قلب آثار تاریخی همدان دوباره تپید؛ ۱۷۹ بنای تاریخی همدان مرمت شد


قلب آثار تاریخی همدان دوباره تپید؛ 179 بنای تاریخی همدان مرمت شد

مرمت ۱۷۹ بنای تاریخی پایتخت تاریخ و تمدن ایران نفسی تازه در جان آثار تاریخی همدان دمید.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، همدان قدیمی‌ترین شهر ایران و از کهن‌ترین شهرهای جهان است که در سال 1385 مجلس شورای اسلامی در مصوبه‌ای همدان را «پایتخت تاریخ و تمدن ایران» اعلام کرد. 

همدان مهد شهرنشینی و شهر تاریخی هگمتانه گواه از بلندای تاریخ و قدمت بسیار همدان است.استان همدان حدود یک‌هزار و 800 اثر  تاریخی، فرهنگی و طبیعی دارد که از اهمیت و جایگاه ویژه ای برخوردار هستند. 

با توجه به اهمیت آثار تاریخی استان همدان بیش‌از یک‌هزار اثر از آثار تاریخی همدان در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.هم‌اکنون استان همدان به دلیل داشتن مراکز تاریخی و دیدنی جز چند شهر اول فرهنگی و توریستی کشور شناخته می‌شود.همدان یکی از مراکز صنعت گردشگری و صنایع‌دستی کشور، هم از حیث میراث فرهنگی و قدمت تاریخی و هم از حیث اماکن گردشگری است.

آثار تاریخی دورهٔ قبل از اسلام تپهٔ هگمتانه یکی از مکان‌های است که در طول سدهٔ گذشته بارها مورد حفاری قرار گرفته‌است. در طول حفاری‌های انجام شده، آثار ارزشمند و بی‌نظیری کشف شده که اغلب متعلق به دوران هخامنشیان و نیاکان آنهاست.

امروزه عموم باستان‌شناسان معتقد اند که این تپه (که وسیع‌ترین تپه باستانی ایران است) به بقایای ابنیهٔ مادی و هخامنشی تعلق دارد.همچنین آثاری همچون کتیبه‌های کتیبه‌های گنج‌نامه و مجسمه شیر سنگی نیز از آثار بجا مانده از دورهٔ قبل از اسلام هستند.

احمد ترابی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در همدان در مورد مرمت بناهای تاریخی استان همدان با اشاره به اینکه همدان رکورددار مرمت بناهای تاریخی شد، اظهار داشت: 179 بنای تاریخی درهمدان مرمت شد. 

وی افزود: در سال‌های 96 و 97 بیش از 250میلیارد ریال اعتبار برای مرمت بناهایی تاریخی استان صرف شد. 

معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان همدان گفت: میدان امام خمینی ره، بازار تاریخی و آرامگاه‌های بوعلی و باباطاهر از جمله بناهای تاریخی مرمت شده شهرستان همدان است. 

ترابی با اشاره به اینکه در دو سال گذشته بیشترین بناهای تاریخی مرمت شده در استان مربوط به شهرستان همدان بود، بیان کرد: پس از همدان بیشترین بناهای تاریخی مرمت شده مربوط به شهرستان‌های ملایر، تویسرکان و نهاوند بوده است. 

وی با بیان اینکه در شهرستان تویسرکان کاروانسرای فرسفج، بازار و خانه اقتداری از جمله بناهای تاریخی مرمت شده است، ابراز کرد: در شهرستان نهاوند خانه صمص و امامزاده بدیع الزمان، در شهرستان ملایر بازار و خانه لطفعلیان و در شهرستان بهار نیز خانه حیدری از جمله بناهای تاریخی مرمت شده است.

به گزارش تسنیم، همدان پایتخت تاریخ و تمدن که ظرفیت‌های بسیاری در حوزه گردشگری دارد همواره جذابیت‌های بسیاری برای گردشگران داخل و خارجی داشته و در سال 2018 با کسب عنوان پایتخت گردشگری آسیا و میزبانی از چهلمین نشست اعضای وابسته سازمان جهانی گردشگری بیش از بیش به مردم ایران و کشورهای خارجی معرفی شد که امیدوارم که در این شهر تاریخ و  تمدن بیشتر از گذشته شاهد حضور گردشگر و مسافر باشیم.

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon