سختگیری ادارات سرمایهگذاران را فراری میدهد
فرماندار شهرستان اهر، با انتقاد از سختگیریها در اجرای روند اداری طرحهای گردشگری در برخی دستگاهها گفت: دستگاههای متولی مربوطه در تغییر کاربریها سختگیری میکنند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهر، زاهد محمودی در جلسه بررسی موانع و مشکلات توسعه گردشگری شهرستان اهر اظهار داشت: با توجه به ظرفیت بالقوهای که شهرستان اهر در حوزه گردشگری دارد، بایستی با رفع موانع، ظرفیتها را از بالقوه به بالفعل تبدیل کنیم.
وی با اشاره به اینکه شهرستان اهر کریدور گردشگری شمال و شمال غرب استان آذربایجان شرقی و استان اردبیل است، افزود: بخش توسعهای صنعت گردشگری شهرستان اهر نیازمند بررسی دقیق است بهطوریکه گردشگری در دنیا بهعنوان صنعت شناخته میشود و کشورها از طریق رونقبخش گردشگری ارزآوری میکنند.
فرماندار شهرستان اهر ادامه داد: حوزه گردشگری شهرستان اهر از گذشته مورد کمتوجهی قرارگرفته است و ظرفیتها مغفول واقعشده است درحالیکه از ظرفیتهای گردشگری این شهرستان میتوانیم نهایت بهرهوری را داشته باشیم.
محمودی تأکید کرد: دستگاههای ذیربط که وظیفهای در قبال صدور مجوز برای طرحهای گردشگری دارند بایستی در کنار ارائه راهکار جهت رونق صنعت گردشگری شهرستان اهر، علل تأخیر در صدور مجوزها را نیز تشریح کنند.
فرماندار شهرستان اهر بابیان اینکه در اجرای فرآیندهای طرحهای گردشگری آنطور که دستگاه مربوطه گزارش داد بهآسانی انجام نمیگیرد، ابراز داشت: در تغییر کاربریها یا اصلاح رمپ ورود و خروج طرحهای گردشگری بعضاً کارشناس بهراحتی کلیه اقدامات دستگاههای شهرستانی را ضربدر صفر میکند، اینکه گفته میشود مراحل اداری طرحهای گردشگری با راحتی پیش میرود و وضعیت گلوبلبل است یقیناً مجوز 90 طرح گردشگری اهر صادر میشد.
محمودی با انتقاد از سختگیریها در اجرای روند اداری طرحهای گردشگری در برخی دستگاهها گفت: چرا گفته میشود دستگاه مربوطه در تغییر کاربریها سختگیری نمیکند درحالیکه اگر روند اداری سهلالوصول بود پس چرا مجوز طرحهای گردشگری صادر نمیشود؟ بنده معتقدم موانع و مشکلات طرحهای گردشگری بسیار زیاد بوده که در شهرستان قابلحل نیست چراکه دستگاههای شهرستانی در بخش گردشگری نهایت همکاری رادارند.
وی با ذکر اینکه اختیارات لازم جهت اجرای تمام و کمال دستورالعملها به دستگاههای شهرستانی داده نمیشود، گفت: مثلاً در بخش صنعت دستورالعملهایی برای حمایت از کارآفرینان صادرشده که موانع واحدهای تولیدی را در سال رونق تولید از سر راه برمیدارد ولی متأسفانه حتی یک مورد نیز اجرایی نشده است، دلیل آنهم به عدم تفویض اختیارات بازمیگردد ازاینرو اگر اختیارات تفویض شود یقیناً موانع 90 طرح گردشگری رفع و همه آنها اجرایی میشود.
تنگنظریها اصلیترین عامل عقبماندگی در اجرای طرحهای توسعهای و گردشگری
علی حسنزاده، معاون فرماندار شهرستان اهر نیز در این جلسه اظهار داشت: تا زمانی که دیدگاهها نسبت به جهاد کشاورزی، امور آب و نظاممهندسی تغییر نیابد سرمایهگذاری در حوزههای صنعت، دامداری، کشاورزی و صنعت گردشگری آن نتیجه دلخواه را نخواهد داشت.
وی بر لزوم تفویض اختیارات به دستگاههای شهرستانی تأکید کرد و افزود: اگر میخواهیم در صنعت گردشگری یا بخشهای صنعت و کشاورزی با توسعه همراه شویم میبایست ابتدا تنگنظریها را کنار گذاشته شود.
استقبال کم روستاییان برای توسعه طرحهای گردشگری بومگردی
حسن باقرپور رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری اهر نیز با بیان اینکه 90 طرح گردشگری به اداره میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری شهرستان اهر ارجاع شده است اظهار داشت: در بین این طرحها، 2 طرح شامل صنایعدستی و یک طرح نیز در قالب باغ پرندگان نیز مطرح است که پس از طراحی برای هر طرح مشاور انتخاب میشود که درنهایت پرونده طرحهای گردشگری به استان ارجاع میشود.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری شهرستان اهر افزود: اداره کل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری آذربایجان شرقی در بررسی پروندهها و با توجه به نیازسنجی، برای طرحهای قابلقبول موافقت اولیه صادر میشود.
وی ادامه داد: با احترام بهتمامی قوانین و آییننامههای سایر دستگاههای دولتی، در بخشهای حملونقل و جهاد کشاورزی متأسفانه طرحهای گردشگری متوقف میشوند، ولی ما در حوزه بومگردی در مناطق روستایی نیز متمرکز شدهایم تا از این ظرفیت نیز استفاده کنیم اما به لحاظ استقبال کم روستائیان نیازمند فرهنگسازی هستیم.
باقرپور با اشاره به اینکه در طرحهای بومگردی مشکل و موانع خاصی وجود ندارد اما استقبال چندانی در این حوزه وجود ندارد، گفت: طرحهای بومگردی میتواند برای روستائیان درآمد پایدار باشد که در همین راستا لازم است تا بیش از گذشته تلاش کنیم و از طرفی در طرحهای بومگردی در محورهای مواصلاتی از لحاظ رمپ ورود و خروج، حریم جادهها و نهایت تغییر کاربری مشکلاتی داریم نمیتوانیم بعد تلاش یکساله نتیجه مطلوبی بگیریم.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری شهرستان اهر گفت: سختگیری برخی دستگاهها در طرحهای گردشگری بینراهی علاوه بر نارضایتی سرمایهگذاران طرحهای متقاضی، در روحیه سایر سرمایهگذاران نیز تأثیر میگذارد و تقاضا داریم دستگاههای ذیربط درزمینهٔ طرحهای گردشگری بیشازپیش در صدور مجوزها و پاسخ به استعلامات مساعدت و همکاری داشته باشند.
وی با ذکر اینکه در حال حاضر 10 سفرهخانه سنتی در اهر فعالیت میکنند، ابراز داشت: از این تعداد سفرهخانه سنتی، تنها 2 سفرهخانه مجوز فعالیت دارند و مابقی بنا به دلایلی نمیتوانند مجوز دریافت کنند درحالیکه هر سفرهخانه 5 نفر اشتغال مستقیم دارند و دلیل اصلی اینکه نمیتوانند مجوز بگیرند ایراد گرفتن از رمپ ورود و خروج و تغییر کاربری است، در این میان میراث فرهنگی هم علاقه ندارد تا باغات تخریب شود لذا معتقدیم باید از ظرفیتها استفاده کنیم.
باقرپور تصریح کرد: متأسفانه فرآیند صدور مجوز برای طرحهای گردشگری اگر مشکلی نداشته باشد یکسال به طول میانجامد و در این مدت احتمال اینکه سرمایهگذار کنار برود یا آسیب ببیند وجود دارد این در حالی است که سرمایهگذاران بنا به هر دلیلی قصد ندارند سرمایه خود را در بانکها بگذارند ازاینرو سعی میکنند تا روند صدور مجوز برای سرمایهگذاری در طرحهای گردشگری کوتاهتر شود که آنهم با شرایط فعلی امکانپذیر نیست.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری شهرستان اهر از ارجاع درخواست صدور مجوز برای راهاندازی بیش از 20 سفرهخانه سنتی در محور گردشگری اهر-مشگینشهر خبر داد و گفت: به طور میانگین در فصول سال در هر سفرهخانه سنتی 5 نفر به صورت مستقیم صاحب شغل میشوند.
وی، طولانی بودن فرآیند صدور مجوز برای طرحهای گردشگری شهرستان اهر از سوی دستگاههای استانی را مهمترین عامل کنارهگیری سرمایهگذاران عنوان کرد و افزود: دستگاههای استانی در قبال شهرستانها ازنظر تغییر کاربری برای طرحهای گردشگری تنگنظری میکنند اما در شهرستان خوشبختانه مدیرآنهمواره همراه و همگام بودهاند ولی در عوض طرحهای گردشگری در دستگاههای استانی متوقف میشوند.
باقرپور اضافه کرد: سرمایهگذار بخش خصوصی قصد داشت تا در حاشیه کمربندی اهر-مشگینشهر در طرح گردشگری بالای 5 میلیارد تومان سرمایهگذاری کند، موانع و مشکلات ازنظر رمپ ورود و خروج با همراهی اداره راهداری حل شد و وقتی پرونده برای تغییر کاربری به جهاد کشاورزی استان ارجاع گردید کلاً با آن مخالفت کردند.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری شهرستان اهر گفت: کمپهای گردشگری سد ستارخان و فندقلو که به تصویب دولت رسیده است، بر اساس تفاهمنامه بین وزارت کشور و سازمان میراث فرهنگی، تحویل شهرداری اهر شده بود اما شهرداری نتوانست آنها را مدیریت کند و بخشی از کمپها تخریب شدهاند، تصمیم بر این شد تا از طریق بخشداری به دهیاریها تحویل شود.
وی بابیان اینکه قانوناً نمیتوانیم کمپهای گردشگری سد ستارخان و فندقلو جهت بهرهبرداری به بخش خصوصی واگذار کنیم، گفت: به همین منظور تصمیم بر این شد تا کمپهای گردشگری سد ستارخان و فندقلو از طریق بخشداری به دهیاریها برای سرمایهگذاری واگذار شود.
انتهای پیام/ش