خطر آتش سوزی در کمین منطقه حفاظت شده خائیز؛ برای مقابله آمادگی داریم
خطر آتش سوزی منطقه حفاظت شده خائیز از توابع شهرستان کهگیلویه را به دلیل بارشهای کم سابقه و رویش علوفه تهدید میکند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از دهدشت، امسال شرایط رشد علوفهها، سرشاخههای درختان و بوتهها به برکت بارشهای سال زراعی و نیز ابتدای سالجدید بسیارخوب و مساعد بوده است برهمین اساس برای مقابله با بحران جدی آتشسوزی در منطقهی حفاظتشدهی خائیز میبایست مردم و اهالی ساکن روستاهای دامنهی خائیز آمادگی کامل داشته باشند و همهی دستگاهها و ادارات نیز پای کار باشند.
رئیس اداره محیطزیست شهرستان کهگیلویه به تسنیم گفت: طبیعت و محیطزیست موهبتی خداوندی است که از مجموعه موجودات، منابع، عوامل و شرایط هماهنگ اطراف هر موجود زنده که ادامهی حیات به آن وابسته است بوجود میآید.
روحالله عزیزی با تأکید بر حفظ محیطزیست تصریح کرد: انسان هرگز اجازه ندارد خود را آزاد و رها کند و به بهرهبرداری غیراصولی از طبیعت(بهرهکشی) بپردازد در یک کلام یعنی اینکه انسان نمیتواند بهرهبرداری که پشتبند آن تخریب محیطزیست و آلودگیها باشد، انجام دهد.
وی با اشاره به عوامل تخریبساز محیطزیست عنوان کرد: مواردی چون توجهنکردن به ارزشهای زیستمحیطی و تنوعزیستی، عدم ساماندهی مراکزجمعیتی و مشاغلداخلی و حاشیهی جنگلها، بهرهبرداری بیرویه و غیراستاندارد از درختان و منابعجنگلی، جادهسازی، آتشسوزی جنگلها و مراتع از جمله عواملی هستند که در سرعتبخشی به تخریب این منابع ارزشمند مؤثر هستند.
عزیزی با بیان نگرانیهای زیاد دربحث آتشسوزی منطقهی حفاظتشده خائیز گفت: امسال شرایط رشد علوفهها، سرشاخههای درختان و بوتهها به برکت بارشهای سال زراعی و نیز ابتدای سالجدید بسیارخوب و مساعد بوده است برهمین اساس نگرانیهای زیادی دربحث آتشسوزی در فصل گرما و در منطقهی حفاظت شدهی خائیز وجود دارد.
وی افزود: برای مقابله با بحران جدی آتشسوزی در منطقهی حفاظتشدهی خائیز میبایست مردم و اهالی ساکن روستاهای دامنهی خائیز در این فصل از سال، آمادگی کامل داشته باشند و همهی دستگاهها و ادارات نیز پای کار باشند.
رئیس اداره محیطزیست کهگیلویه خاطرنشان کرد: آتشسوزی تهدید جدی برای زیستگاهها، جنگلها و مراتع است پس بنابراین میطلبد اهالی و ساکنان روستاهای دامنهی خائیز به دلیل آنکه این منطقه متعلق به آنهاست و از آن بهرهبرداری میکنند، آمادگی لازم برای حفاظت از این منطقه را داشته باشند.
وی افزود: با شهرداران شهرستانهای کهگیلویه و لنده مکاتبه کردیم که ظرف یکهفته آینده در مراکز دفن زباله، پسماندها را دفن نمایند و مسیرهای دسترسی به این جایگاهها را نیز پاکسازی نمایند.
عزیزی با اشاره به آمادگی کامل اداره محیطزیست شهرستان برای مقابله با بحرانها تصریح کرد: اداره محیطزیست شهرستان با تهیه لیست کشیک و نیز تجهیز امکانات خود نسبت به سالگذشته، آماده مقابله با بحرانهای زیستمحیطی است.
رئیس اداره محیطزیست کهگیلویه با اشاره به تجهیزات اداره محیطزیست برای کنترل آتشسوزیها گفت: امکانات و تجهیزات ما شامل 26عدد آتشکوب، 3عدد آتشبر، یکعدد دمنده، یکدستگاه روت فایر، 10عدد بیل و 6عدد فلکسبک است.
عزیزی با اشاره به بازدید مشترک ادارات محیطزیست و شبکهبهداشت و درمان شهرستان از جایگاه دفن زباله شهر دهدشت عنوان کرد: در این بازدید و براساس دستورات لازم جلسه ستاد مدیریت بحران شهرستان و پیرو مکاتبه با شهرداران در راستای جمعآوری و پاکسازی جایگاههای دفنزباله، روز پنجشنبه 26 اردیبهشت ماه جاری مسیر دسترسی به جایگاه دفن زباله شهردهدشت از جاده اصلی آسفالته دهدشت-سرفاریاب تا ورودی محدودهی اصلی جایگاه به همت شهرداری دهدشت جمعآوری، پاکسازی و دفن شدند.
وی با تأکید بر تکرار این اقدام جهت پرهیز از آلودگیهای زیستمحیطی اظهار داشت: به منظور جلوگیری از هرگونه آلودگی زیستمحیطی و نیز جهت ساماندهی جایگاه دفن زباله انتظار میرود که شهرداری دهدشت به صورت مداوم و هر هفته ای یکبار این اقدام را انجام دهد تا با این اقدام مؤثر از بروز هرگونه آتشسوزی محیط پیرامون جنگلها و مراتع جلوگیری شود.
عزیزی با اشاره به انجام یک اقدام ارزشمند در کنترل و ساماندهی جایگاه دفن زباله شهردهدشت برای اولینبار تصریح کرد: در یک اقدام ارزشمند که برای اولین بار در شهرستان انجام شده است، مدیریت جایگاه دفنزباله شهر دهدشت با احداث اتاقکنگهبانی و نیز استقرار شبانهروزی نگهبان تجهیز شده است.
وی خاطرنشان کرد: با این اقدام خودروهای شهرداری دهدشت و نیز خودروهایی که از روستاهای همجوار وارد جایگاه میشوند، روزانه توسط نگهبانی سایت کنترل میشوند و خودروهایی که به هردلیلی زبالههای حملشده خود را خارج از محدوده سایت بریزند مطابق قانون به دستگاه قضایی معرفی میشوند.
انتهای پیام/ن