روایت تسنیم از جلسه شورای شهر همدان؛ از ضرب‌العجل به شهرداری تا ارسال پرونده قطع درختان به دادگاه


روایت تسنیم از جلسه شورای شهر همدان؛ از ضرب‌العجل به شهرداری تا ارسال پرونده قطع درختان به دادگاه

عصر امروز شورای اسلامی شهر همدان برای رسیدگی و رفع مشکلات کسبه پیاده راه اکباتان به شهرداری همدان ضرب‎العجل داد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، عصرامروز صحن علنی شورای شهر همدان با چند دستور کار شامل بررسی تعرفه حفاری معابر با روکش آسفالت جدید در محلات، رفع مشکلات کسبه خیابان اکباتان، بررسی مشکلات طرح میدان بار جدید و موضوع قطع درختان اردوگاه فجر برگزار شد.

هنگام بررسی مشکلات  کسبه پیاده راه اکباتان حسین قراباغی اظهار داشت: این موضوع یک مسئله قدیمی است که باید به صورت فوری مورد بررسی قرار گیرد تا تبدیل به مشکل حادی برای جامعه نشود.

یک میلیارد تومان برای مطالعه بازار همدان اختصاص یافته است

وی افزود: به منظور رفع این مشکل جلسات متعددی را با حضور مدیرکل میراث فرهنگی همدان، شهردار و کسبه این پیاده‌راه برگزار کردیم و مسائل مربوطه مورد بررسی قرار دادیم تا یک گام عملی برای رفع مشکلات این منطقه برداریم.

رئیس کمیسیون سرمایه‌گذاری شورای شهر همدان ابراز کرد: مشکل اصلی پیاده راه این است که در طرح تفصیلی این منطقه، قرار بوده نصف پیاده راه برای عبور و مرور وسایل نقلیه در نظر گرفته شود که هنگام اجرای طرح با ارسال این پروژه به کمیسیون ماده 5 همه خیابان به پیاده راه تبدیل شده است.

وی بیان کرد: موضوع بررسی تعطیلی پارکینگ تپه هگمتانه از جمله مسائلی بود که در این جلسه مورد بررسی قرار گرفت چراکه تعطیلی پارکینگ منطقه و پارکینگ تپه سبب شده است که گردشگران هنگام بازدید از این منطقه محلی برای پارک وسایل نقلیه خود نداشته باشند.

قراباغی با اعلام اینکه بازگشایی مسیر خیابان هفت تیر نیز از دیگر مباحث بود که مورد بررسی قرار گرفت، عنوان کرد: قرار شد این موضوع به معاونت عمرانی استانداری ارجاع داده شود تا ابعاد مورد بررسی قرار گرفت و نهایتا مسیر باز شود.

وی تصریح کرد: درخواست کسبه از ما توجه به راه اندازی پارکینگ، بازگشایی معبر انتهای پیاده‌راه، تکمیل مبلمان شهری، توجه به لزوم رفت و آمد گردشگران در این منطقه و تهیه امکانات حمل و نقل برقی برای انتقال مسافران در این پیاده راه بود.

رئیس کمیسیون سرمایه گذاری شورای شهر همدان اظهار داشت: درخواست داریم در یک اقدام فوری موضوع مطالعه بازار همدان که امسال نیز در بودجه برای مطالعات آن یک میلیارد تومان در نظر گرفته شده است مورد بررسی قرار گرفته و بازگشایی نیمی از خیابان اکباتان برای تردد وسایل نقلیه نیز مورد توجه قرار گیرد.

وی گفت: ایجاد جاذبه یا نصب غرفه‌های صنایع دستی، راه‌اندازی ماشین‌های برقی برای حمل و نقل مسافران، ایجاد مکان مناسب برای دست فروشان، تسریع در رفع مشکل نبود پارکینگ، بازگشایی پارکینگ تپه هگمتانه، ساماندهی دستفروشان منطقه، ایجاد غرفه‌های صنایع دستی، ایجاد ایستگاه‌های تاکسی و یا پارک سوار در میدان هفت‌تیر نیز از دیگر برنامه‌های پیشنهادی ما برای این منطقه است.

 سلماسی نیز در این باره گفت: پیش از آنکه مطالعات لازم بر روی پیاده‌راه اکباتان انجام شود این پروژه اجرا شد و حالا لازم است به منظور جلوگیری از اقدامات متفرقه، یک برنامه جامع و کلی برای رفع مشکلات کسبه پیاده‌راه اکباتان و رونق اقتصادی این منطقه انجام شود.

نباید به خاطر حل مشکلات کسبه پیاده راه اکباتان، رو به عقب برگردیم

 گیاه شناس دیگر عضو شورا نیز بیان کرد: در جلسه‌ای که برای رفع مشکلات کسبه پیاده راه اکباتان برگزار شد راهکارهایی ارائه گردید که حکم مسکن‌های موقتی را دارند.

وی  با تاکید بر اینکه اگر چه راهکارهای ارائه شده مناسب هستند اما بایدبه اسناد بالادستی که برای 6 خیابان اصلی شهر تهیه شده است نیز توجه کنیم عنوان کرد: متاسفانه وضعیت کسبه پیاده راه نسبت به قبل از اجرای این پروژه تغییر نکرده است یعنی آنها تلاشی برای تغییر نداشته‌اند.

این عضو شورای شهر با تاکید براینکه پیشنهاددات ما نباید سبب شود ما حرکتی رو به عقب داشته باشیم ابراز کرد: من موافق ایجاد بازارچه هستم اما باید توجه داشته باشیم که میراث فرهنگی مدت زمان زیادی را صرف آزادسازی حریم تپه هگمتانه کرده است و بازگشایی مسیر انتهای این پیاده راه دوباره ایجاد مشکل می‌کند.

وی با تاکید براینکه اگر مسیر منتهی به این تپه باز شود حرکتی رو به عقب داشته‌ایم، گفت: پروژه گذر فرهنگی آرامگاه بوعلی تا آرامگاه باباطاهر مورد بررسی قرار گرفته و با ردیف بودجه‌ای که دارد به زودی آغاز می‌شود.

بخشی از پیاده راه اکباتان برای تردد وسایل نقلیه آزاد شود

سید مسعود عسگریان نیز گفت: بعد از گذشت دو سال از اجرای پروژه پیاده راه  اکباتان باید قبول کنیم راهکارهایی که ارائه داده‌ایم موفقیت‌آمیز نبوده است، پس باید راهکارهایی را در قالب طرح مطالعاتی و اجرایی انجام دهیم.

وی با تاکید بر اینکه پنج استان مهم کشور که اقدام به پیاده راه سازی کرده‌اند توانستند از تردد محدود ماشین نیز در این مناطق استفاده کنند، ابراز کرد: حداقل باید برای ایاب و ذهاب مردم در این پیاده راه، تعدادی تاکسی گردشگری در نظر گرفته شود.

رئیس کمیسیون نظارت شورای اسلامی شهر همدان بیان کرد: با توجه به اینکه کسبه بازار اکباتان با رکود اقتصادی بیشتری نسبت به دیگر مناطق اقتصادی شهر روبه‌رو هستند لازم است ما طرح‌هایی را برای همسان سازی اقتصادی این پیاده راه با دیگر مناطق اجرا کنیم.

عسگریان تصریح کرد: طرحی که قرار است در این حوزه ارائه شود نباید اینقدر طولانی گردد که کسبه بیش از این با عدم رونق اقتصادی این منطقه روبه‌رو شوند.

 با توجه به مخالفت شهرداری با تردد وسایل نقلیه در پیاده راه و یا راه‌اندازی ایستگاه  در این منطقه مقرر شد شهرداری طرح اجرایی خود را در کوتاه‌ترین زمان ممکن به شورای شهر ارائه دهد.

از دیگر موارد مطرح شده در این جلسه موضوع قطع درختان اردوگاه فجر بود که بازتاب گسترده‌ای در رسانه ‌ها داشت. کامران گردان درباره این موضوع اظهار داشت: این موضوع به دلیل اینکه سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری همدان گزارش درستی را به شورا ارائه نداده است اینگونه در سطح جامعه منعکس شده است.

شهرداری برای ارائه گزارش درباره درختان قطع شده اردوگاه فجر تعلل کرد

وی بیان کرد: بررسی اعضای شورا، رسانه‌ها و همچنین مصاحبه مدیر کل کمیته امداد استان مشخص گردید در این منطقه تعدادی درخت پاجوش و فرسوده قطع شده است.

رئیس شورای شهر همدان با بیان اینکه به آقای شهردار گفتیم شما به عنوان مدیر شهر باید گزارشی از سازمان سیما، منظر و فضای شهر همدان گرفته و این موضوع را اطلاع رسانی می‌کردید، ابراز کرد: تعلل شهرداری درباره این موضوع سبب شد این وضعیت پیش بیاید.

وی تصریح کرد: ما به عنوان شورای اسلامی شهر همدان با قطع هرگونه درخت مخالفیم و معتقدیم باید هرگونه اقدامی در این زمینه به کمیسیون ماده 7 جهت ارسال شود.

گردان با اعلام اینکه طبق بررسی‌های ما دو یا سه هزار درخت در محدوده اردوگاه فجر کاشته شده است، افزود: اگرچه این اقدام، کار پسندیده‌ای است اما لازم بود پیش از قطع درختان فرسوده و پاجوش مجوزهای لازم از کمیسیون ماده 7گرفته می‌شد.

عسگریان دیگر از شورا نیز ابراز کرد: رسیدگی به این موضوع از مصادیق کارهای اجرایی است که شهرداری باید به آن رسیدگی کند و شورا با ورود به این موضوع صرفا کار نظارت را بر عهده داشته است.

قطع درختان اردوگاه فجر و واکاری زمین از روی بی اطلاعی بوده است نه سود جویی

وی مطرح کرد: در گفت‌وگوهای انجام شده کمیته امداد اعلام کرد در زمینی به وسعت چهار هکتار پروژه واکاری درختان را اجرا کرده اند یعنی  درختان  فرسوده ، پاجوش و آفت زده را قطع کرده و به جای آن درختان مثمر و جدید کاشته‌اند.

رئیس کمیسیون نظارت شورای اسلامی همدان اعلام کرد: موضوع قطع درختان فرسوده و آفت‌زده اردوگاه فجر مربوط به آبان ماه سال گذشته بوده و آنها از آن زمان نسبت به اجرای این پروژه اقدام کردند.

وی با تاکید بر اینکه از نظر ما این اقدام از روی عدم اطلاع کافی رخ داده است نه سودجویی گفت: با توجه به اینکه درختان بسیاری به جای درختان قطع شده جایگزین شده است می‌توانیم رسیدگی به این موضوع را به کمیسیون ماده 7محول کنیم.

 شهرداری نسبت به شناسنامه‌دار کردن درختان اردوگاه فجر اقدام کند

وی عنوان کرد: خوشبختانه شورا نقش نظارتی خود را درباره این موضوع به درستی ایفا کرده است، هر چند در سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری همدان می‌خواهیم تا نسبت به پلاک دار کردن درختان این اردوگاه و تهیه نقشه اقدام کند تا شاهد اتفاقات ناخوشایندی در آینده نباشیم.

رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر نیز گفت: در بازدیدی که از منطقه داشتیم متوجه شدیم دو هزار و 400 نهال در این محدوده کاشته شده است، کار بزرگی که لازم بود با دعوت از موسسات و رسانه‌ها، خبری شود.

وی با تاکید بر اینکه کاشت این تعداد نهال و اجرای سیستم آبیاری قطره‌ای یک کار بزرگ در همدان به شمار می‌آید، گفت: با این وجود از این که باید برای انجام این کار روال قانونی طی می‌شد و انجام نشده گلایه مندیم.

فتحی افزود: هنگام  بررسی‌های میدانی خود از اردوگاه متوجه شدیم مدیران مجموعه نسبت به حفظ قنات و درختان اردوگاه توجه ویژه‌ای دارند به گونه‌ای که برای حفظ چند درخت مسیر رسیدن به مهمانسرای این مجموعه را تغییر دادند.

اقدام کمیته امداد در راستای تخریب و از بین بردن باغات نبوده است

وی در پاسخ به سوال گردان مبنی بر اینکه حرف شما یعنی  درختی قطع نشده است، در حالیکه توتونی خودش گفت تنه درخت قطع شده است، گفت: آقای ترکمانه گفتند ما درختان پاجوش را قطع کرده‌ایم.

رحیمی فرد دیگر عضو شورا نیست تصریح کرد: در جلسات ما نیز رئیس سازمان سیما: منظر و فضای سبز شهری همدان اظهار داشت: درختانی که کمیته امداد در محوطه اردوگاه فجر قطع کرده است باید قطع می‌شد تا نهال‌های جدید جایگزین آنها شوند.

وی با اعلام اینکه این اقدام کمیته امداد در راستای تخریب و از بین بردن باغات نبوده است افزود: اگرچه به جای درختان قطع شده درختان دیگری کاشته شده است اما لازم بود این نهاد پیش از این اقدام مجوز قانونی را اخذ می‌کرد.

پرونده درختان قطع شده دانشکده کشاورزی به محاکم قضایی ارسال شده است

سلماسی رئیس کمیسیون فرهنگی شورا نیز با اشاره به حساسیت کمیسیون ماده 7 نسبت به موضوع درختان اعلام کرد: ما پیش از این اتفاق، متوجه قطع درختان دانشکده کشاورزی شده و موضوع را به محاکم قضایی ارجاع داده‌ایم.

وی گفت: در رابطه با اردوگاه فجر نیز چون اطلاعات کافی نداشتیم تصمیم قطعی نگرفتیم ضمن اینکه متوجه شدیم این اراضی با کاشت نهال‌های بسیار احیا شده است.

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران