رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان: "فشار خون ۱۴" میزان مرگ زودرس را تا ۳ برابر افزایش میدهد
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان با بیان اینکه فشار خون ۱۴، میزان مرگ زودرس را تا ۳ برابر افزایش میدهد گفت: موثرترین عامل در کنترل فشار خون بالا، کاهش میزان مصرف نمک است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، شاهرخ یوسفزاده چابک صبح امروز در جلسه "طرح بسیج ملی کنترل فشار خون بالا" در رشت اظهار داشت: این طرح ملی در دو فاز و از 27 اردیبهشت لغایت 15 تیر در سراسر کشور اجرا میشود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان اعلام کرد: فاز نخست این طرح از 27 اردیبهشت تا 17 خرداد آغاز میشود که در جهت اطلاع رسانی است و فاز دوم نیز از 17 خرداد تا 15 تیر، که طرح وارد فاز عملیاتی خود میشود.
وی با بیان اینکه در این طرح تیمهای سه نفره با حضور در مراکز مختلف اقدام به سنجش میزان فشار خون افراد میکنند ابراز داشت: پس از گرفتن فشار خون افراد، در صورت نیاز آنان را به مراکز درمانی جهت انجام اقدامات لازم ارجاع میدهیم.
یوسفزاده خاطرنشان کرد: افزایش امید به زندگی، بستر بروز بیماریهای غیر واگیر را افزایش داده است؛ افزایش طول عمر فرصت ایجاد بیماریهایی مانند دیابت و فشارخون را فراهم کرده است که مهمترین عامل بروز بیماریهای قلبی عروقی و مغزی هستند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان مهمترین عامل به وجود آمدن بیماریهای غیر واگیر را رژیم غذایی نامناسب و کاهش میزان فعالیتهای بدنی دانست و افزود: برای کنترل و درمان بیماریهایی مانند دیابت و فشار خون بایستی مصرف قند و نمک را کاهش دهیم.
وی هدف اصلی دانشگاه علوم پزشکی گیلان را هدایت ذائقه مردم به سمت کاهش مصرف نمک و قند دانست و ابراز داشت: در سالهای اخیر ذائقه مردم به سمت مصرف غذاهای چرب و پرنمک و بسیار شیرین رفته است که این خود یکی از عوامل تهدید کننده سلامتی است.
یوسفزاده از همکاری خوب کارخانجات کیک و کلوچه در رابطه با کاهش میزان استفاده از قند و نمک در محصولات خود خبر داد و تاکید کرد: مهمترین عامل در بحث سلامتی و کنترل بیماریهای غیر واگیر، خودمراقبتی و کنترل رژیم غذایی توسط خود فرد است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان گفت: از مجموع بیش از 14 هزار مرگ در استان گیلان در سال گذشته، 7 هزار و 500 نفر بر اثر بیماریهای قلبی عروقی و مغزی جان خود را از دست دادند؛ فشار خون 14، میزان مرگ زودرس را تا سه برابر افزایش میدهد.
وی با اشاره به اینکه از مجموع افراد مبتلا به فشارخون بالا، 40 درصد از بیماری خود اطلاعی ندارند اظهار داشت: از بین افراد مطلع از بیماری فشار خون بالا، 50 درصد آنان به فکر درمان نبوده و بخشی دیگر نیز درمانهای موثر دریافت نمیکنند.
یوسفزاده فشار خون بالا را مرگ خاموش نامید و خاطرنشان کرد: بسیاری از افراد به دلایل گوناگون مانند پایین بودن سن و مهم ندانستن این بیماری، آن را جدی نگرفته و باعث میشوند که این بیماری خطرات بسیار زیادی را برای سلامتی آنان به وجود آورد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان افزود: در این طرح قصد داریم که تیمهای خود را به ادارات مختلف بفرستیم تا فشار خون کارکنان و کارمندان آن سازمانها را اندازه بگیرند و روابط عمومیها میتوانند بیشترین همکاری را در این رابطه با ما داشته باشند.
انتهای پیام/ن