ابراز نگرانی سنای افغانستان از بزرگنمایی داعش و شایعات حضور «البغدادی»

ابراز نگرانی سنای افغانستان از بزرگنمایی داعش و شایعات حضور «البغدادی»

نمایندگان سنای افغانستان از دولت این کشور خواسته تا درباره شایعات حضور «ابوبکر البغدادی» و تقویت داعش در این کشور توضیح دهد.

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، اخیرا شایعاتی مبنی بر حضور «ابوبکر البغدادی» سرکرده گروه تروریستی داعش در شرق افغانستان توسط رسانه‌های غربی منتشر شد.

شماری از نمایندگان سنای افغانستان از دولت این کشور خواستند تا پس از بررسی این شایعات نتایج آن را با مردم در میان بگذارد.

«عطاالله لودین» نماینده ننگرهار تصریح کرد که افغانستان با کشورهای که بغدادی در آن حضور داشته هیچ مرز مشترکی ندارد.

وی افزود: اگر شایعات اخیر درباره حضور بغدادی درست باشد، این سرکرده گروه تروریستی از سوی برخی‌ از کشورها به افغانستان انتقال یافته است.

این در حالی است که پیش از این نیز سازمان اطلاعاتی ارتش پاکستان به تبانی با آمریکا و کشورهای عربی در انتقال عناصر گروه تروریستی داعش به افغانستان متهم شده است.

لودین اظهار نگرانی کرده است که حضور بغدادی و تقویت داعش در افغانستان می‌تواند این کشور را نیز به سرنوشت سوریه و عراق دچار سازد.

«میرحاتم تره خیل» نماینده لغمان در سنای افغانستان اظهارداشت: بزرگترین مراکز داعش امروز در شرق افغانستان موقعیت دارد و گزارش‌های تائید نشده‌ای نیز از حضور البغدادی سرکرده این گروه تروریستی در ولایت ننگرهار وجود دارند.

 «محمدعلم ایزدیار» معاون سنای افغانستان خاطرنشان کرد که شایعات اخیر مبنی بر حضور البغدادی در افغانستان نگرانی مردم این کشور را برانگیخته است.

وی افزود: در صورت درست بودن این شایعات بدون شک کشورهای منطقه و فرا منطقه در انتقال سرکرده گروه تروریستی به افغانستان نقش داشته‌اند.

این در حالی است که موضوع انتقال جنگجویان گروه تروریستی داعش توسط آمریکا هر از گاهی از سوی کشورهای روسیه، آسیای مرکزی و حتی مقامات افغان مطرح شده است.

نیروهای آمریکایی در سال های اخیر به صورت مستقیم و غیر مستقیم از گروه تروریستی داعش در برابر طالبان حمایت هوایی و تدارکاتی کرده است.

«عبداللطیف نظری»  استاد دانشگاه کابل و کارشناس امور امنیتی تصریح کرد که با شکست داعش در عراق و سوریه گمانه‌زنی‌ها درباره اینکه داعش به دنبال تقویت حضورشد در افغانستان باشد نیز افزایش یافته است.

وی خاطرنشان کرد که داعش پس از شکست در سوریه و عراق مطالعات جهانی نشان می‌دهد که ممکن است هدف بعدی این گروه تروریستی افغانستان و یا آفریقا باشد.

نظری تصریح کرد که با توافق صلح با طالبان جنگ در افغانستان پایان نخواهد یافت بلکه این فرصتی را نیز برای رشد گروه تروریستی داعش در این کشور فراهم خواهد کرد.

وی افزود: قدرت‌های بزرگ از داعش استفاده ابزاری می‌کنند و برای دوام رقابت‌های استراتژیک به یک گروه جنگی فعال نیاز دارند.

این در حالی است که به نظر بسیاری از کارشناسان ورود جنگجویان داعشی از عراق و سوریه به افغانستان بدون کمک آمریکا و کشورهای عربی ممکن نیست زیرا افغانستان مرز مشترکی با این دو کشور ندارد.

از سوی دیگر، «جاوید کوهستانی» ژنرال بازنشسته افغان پیش از این گفته بود که کشورهای عربی و آمریکا در تبانی با پاکستان با استفاده از بندر «کراچی» در این کشور داعشی‌ها را به افغانستان انتقال می‌دهند.

در چند ماه گذشته مقامات روسی بارها نسبت به پرواز بالگردهای ناشناس در حمایت از داعش در افغانستان ابراز نگرانی کردند و از دولت افغانستان و به ویژه نیروهای آمریکایی خواسته‌اند تا درباره این مورد توضیح دهند.

برخی از کارشناسان معتقدند که نیروهای آمریکایی و ناتو از گروه داعش حمایت تدارکاتی می‌کنند و برخی از کشورهای عربی پول و نیروی انسانی این گروه تروریستی را فراهم می‌کنند.

گروه تروریستی داعش برای نخستین بار سال 2014 میلادی و پس از خروج نیروهای خارجی و انتقال مسئولیت امنیتی به نیروهای امنیتی افغان در افغانستان اعلام موجودیت کرد.

این گروه تروریستی در چند سال اخیر هزاران نفر غیرنظامی در این کشور را هف قرار داده است.

انتهای پیام/.

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon