نظام بانکی و مالیاتی برسر راه تحقق رونق تولید مانع نباشند
رئیس اتاق بازرگانی استان فارس گفت: نظام بانکی، مالیاتی، تامین اجتماعی و بسیاری دیگر از مولفههایی که بر تولید تاثیرگذارند باید نقش خود را در اجرای عملی شعار سال ایفا کنند در غیر این صورت مانعی برای تحقق شعار سال است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی فارس، جمال رازقی در جلسه هماندیشی تحقق رونق تولید در استان فارس که با حضور مدیران دولتی و خصوصی در صدا و سیمای فارس برگزار شد، اظهار داشت: انتخاب شعار سال به نام "رونق تولید" بسیار کارشناسی شده و مناسب شرایط فعلی بود و هر کس خلاف آن عمل کند به کشور خیانت کرده است.
وی افزود: نظام بانکی، مالیاتی، تامین اجتماعی و بسیاری دیگر از مولفههایی که بر تولید تاثیرگذارند باید نقش خود را در اجرای عملی شعار سال ایفا کنند در غیر این صورت مانعی برای تحقق شعار سال است.
رازقی با بیان اینکه رونق تولید رشد اقتصاد به همراه دارد اظهارداشت: رونق تولید زمینه ساز شکوفایی اقتصادی داخل، تقویت تولید کالای ملی و تثبیت اقتصاد غیرنفتی است.
رئیس اتاق بازرگانی فارس بیان کرد: صدا و سیما رسالت سنگینی بر عهده دارد و باید مسائل را به گوش مردم و دولت برساند که اگر منعکسکننده واقعیتهای جامعه نباشد، ظلم است.
رازقی با اشاره به برنامه اقتصادی مشترک اتاق بازرگانی فارس با صدا و سیمای استان عنوان کرد: این برنامه به پشتوانه اساتید دانشگاه و اتاق فکر برنامهریزی و اجرا شد که رویکرد این برنامه اقتصاد به روایت علم بود.
عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی فارس نیز با توجه به شعار امسال گفت: رونق تولید اصلیترین راهکار برون رفت از شرایط فعلی است که تحقق این مهم نیاز به عزم ملی و جدی و نه چاپ بنر، شعار و سربرگ دارد.
نادر طیبی افزود: خطاب این نامگذاری تنها به بخش خصوصی در ایجاد رونق تولید نبوده و انتظار است که سیستم دولتی نیز با تسهیلگری و ایجاد ظرفیت در این زمینه گامهایی بردارد.
وی با بیان موانع تولید بیان کرد: امروز مشکلات متعددی بر سر راه تولید کشور وجود دارد که اگر هر یک از بخشها عزمی در جهت رفع مسائل نداشته باشند، شعار سال اجرایی نمیشود.
طیبی اظهارداشت: با وجود موانعی از جمله بیثباتی در قوانین و مقررات، سود بانکی، عدم وجود قانون جذب و حمایت از سرمایهگذاری داخلی، افزایش دستمزد، مالیات، تامین اجتماعی و صدور بخشنامههای روزانه صادرات ممنوع شاهد تحقق عملی رونق تولید نخواهیم بود.
وی با تاکید بر کمبود قوانین برای حمایت از سرمایهگذار داخلی اضافه کرد: در همه کشورها منابع بانکی در خدمت توسعه و تولید است اما در کشور ما منابع بانکی در خدمت خرید سکه، دلار و مسکن است که خود این موضوع موجب ایجاد تورم میشود.
طیبی ادامه داد: انتظار بخش خصوصی از صدا و سیما به عنوان رسانه ملی برای کمک به رونق تولید؛ معرفی فعالان اقتصادی جوان و اقتصاد دانشبنیان، کاهش تعرفههای تبلیغات برای کالاهای تولیدی استان و استفاده از کارشناسان با تجربه و از بدنه بخش خصوصی است.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی و رئیس خانه صنعت و معدن استان فارس هم گفت: تجربه و تاریخ نشان داده که هنجار و ناهنجار از مسئله اقتصاد عبور میکند بنابراین باید در حوزه اقتصاد با دقت و درایت بیشتری گام برداشته شود.
سهراب شرفی عنوان کرد: نقش رسانه در پویایی تولید، فرهنگی و فرهنگسازی است که میتواند در زمینه معرفی و فرهنگسازی استفاده از کالای تولیدی داخلی، معرفی کارآفرینان، نخبگان و ثروت آفرینان به جامعه اقدامات شایستهای انجام دهد.
وی افزود: متاسفانه در سالیان گذشته رسانه فضاسازی مناسبی برای فعالان اقتصادی و مباحث اقتصادی نداشته در حالی که نخبگان، ثروت آفرینان و کارآفرینان اقتصادی نجات دهنده اقتصاد و کشور ما هستند که صدا و سیما باید از ظرفیت در اختیار در جهت ارائه الگوهای برتر اقتصادی به جامعه استفاده کند.
شرفی اظهارداشت: از موانع مهم ما در رونق تولید، مدر حوزه قانونگذاری است که قوانین وبخشنامههای ما ایجادکننده موانع و مشکلات در راه رشد تولید ما هستند.
وی اضافه کرد: در حوزه اجرایی نیز نگاهها باید به سمت راهگشایی کارها باشد که در این زمینه نیاز است مدیران ما شجاعت و ریسک پذیری بیشتری داشته باشند.
انتهای پیام/ ز