌های فرسوده هستند و در همین راستا و جهت رشد ظرفیت‌های گردشگری شهر چادگان، تعداد ساختمان‌های فرسوده‌ای که نیاز به تخریب دارند شناسایی شده است و تاکنون تعداد 3 بنای فرسوده شهر توسط شهرداری چادگان تخریب شده‌اند. 

وی گفت: سکونتگاه‌های غیررسمی و ساختمان‌های فرسوده مشکلاتی نظیر بافت نامتعارف و نابسامان، سیمای نامطلوب، ساکنان کم درآمد و کم توان دارد و از دیگر مشکلات این بخش احتمال بروز آسیب‌های اجتماعی و وجود مشاغل نامطمئن است.

شهردار چادگان در ادامه از بافت فرسوده و تاریخی این شهر به عنوان یک فرصت یاد کرد و گفت: باید به بافت تاریخی و فرسوده به عنوان یک فرصت نگاه کنیم و توسعه گردشگری شهری را در آن مورد توجه قرار دهیم.

وی با اشاره به اینکه طرح‌ها و نقشه‌های اماکن فرسوده شهر چادگان به تصویب کمیسیون کارگروه امور زیربنایی استان اصفهان رسیده است، گفت: محله‌هایی که بیشترین بناهای فرسوده را دارند محله‌های قراولخانه، نیایش، سمندگان، مندرجان و الزهراء هستند.

اسماعیلی در پایان صحبت‌های خود از راه اندازی دفتر تسهیلگری نوسازی بافت‌های فرسوده در شهرداری چادگان خبر داد و گفت: هر کدام از اهالی محترم که متقاضی این طرح باشند می‌توانند با مراجعه به شهرداری اطلاعات کامل و لازم را دریافت کنند. همچنین معرفی جهت دریافت تسهیلات 25 میلیون تومانی و مدت بازپرداخت 10 سال و همچنین تسهیلات 40 تا 60 میلیون تومانی به مالکان بافت‌های فرسوده جهت نوسازی منازل از مشوق‌های شهرداری چادگان به شمار می‌رود.

به گزارش تسنیم می‌توان گفت که بررسی اقدامات صورت گرفته برای بازآفرینی ساختمان‌های فرسوده شهری در کشور برای توسعه پایدار شهرها لازم است، مسأله اصلی این است که بازآفرینی بافت‌های فرسوده چگونه می‌تواند به فراهم سازی ابزار توسعه منجر شود؟ جایگاه «هویت» در «حیات بخشی بافت‌های فرسوده شهری» چیست؟ پاسخ این سؤال این است که توجه به بهسازی و بازآفرینی بافت‌های ناکارآمد شهری به عنوان ابزاری زیرساختی برای توسعه پایدار شهرها مؤثر خواهد بود، به بیانی دیگر مداخله هدفمند جهت بهسازی کالبدی و اجتماعی بناهای فرسوده در رسیدن به توسعه پایدار شهری مؤثر است که در این میان قطعا توجه به مؤلفه «هویت و مزیت های نسبی» در طراحی، ضروری است.

انتهای پیام/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon