روایت یک دانشجو از چرایی و عوامل پشت‌پرده در تجمع دانشگاه تهران+ تصاویر


روایت یک دانشجو از چرایی و عوامل پشت پرده در تجمع دانشگاه تهران+ تصاویر

یکی از دانشجویان دانشگاه تهران چرایی و چگونگی تشکیل تجمع اخیر در دانشگاه تهران و عوامل پشت‌پرده آن را تشریح کرد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم، تجمع غیرقانونی عده‌ای در اعتراض به بخشنامه اخیر دانشگاه تهران درباره ضوابط پوشش دانشجویان، ظهر روز گذشته (دوشنبه 23 اردیبهشت) در محل این دانشگاه برگزار شد که این تجمع با هوشیاری و اعتراض دانشجویان پایبند به قوانین خنثی شد.

 بر همین اساس، یکی از دانشجویان دانشگاه تهران که در تجمع روز گذشته حضور داشت روایتی از این تجمع و عوامل پشت‌پرده آن‌را به‌شرح زیر روایت کرده است:

وضعیت فرهنگی دانشگاه تهران به علت بی‌عملی و احیاناً سیاست‌های مروّج اباحه‌گری معاونت فرهنگی دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران مثل تأسیس کافه‌های متعدد در اطراف درهای دانشگاه و خرید سینما(!) طی چند سال گذشته رو به افول گذاشته است و طی سال 97 شاهد سیر نزولی پوشش و رفتار دانشجویان بودیم که با نامه 118 استاد دانشگاه تهران در مهر ماه 97، از وضعیت موجود ابراز نگرانی شد در این نامه از مسئولین امر خصوصاً دکتر نیلی ریاست دانشگاه برای برنامه‌ریزی و اقدام در جهت رعایت قوانین و ضوابط پوشش و رفتار دانشگاهیان درخواست مؤکد شد.

اما این هشدار منجر به تغییر سیاست‌ها نگشت و با آغاز سال 98 متأسفانه شاهد افزایش رفتارهای هنجارشکنانه، کشف حجاب و... در فضاهای عمومی و اطراف مسجد دانشگاه تهران بودیم، این وضعیت منجر به تهیه نامه‌ای توسط دانشجویان و اساتید شد که تا امروز به امضای بیش از 2000 نفر از اساتید و دانشجویان دانشگاه تهران ـ علوم پزشکی ـ تهران رسیده است. این نامه با 1814 امضا برای دفاتر رؤسا و مسئولین نهاد دو دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران حدود سه هفته پیش ارسال شده است.


با فاصله کوتاهی از ارسال نامه و علی‌رغم تأکید نگارندگان نامه بر «توجه به ملاحظات و پیچیدگی‌های مسایل فرهنگی و اجتماعی خصوصاً در برخورد با جوانان» و درخواستشان مبنی بر "توجه" ویژه به این موضوع و نه اقدام سریع و نپخته، متأسفانه دانشگاه تهران اقدام به راه‌اندازی گشت در دانشگاه نمود که به جبهه‌گیری و برخورد عده‌ای از دانشجویان و صدور بیانیه‌ای عجیب و خارج از چارچوب از سوی یکی از تشکل‌های دانشکده فنی منجر شد. پیرو این بیانیه و با محوریت گروه‌های دانشجویی در پیام‌رسان تلگرام هماهنگی تجمعی در تاریخ 23 اردیبهشت مقابل دانشکده هنر انجام گرفت. آنچه دانشجویان را به شرکت در این تجمع ترغیب می‌کرد شعارهای آزادی‌خواهی و مقابله با استبداد و زورگویی بود و متأسفانه عده‌ای هرچند قلیل با محوریت دانشجویان چپ (کمونیست) در این تاریخ تجمع کردند و با شعارها و دست‌نوشته‌هایی بر آزادی پوشش و حجاب اختیاری تأکید کردند و به مخالفت با قانون و ضوابط پرداختند.

این تجمع و شعارهای هنجارشکنانه با ورود گسترده اساتید و دانشجویان موافق رعایت قوانین و ضوابط پوشش تا حد زیادی کنترل شد و پس از یک ساعت محاصره در جمع اساتید و دانشجویان مدافع قانون و درگیری‌های جزیی، شعاردهندگان به سالن هنر برگشتند و با اجازه و بسترسازی معاونت فرهنگی دانشگاه تهران در سالن مستقر شدند و عمده صندلی‌های سالن را اشغال نمودند و موافقین اجرای قانون در سالن اجازه حضور زیادی پیدا نکردند. در سالن به ایشان اجازه داده شد بیانیه خود را بخوانند و شعر یار دبستانی را هم همخوانی کردند، اما مجال درستی به بیانیه‌خوانی نماینده یکی از گروه‌های مدافع قانون، از سوی معاونت فرهنگی داده نشد و در نهایت تجمع با پراکنده شدن دانشجویان به پایان رسید و رسانه‌های معاند از همین تحرک کوچک مستمسکی برای ترغیب به شلوغی و اغتشاش درست کردند.

به‌عنوان مثال شبکه من و تو فیلم اغتشاشات دی ماه 96 در اطراف دانشگاه را به‌عنوان گزارش اتفاقات 23 اردیبهشت ماه پخش کرد و گزارش لحظه به لحظه نیز در کانال آمد نیوز و سایر رسانه‌های معاند به‌صورت غیرواقعی و دروغ‌پردازانه دنبال شد.

اما ریشه اقدام نپخته و حساسیت‌برانگیز دانشگاه یا به اهمال و کوتاهی‌های مکرر معاونت فرهنگی در اجرای طرح‌های گام به گام و مصوب و ناامیدی آنها از آن معاونت برمی‌گردد و یا خدای نکرده جریانی قصد تحت تأثیر قراردادن و بی‌اثر کردن نامه را داشته‌اند و می‌خواستند با این روش و ایجاد التهاب و اغتشاش درخواست به‌حق نویسندگان نامه را خنثی نمایند.

در این میان، از عملکرد دکتر نیلی به‌عنوان رییس دانشگاه تهران و کسی که طی سال جاری تحصیلی دو نامه هشدارآمیز در خصوص وضعیت رفتار و پوشش دریافت نموده و هیچ واکنش درخوری نشان نداده است بسیار گلایه‌مندیم.

 انتهای پیام/+

پربیننده‌ترین اخبار سیاسی
اخبار روز سیاسی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon