موفقیت معامله ۱۲ قرارداد کشف پریمیوم قیر صادراتی/ استقبال از ابزار مالی جدید بورس کالا

موفقیت معامله 12 قرارداد کشف پریمیوم قیر صادراتی/ استقبال از ابزار مالی جدید بورس کالا

در جریان معاملات بورس کالای ایران، روز گذشته ۱۲ قرارداد کشف پریمیوم قیر ۶۰۷۰ صادراتی پالایش نفت جی عرضه شد که در نهایت ۱۵۵ هزار تن از این محصول در قیمت پایه و با پریمیوم صفر مورد داوستد قرار گرفت.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، 12 قرارداد کشف پریمیوم قیر 6070 صادراتی مجتمع پالایش نفت جی به حجم 210 هزار تن در حالی دیروز در بورس کالای ایران عرضه شد که 155 هزار تن آن در قالب قرارداد کشف پریمیوم و با پریمیوم صفر منعقد شد. مرحله نخست تحویل کالای عرضه شده در 2 قرارداد کشف پریمیوم در تاریخ 11 خردادماه 98 اعلام شده و تحویل قراردادهای دیگر به ترتیب در ماه های بعدی بوده و تحویل کالای عرضه شده در دو قرارداد پایانی نیز مورخ 8 آبان ماه امسال انجام خواهد شد.

پیش از این مدیرعامل مجتمع نفت جی در گفتگو با تسنیم هدف از به کارگیری این ابزار معاملاتی را فروش تناژی محصول و اطمینان از تحقق برنامه های فروش شرکت در ماه های آتی عنوان کرد.

مجید اعظمی در خصوص عرضه قیر صادراتی تولید شده این مجتمع در قالب قراردادهای کشف پریمیوم در بورس کالا اظهار کرد: هدف از عرضه محصول تولیدی برای تحویل در ماه های آینده به کمک ابزار کشف پریمیوم در بورس کالا، فروش تناژی محصول بوده است و مجتمع پالایش نفت جی پیش از این نیز از این قرارداد استفاده کرده و در قالب مصرف کننده و خریدار این قراردادها، وکیوم باتوم مورد نیاز خود را از بستر بورس کالا تامین کرده است.

گفتنی است کشف پریمیوم قراردادی است که در بازار فیزیکی معامله می‌شود و به موجب آن، طرفین متعهد می‌شوند که در زمان مشخصی در آینده (تحویل، حمل یا بارگیری) کالا را براساس قیمت نهایی (قیمت مبنا به علاوه مابه التفاوت توافق شده) معامله نمایند.

در این قرارداد خریدار بخشی از ثمن معامله را در زمان توافق، به فروشنده پرداخت می کند و تسویه مابقی وجه متعاقباً و براساس شرایطی انجام می‌شود که در زمان عقد قرارداد مشخص می‌گردد.

مزیت اصلی این‌گونه قراردادها نسبت به سایر قراردادها در آن است که در قرارداد کشف پریمیوم خریدار از رسیدن کالا و تامین به موقع اطمینان خاطر دارد. حال آنکه در قراردادی مثل سلف خریدار باید از وضعیت مالی خوبی برخوردار باشد تا جنس موردنظر را پیش‌خرید کند و در قرارداد فوروارد نیز به دلیل مشخص شدن قیمت نهایی در زمان انعقاد قرارداد، امکان تضمین قیمت وجود دارد. حال آنکه ممکن است خریدار، سرمایه موردنیاز برای تامین مواد اولیه مصرفی خود را در اختیار نداشته باشد، اما برای حفظ تولید آتی نیازمند تضمین است که این ضمانت به کمک قرارداد کشف پریمیوم امکان پذیر است. ضمن اینکه فروشنده نیز این اطمینان را پیدا می‌کند که کالای تولیدی خود را در تاریخ سررسید می‌فروشد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
دهۀ «رکود، عبرت، تجربه»
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
طبیعت
خودرو سازی ایلیا
بانک ایران زمین
گوشتیران
triboon