اگر مشکل "نان" حل شود ۵۰ درصد مشکلات غذایی جامعه حل می‌شود


اگر مشکل "نان" حل شود 50 درصد مشکلات غذایی جامعه حل می‌شود

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه به دنبال کاهش ۳۰ درصدی مصرف نمک هستیم، گفت: نه تنها کیفیت آرد بلکه باید کیفیت طبخ و جداسازی سبوس را ارتقا دهیم؛ از سویی اگر بتوانیم مشکل نان را حل کنیم، ۵۰ درصد مشکلات غذایی جامعه حل خواهد شد.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان خبرگزرای تسنیم؛ سعید نمکی امروز در نشست خبری بسیج ملی فشار خون اظهار کرد: با توجه به برنامه‌های بهداشتی و توسعه نظام ارائه خدمات در ترویج استفاده از شیر مادر و مراقبت از کودکان، پوشش واکسن‌ها و ... دستاورد‌های خوبی داشتیم که به عنوان نخستین کشور شرق مدیترانه در زمینه کاهش مرگ و میر کودکان و زنان مدال گرفتیم.

وی افزود: با مشارکت سازمان‌های مربوطه 6 بیماری مهلک و مسری از جمله ریشه‌کنی کزاز بند ناف با واکسن را تنها با پنج دلار ریشه کن کردیم.

نمکی گفت: ٢٩ سال پیش زمانی که در معاونت بهداشت وزارت بهداشت حضور داشتم اداره کل مبارزه با بیماری‌های غیر واگیر را راه‌اندازی کردم اما این اداره تعطیل شد؛ در آن زمان می‌دانستیم عبور از بیماری‌های واگیردار ما را به چاه بیماری‌های غیر‌واگیر می‌اندازد.

وزیر بهداشت ادامه داد: پس از آن زمانی که به سازمان برنامه بودجه رفتم درخواست کردم که دوباره این اداره راه‌اندازی شود؛ آنچه ما در نظام سلامت به منابع تخصیص دادیم سهم 9 درصدی از درآمد ناخاص ملی است که بیش از این هزینه از منابع کشور در حوزه سلامت ممکن نیست و باید دانست که متوسط کشور‌های منطقه در این رقم 7.2 است.

وی گفت: به همین جهت باید سراغ کیفی کردن خدمات و استفاده کیفی از منابع سلامت برویم و در این راستا پیشگیری باید نسبت به درمان در اولویت قرار گیرد؛ در این باره فشار خون یکی از اولویت‌ها در پیشگیری است.

نمکی به آمار مبتلایان به فشار خون در ایران و جهان اشاره کرد و گفت: سال گذشته 10 میلیون نفر در دنیا به دلیل ابتلا به فشار خون و عوارض آن در دنیا فوت کردند و در ایران طبق برآوردها 15 میلیون بیمار مبتلا به فشار خون داریم که از این میزان 40 درصد از مبتلایان از بیماری خود خبر ندارند و این زنگ خطری است که می‌تواند زمینه ساز سکته‌ها و نارسایی قلبی و کلیوی شود.

وزیر بهداشت ادامه داد: فشارخون یکی از اولویت‌های اصلی نظام سلامت و یک قاتل خاموش است و متاسفانه برخی پزشکان اصلا فشارخون بیمار را اندازه نمی‌گیرند، مردم باید بدانند از 30 سالگی فشارخون خود را به طور مداوم اندازه بگیرند.

وی به سه قدم اصلی وزارت بهداشت در بسیج ملی فشارخون اشاره کرد و گفت: سیاست پیشگیری بر درمان اولویت اول، اولویت دوم توسعه درمان سرپایی بر بستری و سومین اولویت ما شیوه زندگی مناسب برای استمرار حیات است و باید دانست که تغذیه و مصرف نمک در ایجاد فشارخون موثر خواهد بود.

نمکی ادامه داد: ایران 254 روز آفتابی است و من که فرزند کویرم می‌دانم که کشاورزی در آفتاب و تعریق چقدر زیاد است و مردان و زنان ما در گذشته در معرض آفتاب بودند و به همین دلیل سدیم از دست می‌دادند و ایرانی‌ها به سمت مصرف نمک برای جبران سدیم رفتند و فرزندان این نسل که دیگر کمتر زیر آفتاب سوزان کار می‌کنند، گرفتار عوارض مصرف نمک شدند.

به دنبال کاهش 30 درصدی مصرف نمک هستیم

وی ادامه داد: اگر 30 درصد نمک مصرفی ایرانی‌ها را کم کنیم موفق هستیم و در این مرحله سراغ رستوران‌ها و سلف سرویس‌ها می‌رویم و شعار ما امسال هر خانواده یک پایگاه سلامت است اما به دنبال حذف نمکدان از سفره مردم نیستیم.

نمکی همچنین یادآور شد: در این کمپین می‌خواهیم 2 میلیون مبتلا به فشار خون را شناسایی کنیم و سپس یک میلیون نفر از مبتلایان را وارد چرخه درمان و پیشگیری کنیم.

وزیر بهداشت گفت: طبق آمار 50 درصد نمک نان تا سال ٩٧ کم شده است که البته هنوز نان‌ها شور هستند به نظرم هنوز نمک نان بالا است.

نمکی افزود: علت بالا بودن نمک آرد این است که آردها سست هستند و نمک باعث می‌شود کیفیت آرد ارتقاء پیدا کند البته باید روی کیفیت آرد کار کنیم چرا که قوت قالب مردم نان است؛ نه تنها کیفیت آرد بلکه باید کیفیت طبخ و جداسازی سبوس را ارتقا دهیم؛ از سویی اگر بتوانیم مشکل نان را حل کنیم، 50 درصد مشکلات غذایی جامعه حل خواهد شد.

در ادامه اسماعیل اکبری؛ مشاور وزیر بهداشت در این باره گفت: موضوع بررسی کیفیت آرد تنها مربوط به وزارت بهداشت نیست و نهادهای حاکمیتی و حکومتی دخیل هستند.

اکبری افزود: متاسفانه در کیفیت آردهایی که به بازار وارد می‌شود نامناسب است و در حال حاضر 16 قلم آرد داریم و متاسفانه دو‌سوم آردهای وارد شده به بازار بی‌کیفیت هستند همچنین در بخش نظارت بر سیلوها کم‌کاری می‌شود.

در ادامه این نشست، وزیر بهداشت در پاسخ به سؤال خبرنگار تسنیم درباره نحوه مدیریت منابع و توجه به بحث پیشگیری اظهار کرد: در حال حاضر مشکل ما کمبود منابع نیست بلکه مشکل مدیریتی منابع است.

نمکی افزود: در موضوع پیشگیری وزارت بهداشت حداقل تاثیر را دارد  و ما باید برای توسعه پیشگیری به مدارس و خانواده برویم؛ اعتقاد من این است که مملکت را با همین منابع می‌توان مدیریت کرد که هنر بزرگی است علاوه بر این دست ما در وزارت بهداشت برای انتقال بودجه بخش درمان به بخش پیشگیری بسته نیست و اگر لازم بدانیم چنین کاری خواهیم کرد.

وزیر بهداشت متذکر شد: ما با پول ٨ تخت بیمارستانی 400 خانه بهداشت عشایری راه‌اندازی کردیم تا نگران سلامت زنان باردار و واکسیناسیون کودکانشان نباشند بنابراین می‌توان با مدیریت منابع بیشترین بهره‌برداری را کرد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon