پژوهشکده مبل و منبت در ملایر راه‌اندازی می‌شود


پژوهشکده مبل و منبت در ملایر راه‌اندازی می‌شود

رئیس دانشگاه ملایر گفت:کارهای مقدماتی و رایزنی‌های اولیه با وزارت علوم انجام شده تا بتوانیم در کنار پژوهشکده انگور و‌کشمش دانشگاه در آینده یک پژوهشکده مبل و‌ منبت نیز داشته باشیم.

 به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از ملایر، خسرو سایه‌وند ظهر امروز در جمع خبرنگاران، با اشاره به ظرفیت‌ها و توانمندی‌های دانشگاه ملایر در زمینه ایجاد یک پژوهشکده‌تخصصی مبل و‌منبت اظهارداشت: کارهای مقدماتی و رایزنی‌های اولیه با وزارت علوم انجام شده و امیدواریم بتوانیم در کنار پژوهشکده  انگور و‌کشمش دانشگاه در آینده  یک پژوهشکده مبل و‌ منبت نیز داشته باشیم.

وی با بیان اینکه هم اکنون کلیه ‌مقدمات کارگاه، عضو هیأت علمی و ابزار ایجاد پژوهشکده مبل در دانشگاه ملایر فراهم  است ابراز کرد: این مرکز با داشتن دانشکدهای فنی و مهندسی، دانشکده کشاورزی با رشته‌های مواد، شیمی، متالوژیک،منابع طبیعی با رشته‌های محیط زیست و جنگل و منابع طبیعی، دانشکده ادبیات با رشته‌های تخصصی، مدیریت و غیره به راحتی می‌تواند پاسخگوی نیازهای شهرستان در صنعت مبل و‌ منبت ملایر باشد.

سایه‌وند بیان کرد: اگر صنعت مبل و‌ منبت ملایر ازیک برند دانشگاهی برخوردار شود قطعا این برند  در عرصه‌ها صادرات و تجارت این صنعت در سطح ملی و بین المللی بسیار اثر گذار است .

رئیس دانشگاه ملایر با اشاره به ملی شدن این صنعت و وجود ظرفیت‌های مطلوب شامل دانشکده‌های فنی و‌مهندسی، مراکز کارگاهی و تحقیقاتی و گروهای تخصصی در این مجموعه ابراز کرد: در این راستا به دنبال اخذ رشته‌های مهندسی مرتبط با مبل و منبت، جذب  اعضای هیأت علمی آن و ایجاد یک پژوهشکده تخصصی در دانشگاه ملایر هستیم.

وی  با بیان اینکه دانشگاه ملایر فعالیت خود را از  سال 73 با دو رشته ریاضی و علوم تربیتی  آغاز کرده است تصریح کرد: این مرکز در سال 81 در قالب مجتمع آموزش عالی به فعالیت خود ادامه داد و نهایتا در سال 83 تبدیل به دانشگاه شد.

سایه‌وند  با تأکید بر اینکه در شرایط فعلی دانشگاه ملایر یک مرکز جامع  وابسته به وزارت علوم ،تحقیقات و فناوری است بیان کرد:  این  مرکز دارای 7  پژوهشکده، بیش از 6 هزار دانشجو، درمقلع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا ، 5 معاونت بوده که به جامعه هدف و منطقه خدمات آموزشی ارائه می‌دهد.

رئیس دانشگاه ملایر با اشاره به اینکه هم اکنون در این مرکز 31 رشته کارشناسی ارشد، 27 رشته کارشناسی و 14 رشته دکترا  فعالیت دارد گفت: امسال به دنبال جذب رشته‌هایی چون نانو شیمی، نانو مواد، تربیت بدنی ، مدیریت، مشاوره ، علوم‌کامپیوتر و مدیریت و برنامه‌ریزی آموزش عالی و غیره هستیم.

وی با ببان اینکه  اگر مراکز دانشگاهی در هر منطقه‌ای رشد و توسعه داشته باشد آن منطقه نیز در مسیر توسعه و پیشرفت حرکت می‌کند.

سایه‌وند گفت: با توجه به مطالعات آمایش سرزمینی هم اکنون توسعه رشته‌ها در مقاطع مختلف اشباع شده و سیاست انقباضی وزارت علوم خروج از پذیرش سنتی رشته و توسعه کیفی دانشگاه‌ها  و حرکت به سمت پذیرش  رشته‌هایی است که امکان توسعه بیشتر  دارند.

وی با بیان اینکه درست است ما به دنبال افزایش کیفیت هستیم اما این بدان‌معنا نیست که توسعه کمی  متوقف شود گفت: دانشگاه‌ها در آینده به دانشگاههای نسل سوم و چهارم تقسیم ‌می‌شوند تا بتوانند در مرحله اول نیازها و هزینه‌های خود را تأمین کنند و در مرحله دوم به جامعه خدمت کنند.

سایه‌وند تکمیل پروژه‌های عمرانی این مرکز را  از اولویت‌های دیگر دانشگاه ملایر دانست و افزود: سالن آمفی تئاتر دانشگاه با ظرفیت 600 نفر هم اکنون 85 درصد پیشرفت فیزیکی دارد که تاکنون برای این طرح 6 میلیارد تومان هزینه شده و برای  اتمام و بهره‌برداری مبلغ  3 میلیارد تومان دیگر نیاز دارد .

رئیس  دانشگاه ملایر کتابخانه مرکزی را از دیگر طرح‌های دانشگاه با پیشرفت 80 درصد دانست و افزود:  عملیات اجرایی این طرح سال 88 شروع شده   و طولانی شدن آن به دلیل مجهز بودن و اتمام ردیف بودجه‌ای بوده که امیدواریم  عملیات اجرایی این طرح تا پایان امسال به اتمام برسد.
 وی  پژوهشکده انگور و‌ کشمش ملایر را  یکی از دستاوردهای مهم و ارزشمند این مرکز آموزشی دانست که با رویکرد  حل مشکلات حوزه انگور و‌کشمش شهرستان در دانشگاه فعالیت دارد و  افزود:  امسال مجوز قطعی از وزارت علوم‌گرفته و بعد از ماه رمضان رسما افتتاح‌می‌شود.این مرکز با 3  هزار و 500 متر مربع زبر بنا هم اکنون 24 دانشجوی دکترا و عضو هیأت علمی دارد.

سایه‌وند از دیگر طرح‌های عمرانی دانشگاه به اجرای مهمانسرای دانشگاه با 730 متر مربع و پیشرفت 40 درصدی، 5 هزار متر مربع محوطه سازی، اجرای مرحله دوم تصفیه خانه و پساب دانشگاه و مسجد  و اجرای دانشکده فنی و مهندسی با 7 هزار و 500 متر زیر بنا  اشاره کرد.

وی با اشاره به اهمیت محیط زیست، اجرای کاشت 5 هزاراصله درخت طی چند ماه گذشته خبر داد و افزود : پیش بینی می‌شود بیش از 50 هزار اصله درخت دیگر نیز در دانشگاه نیاز باشد.

سایه وند  با اشاره به اینکه هم اکنون حدود 40 درصد دانشجویان این ‌مرکز  ساکن در خوابگاه هستند گفت:  در حال حاضر 19 خوابگاه شامل 4 خوابگاه ملکی  و 15 تا استیجاری و‌خود گردان زیر نظر دانشگاه  داریم.

 رئیس دانشگاه ملایر  با بیان اینکه توجه به امنیت و بهداشت و ایمنی خوابگاه‌ها از اولویت‌های اولیه برای پذیرش این اماکن برای خوابگاه  است ابراز کرد: افزایش کیفیت غذای دانشجویان  نیز از اولویت‌های کاری دانشگاه بوده و در این زمینه سال گذشته 11 میلیارد تومان برای 9 ماه قرارداد طبخ غذایی مورد نیاز دانشگاه  پرداخت شده  است.

سایه‌وند با اشاره به فعالیت‌های مستمر دانشگاه در حوزه بین الملل اظهارداشت: هم اکنون تعداد 16 دانشجو از کشورهای آسیایی و آفریقایی در مقطع کارشناسی و‌کارشناسی ارشد در این مرکز دانشگاهی مشغول به تحصیل هستند.

وی با تأکید بر اینکه تقویت و توسعه حوزه‌های فرهنگی با توجه به اینکه کانون‌های فرهنگی فضایی را برای رشد دانشجو فراهم‌ می‌کنند ابراز کرد: هم اکنون 3 بخش کلی شامل تشکل‌های فرهنگی،کانونهای فرهنگی و انجمنهای علمی در حوزه  معاونت فرهنگی  این مرکز فعالیت دارند.

رئیس دانشگاه ملایر با بیان اینکه بودجه امسال این مرکز آموزشی نسبت به سال گذشته 25 درصد رشد داشته است گفت:  سال 97 بودجه این مرکز مبلغ 44 میلیارد تومان بوده است که امسال  با 25 درصد افزایش به رقم 56 میلیارد تومان رسیده است.

وی با اشاره به جهانی شدن انگور ملایر و وجود پژوهشکده تخصصی  انگور و‌کشمش در این دانشگاه از رایزنی و جذب 7 رشته دانشگاهی در حوزه انگور ملایر شامل علوم‌مهندسی با گرایش محیط زیست، باغبانی با گرایش فیزیولوژیک تولید و پس از برداشت، باغبانی با اصلاح بیو تکنولوژیک، صنایع غذایی با گرایش زیست فناوری مواد غذایی، بیو تکنولوژی کشاورزی ، صنایع غذایی با گرایش شیمی مواد غذایی خبر داد  و افزود: مهمترین هدف ما  استفاده از  نتیجه  تحقیقات  برای کمک کشاورزان و باغداران شهرستانی و دادن  اطلاع رسانی و آگاهی در راستای افزایش میزان تولید محصول انگور،  افزایش کیفیت و‌کمیت و مدیریت مصرف میزان سموم و کود در باغات انگور شهرستان  است.

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon