گیلان| کمیته هماهنگی و پشتیبانی نیروهای مسلح جهت امنیت زائران خارجی اربعین حسینی ایجاد شد
مدیر اجرایی ستاد مرکزی اربعین حسینی وزارت کشور گفت: کمیتهای با عنوان کمیته هماهنگی و پشتیبانی نیروهای مسلح به دیگر کمیتههای تخصصی اربعین برای امنیت زائران خارجی اضافه شد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، امیر مرادی عصر امروز در جلسه ستاد اربعین حسینی در رشت اظهار داشت: در راستای سفر رئیس جمهور به کشور عراق و امتیازاتی که گرفته شد، پیشبینی میکنیم که امسال از نظر تعداد و حجم زائران ایرانی و خارجی به عتبات عالیات افزایش داشته باشیم.
مدیر اجرایی ستاد مرکزی اربعین حسینی وزارت کشور با بیان اینکه با توجه به افزایش حجم زائران ایرانی و خارجی باید آمادگیها و اقدامات لازم در راستای این موضوع انجام شود افزود: رعایت سنتها و ارزشهای ملت عراق نیز بسیار حائز اهمیت است و زائران و موکبداران ایرانی در عراق به این مساله دقت کنند.
مرادی با اشاره به شرح وظایف برخی کمیتههای تخصصی گفت: در حوزه اعزام، هیچ زائری بدون بیمه از ایران خارج نمیشود و برای موکبداران نیز بیمه رایگان در نظر گرفته شد و در حوزه بهداشت و درمان نیز یک تفاهمنامهای بین وزیران بهداشت ایران و عراق جهت سرویسدهی به زائران انجام شد.
وی به موضوع خدمات امدادی و درمان سرپایی زائران ایرانی در کشور عراق اشاره کرد و ابراز داشت: در باب این موضوع، اگر زائر ایرانی در کشور عراق بیمار شد و حتی نیاز به بستری شدن داشت، گروه امداد و نجات در این قسمت ورود کرده و خدمترسانی میکنند.
مدیر اجرایی ستاد مرکزی اربعین حسینی وزارت کشور با اشاره بر اینکه مساله امنیت زائران خارجی نیز بسیار اهمیت دارد خاطرنشان کرد: در این راستا، کمیتهای با عنوان کمیته هماهنگی و پشتیبانی نیروهای مسلح اضافه شده است و برای آن دستورالعملهایی نیز قرار گرفت.
مرادی با بیان اینکه هر کدام از کمیتههای تخصصی اربعین باید وظایف خود را به بهترین نحو انجام دهند افزود: هیچ کمیتهای در حوزه اسکان و تغذیه حق انجام کارهای بهداشت و درمانی را ندارد و کلیه آموزشهایی که موکبداران و زائران به آن احتیاج دارند بر عهده کمیته فرهنگی و آموزشی است.
وی با اشاره به اینکه کمیته فرهنگی و آموزشی، بستههای لازم و مرتبط آموزشی را توزیع میکند اظهار داشت: با توجه به افزایش حجم زائران در سال 98، کمیته اطلاعرسانی و مستندسازی باید بسیار فعال باشد و در این راستا برنامهریزی کند.
مدیر اجرایی ستاد مرکزی اربعین حسینی وزارت کشور با تأکید بر احداث بناهای ماندگار توسط استانها از جمله استان گیلان در مرز مهران افزود: مساله احداث بناهای ماندگار توسط بخش خصوصی با مشارکت استانها در مرز مهران با توجه به ورود حجم زیاد زائر بسیار اهمیت دارد.
مرادی با بیان اینکه کمیتههای تخصصی اربعین باید در کنار هم و با یکدیگر هماهنگ باشند تصریح کرد: تلاشهای ارزشمندی از استان گیلان در حادثه تلخ سیل اخیر شاهد بودیم و استاندار گیلان نیز بسیار زحمت کشید و همواره پای کار بود و موکبها از گیلان به استانهای سیلزده ارسال شد.
سرپرست صدا و سیمای مرکز گیلان نیز در این جلسه اظهار داشت: در سال گذشته، 5 هزار و 500 دقیقه برنامه با موضوع اربعین جهت هدایت مردم نسبت به گرفتن ویزا و مسائل اربعین در صدا و سیمای مرکز گیلان ساخته شد و در ایام اربعین نیز به صورت شبانه روزی در این باره کار شد.
محمدباقر باقرزاده به ارتباطات زنده از نجف و کربلا در اربعین سال گذشته اشاره کرد و گفت: در این راستا تلاش شد تا هیچ اعزام شهرستانی از قاب دوربین صدا و سیما خارج نشود و در حادثه سیل اخیر نیز 20 باند گزارش زنده از منطقه پل دختر و اهواز داشتیم و مستنداتی از فعالیتهای موکبداران گیلان تهیه شد.
انتهای پیام/ش