مراسم "خدیجه (س) مادر امت" در ۱۶ بقعه متبرکه خراسان جنوبی برگزار میشود
معاون فرهنگی اداره کل اوقاف خراسانجنوبی از برگزاری ویژه برنامه «خدیجه (س)، مادر امت» همزمان با شب و روز دهمین روز ماه مبارک رمضان در ۱۶ امامزاده شاخص خراسانجنوبی خبر داد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، حجتالاسلام اسماعیل مختاری ظهر امروز در آستان مقدس امامزادگان باقریه بیرجند، در رابطه با مقام و منزلت حضرت خدیجه(س) اظهار داشت: حضرت خدیجه بهعنوان نماد ایمان و ولایتمداری شناخته شده است.
وی ایثار و فداکاری، همراهی با رهبری در سختترین شرایط تحریمهای تاریخ، اقدام بهموقع در دفاع از انقلاب و ایثار و زهد و اخلاص را از دیگر ویژگیهای حضرت خدیجه(س) بیان کرد و گفت: آنچه ما در جامعه امروز بدان نیاز داریم چگونگی تربیت خدیجههاست که بتوانند زندگی شاد و سالم و همراه با موفقیت داشته باشند.
معاون فرهنگی اداره کل اوقاف خراسانجنوبی با اشاره به تأکیدات رهبری در زمینه پاسداشت و زنده نگهداشتن نام و یاد حضرت خدیجه(س) به عنوان نخستین بانوى بزرگوار اسلام بیان کرد: به مناسبت فرا رسیدن سالروز وفات حضرت خدیجه(س)، ویژه برنامه «خدیجه، مادر امت» در 16 بقعه متبرکه خراسانجنوبی برگزار میشود.
حضرت خدیجه در راستای ترویج فرهنگ اسلام گامهای بزرگی برداشت
مختاری با بیان اینکه این مراسم با تشکیل ستاد بزرگداشت، دعوت از مردم و مسئولان، خانوادههای شهدا و ایثارگران، بانوان و به ویژه مادران و همسران شهدا برگزار میشود گفت: پذیرایی با افطار ساده از میهمانان، برگزاری مراسم ختم قرآن، ترتیل خوانی، سخنرانی و مدیحه سرایی از برنامههای مراسم بزرگداشت حضرت خدیجه(س) در آستان مقدس امامزادگان و بقاع متبرکه است.
وی با اشاره به اینکه این بانوی بزرگوار در راستای ترویج فرهنگ اسلام گامهای بزرگی برداشت و سرمایه خود را برای ترویج اسلام گذاشت تصریح کرد: ویژه برنامه رحلت حضرت خدیجه (س) با هماهنگیهای به عمل آمده با هئیت امناء و هیئتهای مذهبی به منظور الگوسازی از سیره و شخصیت آن بانوی گرامی اسلام برگزار میشود.
معاون فرهنگی اداره کل اوقاف خراسانجنوبی اظهار داشت: حضرت خدیجه (س) نخستین بانویی است که دعوت رسول گرامی اسلام را لبیک و به پیام آسمانی او پاسخ مثبت داد و پس از گذشت 25 سال زندگی سراسر مهر و گذشت و وفا، در سال دهم هجرت پیامبرخدا را تنها گذاشت و به سوی جهان ابدی پرواز کرد.
اطعام بیش از 8 هزار روزهدار از محل موقوفات در خراسانجنوبی
مدیر کل اوقاف و امور خیریه خراسانجنوبی نیز در این جلسه با اشاره به اجرای طرح ضیافت الهی در بقاع متبرکه اظهار داشت: طرح ضیافت الهی در 45 بقعه متبرکه استان از 15 اردیبهشتماه لغایت 15 خردادماه برگزار میشود.
حجتالاسلام پرویز بخشیپور با بیان اینکه 130 موقوفه در استان با نیت افطاری ثبت شده که از این تعداد 109 مورد مختص ماه مبارک رمضان است تصریح کرد: بیشترین موقوفات با نیت اطعام روزهداران به شهرستان فردوس با 37 موقوفه اختصاص دارد.
وی از برپایی سفرههای افطاری ساده در جوار بقاع متبرکه خبر داد و بیان کرد: این سفرههای افطاری در فضایی کاملا روحانی و معنوی توسط خادمین بقاع متبرکه در جهت میزبانی از روزهداران گسترانیده میشود.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسانجنوبی تبیین کرد: این سفرههای آسمانی در راستای اجرای طرح نیات واقفین از محل موقوفات در بقاع متبرکه برپا می شود که روزه داران در این ایام میهمان این سفره های اطعام هستند.
لزوم ترویج فرهنگ برپایی سفرههای افطاری ساده در جامعه
بخشیپور با بیان اینکه همه ساله طبق نیات واقفان از محل درآمد موقوفات اطعام روزهداران انجام میشود عنوان کرد: در برخی نقاط از جمله حسینیه امام رضا(ع) نیز وقف با نیت اطعام روزهداران وجود دارد که به تناسب درآمد هزینه میشود.
وی با بیان اینکه در ماه مبارک رمضان روزه داران از محل موقافت مرتبط به مدت سی شب اطعام میشوند تصریح کرد: از ابتدای ماه رمضان تاکنون بیش از 8 هزار نفر از محل موقوفات مرتبط با ماه مبارک رمضان در استان اطعام شدند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسانجنوبی خاطرنشان کرد: مراسم افطاری یکی از سنتهای خوبی است که در ماه مبارک رمضان در بین مؤمنان رایج است و ریشه در ایمان مردم دارد که این مهم موجب انس و الفت، تجدید دیدارها، پیوند ارحام، انفاق و ترویج خوبیها و دوستیها میشود.
بخشیپور بر لزوم ترویج فرهنگ برپایی سفرههای افطاری ساده در جامعه تأکید و اعلام کرد: افراد نیازمند در جامعه بسیار است و این امر باید فرهنگ سازی شود تا سفرههای افطار برپا شده بیشتر برای این افراد باشد.
انتهای پیام/ش