بیشترین فشار مالیاتی بر استان اصفهان وارد شده است
در نشست استاندار اصفهان با صنعتگران و فعالان اقتصادی شهرک صنعتی رازی شهرضا عنوان شد که بعد از تهران بیشترین فشار مالیاتی بر استان اصفهان وارد شده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرضا، حسن عطایی رئیس هیئت مدیره شهرک صنعتی رازی شهرضا ظهر امروز در نشست استاندار اصفهان با صنعتگران و فعالان اقتصادی شهرک صنعتی رازی شهرضا با انتقاد از اجرای نادرست قانون مالیات بر ارزش افزوده اظهار داشت: بعد از تهران بیشترین فشار مالیاتی بر استان اصفهان وارد شده و قانون مالیات ارزش افزوده باید با نگاه شرایط خاص در این استان اجرایی شود.
وی با بیان اینکه ضوابط اداره امور مالیاتی استان به گونهای نیست که درخواستهای ما عملی شود، افزود: صنعتگران و کارخانجات تولیدی بسیاری به دلیل معضلات مالیاتی در حال فرار از استان اصفهان هستند.
رئیس هیئت مدیره شهرک صنعتی رازی شهرضا با بیان اینکه ممیزان مالیاتی به تولید کنندهها و صنعتگران به عنوان طعمه نگاه میکنند گفت: در سایر استانها همکاریهایی در زمینه پرداخت مالیات با شرکتها میشود اما این همکاریها در استان اصفهان انجام نمیشود و این کار سبب تعطیل شدن بسیاری از کارخانههای استان شده است.
وی با بیان اینکه استان اصفهان به عنوان قطب صنعتی کشور نیاز دارد از ظرفیتها و مواد اولیه آن به نفع خود استان استفاده شود، تصریح کرد: مجتمع فولاد مبارکه و ذوبآهن از کارخانههای مادر استان اصفهان هستند اما این استان کمترین بهره را از این صنایع گرفته است، باید ظرفیت ویژهای از صنایع پتروشیمی و فولاد مبارکه برای استان اصفهان تخصیص داده شود.
عطایی با تأکید بر اینکه باید به استان اصفهان و صنعت آن نگاه ویژهای شود زیرا این استان از لحاظ اعتبار ریالی و اسنادی نیاز به تسهیلات بیشتری دارد، تصریح کرد: مواد اولیه به دلیل نوسانات ارز گران شده است، اما سهم استان اصفهان در تسهیلات بانکی تغییری نکرده است.
وی با بیان اینکه بعضی از مشکلات بانکی سبب تأخیر پرداخت برای شرکتهای تولیدی و واحدهای صنعتی شده است، افزود: با توجه به اینکه در شرایط بحران و رکود قرار داریم، دستورالعملهای بانکی قدیمی است و باید تغییر کند.
رئیس هیئت مدیره شهرک صنعتی رازی شهرضا با اشاره به عدم اجرای بیشتر مصوبات کارگروه استان اصفهان به دلیل ضوابط سخت بانکی و انقباضی گفت: اصفهان قطب صنعتی کشور است بنابراین باید از ظرفیتهای آن به نفع خود استان استفاده شود.
وی با اشاره به مشکلات شهرک صنعتی رازی شهرضا گفت: شهرک صنعتی رازی در هفته فقط یک روز آب شرب دارد، سختی آب این شهرک بالا است و امکان استفاده خوراکی وجود ندارد، بنابراین باید یک حلقه چاه در این شهرک ایجاد شود.
عطایی با تأکید بر روند تسریع تبدیل برق پست 220 به پست 63، خاطرنشان کرد: مسافت 8 کیلومتری از ابتدای ورودی شهرک تا فاز 3 برای همه کسانی که در این شهر مشغول کار هستند، مشکل ایجاد کرده و ضروری است از فاز 3 روگذری ایجاد شود تا مشکلات تردد در این شهرک حل شود.
تسریع در روند اجرای منطقه ویژه اقتصادی شهرضا
فرماندار شهرضا در ادامه این نشست با اشاره به ایجاد منطقه ویژه اقتصادی در شهرضا اظهار داشت: ایجاد منطقه ویژه اقتصادی شهرضا در آینده اقتصادی و اشتغال شهرستان شهرضا، استان اصفهان و کشور مؤثر است.
علیاصغر رفیعینژاد با بیان اینکه بیش از 11 سال است که مجوز این منطقه صادر شده اما به دلیل راغب نبودن سرمایهگذار این منطقه ایجاد نشده است، افزود: از استاندار اصفهان میخواهیم دستورات لازم را بدهد تا بتوانیم به زودی شاهد راهاندازی بزرگترین شهرک استان اصفهان باشیم.
وی بیان کرد: با راهاندازی منطقه ویژه اقتصادی، شهرک رازی شهرضا به عنوان بزرگترین و فعالترین شهرک استان اصفهان میشود و با راهاندازی فاز دوم، این شهرک جزو فعالترین شهرکهای صنعتی کشور میشود.
ضرورت ایجاد اتاق بازرگانی در شهرضا
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت شهرضا نیز در ادامه این جلسه با بیان اینکه اخذ مالیات بر ارزش افزوده مانعی در راستای توسعه و پیشرفت واحدهای صنعتی است، اظهارداشت: در حال حاضر ایران جزو کشورهایی است که بالاترین نرخ مالیات بر درآمد را داراست و تجربه ثابت کرده است که با کاهش نرخ مالیات بر درآمد فرار مالیاتی توسط بنگاهها نیز کمتر میشود.
رضا جابری با بیان اینکه یکی از مهمترین معضلات صنعت کشور مالیات بر ارزش افزوده است، گفت: بر اساس این قانون، مالیات بر ارزش افزوده توسط تولیدکننده پرداخت میشد در حالی که این مالیات باید توسط مصرفکننده نهایی پرداخت شود.
وی با تأکید بر اینکه اجرای نادرست و ناقص قانون مالیات بر ارزش افزوده به عنوان بزرگترین معضل صنعت مطرح است، تصریح کرد: در حال حاضر از تولیدکنندگان مالیات بر ارزش افزوده و مالیات بر درآمد اخذ میشود در حالی که در کشورهای توسعه یافته مالیات بر درآمد اخذ نمیشود.
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت شهرضا با بیان اینکه بررسی تقاضاهای تولیدکنندگان و صنعتگران در فرایند بروکراسی اداری در مدت زمان طولانی گرفتار میشود، گفت: توسعه اقتصادی کشور بستگی به مدیریت کارآمد و اتخاذ سیاستهای اعمال شده مدیران دارد به طور قطع، بوروکراسی اداری به جای حل مشکلات، بر معضلات دیگر میافزاید.
وی با بیان اینکه در سالیان اخیر کاهش قدرت خرید مردم و افزایش هزینههای تولید سبب رکود واحدهای صنعتی شده است، تصریح کرد: بیش از 3 هزار هکتار منطقه صنعتی در شهرضا وجود دارد و با توجه به ایجاد منطقه ویژه اقتصادی در آیندهای نزدیک میطلبد شعبهای از اتاق بازرگانی برای تسهیل صدور کارت بازرگانی در شهرضا تأسیس شود.
انتهای پیام/ح