۳۰ میلیارد دلار ارز صادراتی به کشور برگشته، نه از کانال مورد نظر بانک مرکزی
سرپرست سازمان توسعه تجارت در واکنش به فرار ۳۰ میلیارد دلار ارز صادراتی از کشور گفت: این رقم، از کانالی که مد نظر بانک مرکزی بوده، به کشور بازنگشته ولی قطع یقین از کانالهای دیگر برگشته چراکه اگر چنین رقمی به کشور بازنمیگشت، الان باید کشور قفل میشد.
محمدرضا مودودی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، در واکنش به عدم بازگشت 30 میلیارد دلار ارز صادراتی به کشور و انگشت اتهام فرار سرمایه از کشور به سمت صادرکنندگان تاکید کرد: ما به هیچ وجه اعتقادی به فرار سرمایه نداریم.
سرپرست سازمان توسعه تجارت گفت: در طول سالهای پس از انقلاب، چندین بار موضوع پیمان ارزی و تعهد ارزی مطرح شد و در هیچ موردی، تمام ارز مورد نظر، از مکانیسم طراحی شده سیستم بانکی به کشور بازنگشته است ولی با این وجود به حمدالله این ممکلت سرحال است و تولید و توسعه در کشور ادامه دارد.
وی ادامه داد: من تصور میکنم صادرکنندگان واقعی ما و تولیدکنندگانی که محصولاتشان را صادر میکنند، ارتباط عاطفی مستحکمی با نیروی انسانیشان در داخل کشور دارند و نمیتوانند به یکباره کار و تولید و فعالیتشان را تعطیل کنند و از همین رو فرار سرمایه توسط صادرکنندگان واقعی و تولیدکنندگانی که محصولاتشان را صادر میکنند اتفاق نمیافتد.
مودودی افزود: از طرف دیگر این یک واقعیت است که صادرکنندگان و تولیدکنندگان، نیازمند سرمایه برای تامین مواد اولیه خطوط تولیدشان و همچنین تامین هزینههای جاری فعالیت حرفهایشان هستند و از همین رو اگر قرار بود که سرمایهشان را از کشور خارج کنند، طبیعتا نمیتوانست کسب و کار و خط تولیدشان را سرپا نگه دارند و میبایست خطوط تولید و فعالیت حرفهای آنها تعطیل شود مگر آنکه آنها به یک منبع لایزال سرمایهای متصل باشند که علیرغم خروج ارقامی که گفته میشود، باز هم بتوانند سرمایه و هزینههای تولیداتشان را تامین کنند.
سرپرست سازمان توسعه تجارت با طرح این سوال که اگر در کشور ما 30 میلیارد دلار خروج سرمایه یا فرار سرمایه اتفاق افتاده باشد، چطور خطوط تولید کشور فعالند؟ گفت: ما نمیگوییم این آمار 30 میلیارد دلار اشتباه است ولی معتقدیم این رقم، از کانالی که مد نظر بانک مرکزی بوده، به کشور بازنگشته است ولی این به معنی عدم بازگشت ارز به کشور نیست بلکه قطع یقین این ارقام به کشور بازگشته ولی از کانالهای دیگر.
وی با تاکید بر اینکه «من معتقدم خروج سرمایه از کشور صورت نگرفته و صادرکنندگان ما به کشورشان خیانت نمیکنند»، گفت: اگر قرار بود 30 میلیارد دلار از کشور برود و بازنگردد، الان باید کاملاً کشور قفل میشد و هیچ خط تولیدی کار نمیکرد.
مودودی در پایان خاطرنشان کرد: باید در این شرایط دست صادرکنندگان را بوسید چراکه امروز آن ها باید کمبود ارز نفتی کشور را هم جبران کنند لذا نباید آنها را دلسرد کنیم و اجازه ندهیم تا این تصور برایشان بوجود آید که علیرغم فعالیت در این شرایط سخت و تولید و صادرات و ارزآوری آنها به کشور، به خیانت به کشور آنهم برای بازنگرداندن ارز صادراتیشان به کشور متهم شدهاند.
به گزارش تسنیم، این اظهارات درحالی است که هفته گذشته حسین میرشجاعیان - مشاور وزیر امور اقتصادی و دارایی، در گفتوگو با یکی از رسانهها گفته بود: 30 میلیارد دلار از مجموع 40 میلیارد دلار ارزهای حاصل از صادرات نه به صورت کالا و نه به هیچ صورت دیگری وارد کشور نشده است. در شرایطی که دولت به خاطر فشارها برای صادرات نفت دچار مشکل است این بخش خصوصی است که باید کمک کند چرخه تجارت خارجی بچرخد و این زمانی است که ما بتوانیم ارز را به صورت کالا یا به صورت ارز وارد کنیم.
وی همچنین عدم بازگشت ارز حاصل از صادرات در قالب کالا یا پول را مصداق فرار سرمایه دانسته و تاکید کرده بود: در حالی که برخی از صادرکنندگان ادعا میکنند با ارز حاصل از صادرات خود، مواد اولیه وارد کردهاند اما 30 میلیارد دلار از ارز حاصل از صادرات غیرنفتی در بین هیچ کدام از موارد مربوط به واردات مواد اولیه نبوده است و عملاً مشمول صادرات بدون بازگشت ارز میشوند.
انتهای پیام/