ملخ‌ها در جنوب‌شرق استان تهران خطری برای محصولات کشاورزی ندارند+ تصاویر


ملخ‌ها در جنوب شرق استان تهران خطری برای محصولات کشاورزی ندارند+ تصاویر

رئیس بخش تحقیقات حشره‌شناسی کشاورزی مؤسسه گیاه‌پزشکی با اشاره به اینکه مردم به اظهارنظرهای غیرکارشناسانه توجه نکنند گفت: گروهی از ملخ‌ها که به‌صورت انفرادی هستند خطری برای محصولات کشاورزی ندارند و ملخ‌های جنوب‌شرق استان تهران نیز از این گروه هستند.

مهران غزوی در حاشیه بازدید از مزارع شهرستان‌های قرچک و ورامین در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در قرچک با اشاره به هجوم ملخ‌ها به مزارع کشاورزی اظهار داشت: طبق اخبار اعلام‌شده مبنی بر هجوم ملخ‌ها به مزارع قرچک و ورامین در این منطقه حضور پیدا کردیم اما ملخ در مزارع گندم و حواشی آن پیدا نشد.

وی با بیان اینکه یک گروه ملخ‌ها به‌صورت انفرادی و گونه دیگر دارای خصوصیت گله‌ای هستند افزود: گروهی انفرادی به‌صورت معمولی زندگی‌شان را می‌گذرانند و خطری برای محصولات کشاورزی ندارند و ملخ‌های این منطقه نیز از همین گروه هستند که خطر چندانی ندارد.

رئیس بخش تحقیقات حشره‌شناسی کشاورزی مؤسسه گیاه‌پزشکی کشور بیان کرد: گروه دوم دو مرحله زیستی دارند بدین صورت که در حالت انفرادی خطری ندارند و اگر جمعیت آنان زیاد و رفتارشان تغییر کند مسافت‌های طولانی را طی می‌کنند تا به محصولات کشاورزی خسارت وارد کنند که خوشبختانه در این منطقه از این ملخ‌ها نداریم.

ملخ‌های جنوب کشور از نوع گله‌ای هستند

غزوی با اشاره به اینکه نمونه ملخ دوم ملخ صحرایی است که به جنوب کشور هجوم آورده و کنترل آن‌ها انجام می‌شود گفت: ملخ‌هایی که در این منطقه وجود دارد تنها یک نسل بیشتر ندارند و در اواخر زمستان و اوایل بهار که بستگی به درجه حرارت دارد تخم‌شان باز و در 5 مرحله حشره کامل می‌شود که حدود 2 تا 3 ماه به‌طول می‌انجامد و بعد از این 3 ماه ملخ نداریم و به‌صورت تخم در خاک هستند و با تغییر شرایط محیطی به ملخ تبدیل نمی‌شوند.

وی عنوان کرد: ملخ‌هایی که خطرساز هستند اگر شرایط مناسب و آب کافی در زمین وجود داشته باشد می‌توانند تا چند نسل افزایش پیدا کنند و حرکات آن‌ها یکنواخت است و می‌توانند مناطق گسترده‌ای را آلوده کنند که در جنوب کشور سازمان حفظ نباتات کشور وارد شده و عملیات کنترل را انجام داده است.

ملخ‌ها مشاهده‌شده در ورامین و قرچک خطری برای مزارع کشاورزی ندارند

رئیس بخش تحقیقات حشره‌شناسی کشاورزی مؤسسه گیاه‌پزشکی کشور اظهار داشت: در این منطقه ملخ‌ها خسارتی به‌دنبال ندارند و اگر در سالیان آینده وجود داشته باشد به‌صورت لکه‌ای ممکن است افزایش پیدا کند و در این مرحله که برخی گندم‌ها شیری و برخی هم سفت شده نمی‌توانند تغذیه کنند و معمولاً ملخ‌ها از برگ گیاه تغذیه می‌کنند.

غزوی با تأکید بر اینکه در این منطقه ملخی دیده نشده و جای هیچ نگرانی نیست عنوان کرد: ملخ‌های این منطقه از همان گروه اسفینگونتوس و اسفینگودروس بومی است و امسال به‌خاطر بارندگی خوبی که بوده تخم ‌آن‌ها بیشتر شده و به‌سبب سرسبزی افزایش جمعیت نسبی داشته‌اند.

مردم به اظهارنظرهای غیرکارشناسانه در مورد ملخ‌ها توجه نکنند

وی همچنین تأکید کرد: از یک کپسول 50 ملخ به دنیا می‌آید که تعدادی از طریق دشمنان طبیعی از بین می‌روند و تعداد دیگر به‌سبب کمبود غذا باقی نمی‌مانند، در سال‌های بارندگی جمعیت باقی‌مانده در بعضی مناطق به‌چشم می‌آید که البته خطر چندانی ندارد. مهم‌ترین مسئله در کنترل ملخ دیده‌بانی است که منطقه زیر نظر باشد تا کنترل صورت گیرد.

رئیس بخش تحقیقات حشره‌شناسی کشاورزی مؤسسه گیاه‌پزشکی کشور با اشاره به برخی اظهارنظرهای غیرکارشناسانه که سبب تشویش اذهان عمومی شده خاطرنشان کرد: مردم به شایعات توجه نکنند و اطلاعات لازم را از مراجع مسئول حفظ نباتات و یا گیاه‌پزشکی سؤال کنند.

انتهای پیام/ح*

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon