کهگیلویه و بویراحمد| بودجه ۱۰ میلیارد تومانی بافت تاریخی دهدشت چگونه هزینه میشود؟
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد با شفافسازی در مورد نحوه هزینهکرد اعتبار ۱۰ میلیارد تومانی بافت تاریخی دهدشت، به شایعات در مورد اعتبارات این بافت پایان داد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از یاسوج، محمود باقری شامگاه شنبه در نشست خبری به مناسبت روز جهانی موزه و آغاز هفته میراث فرهنگی با بیان اینکه میراث فرهنگی هویت و بخشی از شناسنامه فرهنگی ما در گذشته است، اظهار داشت: حفاظت از میراث فرهنگی، تعیین حریم آثار تاریخی، مرمت آثار و اشیاء تاریخی، ایجاد و راهاندازی موزههای دولتی و خصوصی، تملک، واگذاری و احیا بافتهای تاریخی و کاوشهای باستانشناسی از مهمترین وظایف ادارهکل میراث فرهنگی برای صیانت از میراث تاریخی استان است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد افزود: سال گذشته در بحث حفاظت و نگهداری آثار تاریخی 6 پرونده حفاری داشتیم که حاصل آن توقیف 35 دستگاه فلزیاب بود و همچنین در انتهای سال 97 بزرگترین باند حفاری شامل 12 نفر را دستگیر کردیم که از این باند سه قبضه اسلحه و دستگاه فلزیاب کشف شد.
باقری با بیان اینکه سال گذشته 15 بنای تاریخی استان از جمله خانههای تاریخی کریک، قلعه عزیزی و پل پاتاوه را مرمت کردیم، گفت: مرمت 70 قلم شیء موزهای و ساماندهی 700 قلم شیء موزهای از دیگر اقدامات این ادارهکل در سال گذشته بود.
وی از ثبت 28 اثر تاریخی، طبیعی، معنوی و منقول استان در فهرست آثار ملی خبر داد و عنوان کرد: سال گذشته 1.5 میلیارد تومان هم در پروژه موزه تاریخی استان هزینه شد اما به علت نبود نقدینگی نتوانستیم این پروژه را به بهرهبرداری برسانیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: برای آمادهسازی ویترینهای موزه تاریخی استان 800 میلیون تومان اوراق بهادار اختصاص داده شده بود که با وجود چهار بار فراخوان، کسی استقبال نکرد بنابراین با پیگیریهای انجام شده توانستیم 300 میلیون تومان نقدینگی بگیریم و با انجام مناقصه پیمانکار مشخص شد.
باقری ادامه اد: در حوزه تملک بافتهای تاریخی سال گذشته حدود 115 میلیون تومان نقدی و 50 میلیون تومان اوراق بهادار هزینه شد که بیشتر این هزینهها در بافت تاریخی دهدشت انجام شد.
وی ابراز کرد: چهار اثر بافت تاریخی دهدشت شامل حمام کهیار، کاروانسرا و دو خانه تاریخی این بافت را به صندوق احیا واگذار کردیم اما با وجود بیش از چهار بار فراخوان، به علت شرایط صندوق احیا کسی از این واگذاری استقبال نکرد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد به برنامههای این ادارهکل در سال 98 اشاره داشت و بیان کرد: ثبت سه میراث طبیعی، پنج اثر معنوی، پنج اثر تاریخی و پنج اثر منقول در فهرست آثار ملی کشور و تعیین حریم چهار اثر تاریخی از مهمترین این برنامهها است.
باقری با بیان اینکه مرمت سه اثر تاریخی و 40 شی موزهای را نیز در دستور کار داریم، ادامه داد: بهرهبرداری از موزه تاریخی استان و انجام مطالعات موزه نفت گچساران از دیگر برنامههای ادارهکل میراث فرهنگی کهگیلویه و بویراحمد در 6 ماهه نخست امسال است.
وی با اشاره به اختصاص چهار میلیارد تومان به موزه نفت گچساران، گفت: علاوه بر این، احداث 2 موزه بخش خصوصی نیز برنامهریزی شده است که مجوز یکی از آنها گرفته شده و پیگیر اخذ مجوز موزه دوم هم هستیم.
وی از اختصاص 10 میلیارد تومان به بافت تاریخی دهدشت خبر داد و گفت: مدیرکل امور پایگاههای جهانی کشور در چند روز آینده به استان سفر میکند که حضور در پایگاه پژوهشی بافت تاریخی دهدشت و معرفی مدیر جدید این پایگاه پژوهشی از مهمترین برنامههای این سفر است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد به برنامه عملیاتی ساماندهی بافت تاریخی دهدشت اشاره داشت و بیان کرد: از 10 میلیارد اختصاص یافته، یک میلیارد و 400 میلیون تومان برای ساماندهی، آمادهسازی و حفاظت اضطراری بناها و بافت تاریخی و 2 میلیارد تومان هم برای مرمت و حفظ بناهای مهم و تک بناها در نظر گرفته شده است.
باقری عنوان کرد: پنج میلیارد و 250 میلیون تومان برای تملک بخشی از بافت، 800 میلیون تومان برای محصور کردن بافت، 100 میلیون تومان برای تهیه طرح جامع و پلن مدیریتی بافت، 50 میلیون تومان برای مستندنگاری بافت و 400 میلیون تومان هم برای کاوش بخشی از این بافت تاریخی در نظر گرفته شده است.
انتهای پیام/ن