بازار تاریخی اراک باید از آشفتگی فعلی نجات پیدا کند


بازار تاریخی اراک باید از آشفتگی فعلی نجات پیدا کند

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی گفت: بازار به عنوان محور و پایلوت هویتی برای شهرستان اراک است به همین منظور باید مشکلات بازار بیشتر مورد توجه قرار گیرد زیرا نقش به سزایی در جلب گردشگر و سرمایه‌گذار دارد.

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، علیرضا ایزدی ظهر امروز در جلسه کارگروه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی که در سالن جلسات معاونت عمرانی استانداری برگزار شد با اشاره به برگزاری برنامه‌های متنوع به مناسبت هفته میراث فرهنگی  اظهار داشت: با توجه به هفته میراث فرهنگی برنامه‌های متنوعی را در شهرستان‌های آشتیان، خمین، اراک درنظر داریم، امیدوراریم با همکاری دستگاه‌ها سهم مناسبی از اقتصاد گردشگری و بازار گردشگری در استان مرکزی داشته باشیم.

وی افزود: در پایان فروردین‌ماه آیین بیل‌گردانی نیم‌ور و سمنوپزی آشتیان برگزار شد که اجرای این برنامه‌ها نویدبخش آینده بهتر در حوزه گردشگری است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی با اشاره به ضرورت اهمیت به بازار اراک ادامه داد: بازار به عنوان محور و پایلوت هویتی برای شهرستان اراک است به همین منظور باید مشکلات بازار بیشتر مورد توجه قرار گیرد زیرا نقش به سزایی در جلب گردشگر و سرمایه‌گذار دارد که امیدوار هستیم بتوانیم بازار را از این آشفتگی نجات دهیم.

ایزدی بیان کرد: در تالاب میقان هم با مشارکت سمن‌ها، بخش خصوصی و سرمایه‌گذاران مطالعات نخست برای فاز صفر شروع شده تا بتوانیم از توان اکولوژیک منطقه برای ایجاد یک پایلوت مناسب در راستای گردشگری استفاده کنیم.

وی با اشاره به برگزاری همایش بین‌المللی اکوتوریسم 2020 تصریح کرد: به دنبال این هستیم که بتوانیم همایش بین‌المللی اکوتوریسم 2020 را به میزبانی اراک برگزار کنیم که یک ماه درحال رایزنی با سازمان میراث فرهنگی برای برگزاری این همایش هستیم.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی خاطرنشان کرد: برگزاری این همایش به میزبانی اراک گام موثری در راستای معرفی ظرفیت اکوتوریسم استان مرکزی است.

ایزدی عنوان کرد: یکی از دغدغه‌های مردم دلیجان، استاندار و مدیریت استان، غار نخجیر دلیجان بوده که با پیگیری‌های انجام‌شده این غار به شرکت توسعه و عمران واگذار شد، در ایام نوروز شاهد ارتقاء سطح رضایتمندی مردم در بازدید از این غار بودیم هرچند که فاصله بسیاری با وضعیت مطلوب و ایده‌آل دارد.

احیای بازار اراک با استفاده از کاربری‌های روز انجام شود

همچنین مهدی زندیه‌وکیلی ظهر امروز در جلسه کارگروه مرمت و احیای بازار تاریخی اراک با اشاره به لزوم رسیدگی و مرمت بافت تاریخی بازار اراک اظهار داشت: در زمینه بازسازی و مرمت بازار اراک، نداشتن برنامه مشخص سبب انجام اقدامات متفرقه شده و  آسیب‌هایی را برای مجموعه ایجاد کرده است، درراستای مرمت و احیای بازار  4 منبع تامین مالی در کنار کمک‌های هیئت امنای بازار وجود دارد.

معاون عمرانی استاندار مرکزی افزود: در راستای اجرای برنامه و کار دقیق در بازار تاریخی اراک، تدوین طرح ساماندهی و مرمت بازار اراک و مناطق پیرامونی آن مدنظر قرار گرفت و از 14 مرداد ماه سال گذشته با استفاده از یک مشاور کار مطالعاتی برای  تدوین طرح آغاز شد.

وی با بیان این که انتخاب دقیق طرح کفپوش‌های بازار اراک در شورای فنی استان انجام شود، تصریح کرد: در قسمت‌های مختلف بازار مثل راسته بازار، سراها و گذرها، هر کدام باید متانسب با آن قسمت، کف‌سازی شود.

زندیه‌وکیلی بیان کرد: یکی از افق‌های مد نظر استان درراستای احیا و مرمت بازار تاریخی اراک، بهتر شدن شرایط بازار اراک در مقایسه با بازار تبریز و قزوین است، زیرا تجربه بیشتر و ابزار جدیدتری برای مرمت و احیای بازار اراک در اختیار است، راه و شهرسازی نیز منابع مالی مناسبی را اختصاص داده که باید با برنامه کوتاه‌مدت و میان مدت(سه ساله)کار احیا به حد قابل قبولی برسد.

معاون عمرانی استاندار مرکزی عنوان کرد: اجرای طرح‌ها و پروژه‌های بازار اراک باید تا قبل از تیرماه آغاز شود تا اعتبارات تخصیص‌یافته برگشت نخورد. 

وی خاطرنشان کرد: در زمینه برداشت، مطالعه و تهیه پیشینه کار مشاوران طرح مرمت بازار اراک قابل قبول بوده و از نظر بنده حدود 35 درصد کار پیش رفته است اما بدون تعریف مالکیت نمی‌توان خیلی پیش رفت.

زندیه‌وکیلی ادامه داد: برهمین اساس بحث مالکیت را از هیئت امنا استخراج کنند و تعریف کاربری‌ها با توجه به مالکیت‌ها و حجره‌های بازار انجام شود.

معاون عمرانی استاندار مرکزی افزود: درست است که فرش در پیشینه تاریخی بازار اراک وجود داشته اما تنها فرش نبوده است، باتوجه به مراودات، عرضه و تقاضاها و  تغییر ذائقه مردم آیا می‌توان همه بازار اراک را با محوریت فرش احیا کرد؟ به طور قطع این گونه نیست، برهمین اساس باید برای رونق و احیای بازار، کاربری‌های دیگری را در نظر گرفت.

وی تصریح کرد: احیای بازار اراک امری مهم بوده و این احیا به معنای ایجاد رونق در آن است، اگر تنها فرش در بازار جواب می‌داد هم‌اکنون قسمت‌ها و حرفه‌های دیگر در بازار اراک ایجاد نمی‌شد.

زندیه‌وکیلی بیان کرد: در احیای سراها تنها نباید به فرش تکیه کرد بلکه می‌توان از کاربری‌های روز هم در آن استفاده کرد، برای مثال می‌توان در یکی از سراهای آن بحث ایجاد دانشکده هنر، صنایع دستی و معماری را درنظر گرفت.

وی با اشاره به لزوم ایجاد تاسیسات پذیرایی و اقامتی گفت: برای داشتن حضور یک گردشگر در مجموعه تاریخی بازار ملزم به داشتن همه زیرساخت‌های آن از جمله قسمت اقامتی و پذیرایی است.

زندیه‌وکیلی عنوان کرد: ایجاد زیرساخت‌های به روز سبب رونق و توجه به قسمت صنایع دستی هم می‌شود، ساخت ماکت از بازار سبب روان‌تر شدن گردشگری و بازدید میهمان‌های کشور و خارجی از این مجموعه می‌شود.

معاون عمرانی استاندار مرکزی ادامه داد: همچنین باید فضایی برای ورود گردشگران به مجموعه تعبیه شود، همچنین برای مرمت و کف‌سازی و دیگر اقدامات عمرانی در بازار، باید مشاور دفتری در بازار مستقر کند تا همه این کارها زیر نظر مشاوران طرح مرمت بازار اراک انجام شود.

وی با اشاره به تغییر نمای بانک ملی واقع در ابتدای بازار گفت: قرار است بانک ملی هزینه تغییر سردر ورودی و نمای خود را تا خیابان محسنی پرداخت کند و تنها منتظر طرح مشاور است.

انتهای پیام/ ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon