جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی از احداث گلخانه‌های ۵۰ تا ۳۰۰ متری حمایت می‌کند

جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی از احداث گلخانه‌های 50 تا 300 متری حمایت می‌کند

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی از حمایت این سازمان در احداث گلخانه های ۵۰ تا ۳۰۰ متری در محدوده شهرها و روستاها در سطح استان خبرداد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، اکبر فتحی صبح امروز در گفت‌و‌گو با خبرنگاران اظهار داشت: با توجه به محدودیت منابع آبی و با عنایت به اینکه محصولات آببر و جالیزی نیاز بیشتری به آب دارند، وزارت جهادکشاورزی بخشنامه‌ای را صادر و ابلاغ  کرد که بر اساس آن از اول سال 1399 امکان کشت این محصولات در فضای آزاد ممکن نخواهد بود.

وی با اشاره به اینکه محصولات آببر شامل سبزی، صیفی جات و محصولات جالیزی می‌شود افزود: هدف از اجرای این طرح استفاده بهینه از منابع آبی و افزایش تولید است، به عنوان مثال از کشت خیار در فضای باز و در یک هکتار سطح زیرکشت 40 تن محصول برداشت می‌شود در حالی که در محیط بسته و گلخانه با همان میزان آب و سطح کشت 400 تن محصول به دست می‌آید.

رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی در ادامه خاطر نشان کرد: در گام نخست محصولات آببر با نیاز بالا که مصداقاً شامل خیار، گوجه فرنگی، سبزی و صیفی جات می‌شوند از اولویت اجرایی این طرح برخوردار خواهند بود.

فتحی یادآور شد: پشتیبانی‌هایی که از گلخانه‌ها صورت می‌گیرد شامل پشتیبانی‌های فنی و حمایت‌های مالی است، پشتیبانی‌های فنی توسط کارشناسان فنی جهادکشاورزی در اختیار بهره برداران قرار داده شده و حمایت‌های مالی در قالب پرداخت تسهیلات بانکی به کشاورزان و بهره برداران بخش کشاورزی صورت می‌پذیرد.

وی ادامه داد: خوشبختانه این تسهیلات از محل صندوق توسعه ملی و اشتغال پایدار روستائی که دارای نرخ سود بانکی پایین‌تر از سایر تسهیلات می‌باشند پرداخت می‌شوند، اخیراً تسهیلاتی نیز از محل بند الف تبصره 18 قانون بودجه کشور در قالب سامانه سیتا قابل ارائه و پرداخت شده است.

 فتحی در ادامه عنوان کرد: در حال حاضر میزان سطح پوشش محصولات گلخانه‌ای استان بالغ بر 165 هکتار است که این روند از سال 96 شروع و با یک حرکت جهشی ادامه دارد.

رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی ابراز کرد: میزان تولیدات کشاورزی استان در حدود 5 میلیون تن می‌باشد که این میزان تحت شرایط قهری آب و هوا با نوساناتی همراه است، 3 میلیون تن از این مقدار محصولات زراعی، یک میلیون تن محصولات باغی و یک میلیون تن محصولات دامی را شامل می‌شود.

وی با یادآوری این نکته که استان آذربایجان شرقی در تولید اکثر محصولات کشاورزی رتبه‌های اول تا پنجم کشوری را به خود اختصاص داده است، گفت: ساختار وزارت جهادکشاورزی، ساختار ترویجی است، بنابراین وقتی مقرر است که اصلاح الگویی کشتی صورت گیرد این امر در مرحله اول به عهده مدیریت هماهنگی ترویج کشاورزی سازمان می‌باشد که باید وارد عمل شود.

  فتحی در خصوص شهرک‌های گلخانه‌ای استان نیز گفت: ما در شهرستان‌های ملکان، سراب، جلفا، عجبشیر و شهرک خصوصی شبستر دارای شهرک‌های گلخانه‌ای هستیم که احداث و به بهره برداری رسیده‌اند و آماده واگذاری به سرمایه گذاران این صنعت جهت توسعه مجتمع‌های گلخانه‌ای است.

وی افزود: اشخاص حقیقی و حقوقی می‌توانند با مراجعه به مدیریت شهرک‌های کشاورزی درخواست خود را ارائه و از این مزیت بهره مند شوند، سازمان جهادکشاورزی استان ، شهرک‌های خصوصی را نیز در دست اقدام دارد افرادی که اراضی مورد نیاز برای احداث شهرک‌های گلخانه‌ای را در اختیار دارند می‌توانند با دریافت مجوز از سازمان، این شهرک‌ها را تبدیل به واحدهای گلخانه‌ای نموده و به متقاضیان ذیربط تحویل دهند.

رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی  در پایان در رابطه با گلخانه‌های کوچک مقیاس نیز، گفت: در گذشته به گلخانه‌های کمتر از 3000 متر مجوز صادر نمی‌شد در حال حاضر با ایجاد زیرساخت‌های لازم، گلخانه‌های 50 تا 300 متری نیز می‌توانند در محدوده شهرها و روستاها احداث و فعالیت کنند.

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon