زیباحالت: زنجانی مورد وثوق برخی وزرا و نمایندگان مجلس بود
همدست بابک زنجانی گفت: به من اتهام کلاهبرداری میزنند د ر حالی که بابک زنجانی مورد وثوق برخی وزار و نمایندگان مجلس بود.
به گزارش خبرنگار قضایی خبرگزاری تسنیم، علیرضا زیباحالت منفرد معروف به جعبه سیاه پرونده بابک زنجانی در سومین جلسه محاکمه خود در شعبه 15 دادگاه انقلاب اظهار کرد: اعتراف میکنم در کشوری غیر از وطنم و به نفع وطنم ممنوعیتهای ناشی از تحریمها را نقض کردم.
وی افزود: توانمند بودم که در راستای خدمت به وطن در مسیری قرار گیرم که آن را امروز دکترین تحریم مینامیم. چگونه به من اتهام کلاهبرداری میزنند در صورتی که زنجانی برای پیدا کردن بانک در زمان تحریم مورد وثوق وزیران وقت و برخی از نمایندگان مجلس بود.
متهم ادامه داد: من با اعتماد به اینکه بابک زنجانی در حال دور زدن تحریمهای بینالمللی است و مورد وثوق است این اقدامات را انجام دادم. به هیچ عنوان نیتی جز آنکه عرض کردم نداشتم. متأسفانه آنچه بازپرس بنده از آن به عنوان تحصیل مال از طریق نامشروع ارائه کرده، دستمزد بوده است.
وی گفت: در خصوص آگاهی اینجانب از اقدامات بابک زنجانی که یکی از دلایل اتهامی بنده است لازم به توضیح است که در زمان همکاری با بابک زنجانی تماسی از شرکت نیکو با من گرفته شد و از من خواستند به آنجا بروم که در ادامه یک فقره السی به مبلغ 330 میلیون یورو به من نشان دادند. به محض مشاهده آن السی متوجه شدم که به هیچ عنوان چنین رقمی گشایش اعتبار نشده است. در ادامه تماسی از بابک زنجانی دریافت کردم که به من گفت «پایت را از گلیمت دراز نکن» که من در پاسخ گفتم من با اجازه و همکاری شما به آنجا رفتم.
زیباحالت مدعی شد: اطلاعرسانیام از جعلی بودن السی مذکور سبب کدورت با زنجانی شد و پیامکهای پی در پی وی با عناوین خائن و خیانتکار را در بر داشت که پس از آن دیگر با زنجانی ارتباطی نداشتم.
متهم اخلال در نظام اقتصادی گفت: در خصوص السی مورد اشاره طرف سوال واقع شدم و بدون هیچ چشمداشت و الزامی موضوع را بیان داشتم چنانچه در خصوص مطلب دیگری که پی به عدم اصالت آن میبردم قطعاً اطلاع رسانی میکردم.
وی درباره شکایت شرکت ملی نفت نیز گفت: سوال اینجاست که آیا سندی بوده که با آقای زنجانی به امضاء رسانده باشند و من هرگونه مشارکت در آن داشته باشم و یا قراردادی با بنده داشتند؟ اصلاً شرکت نفت مرا میشناسد یا دیده که شکایت کرده است؟
همدست بابک زنجانی در خصوص ثبت شرکت ایزو و تهیه دو بندر نفتی در چین گفت: هیچ کشوری چه در تحریم و چه غیر از آن به خاطر بوی بسیار بد میعانات گازی و به دلایل زیست محیطی و خطراتی که دارد حاضر به اجاره دادن اموال برای آن نبوده و نیست که در موضوع سانچی نیز شاهد بودیم که چه حادثهای در پی انفجار میعانات گازی رخ داد.
وی توضیح داد: یک شب حدود ساعت 3 صبح به وقت مالزی شمارهای ناشناس از سوئیس با من تماس گرفت که آقای زنجانی بود و گفت برای 5 فروند نفتکش معادل 11 میلیون بشکه باید مخازن تهیه کنید که گفتم اصلاً سررشتهای از نفت ندارم که زنجانی هم گفت هیچ اطلاعات و سررشتهای در این خصوص ندارد. به هر حال قول پیگیری دادم اما با پاسخ منفی مقامات مالزی مواجه شدم و علتی که مطرح میکردند مربوط به مسائل زیست محیطی بود.
همدست بابک زنجانی اظهار کرد: موضوع را فوراً به اطلاع بابک زنجانی رساندم غافل از اینکه وی قراردادی در این خصوص امضاء کرده و بر اساس تواناییهای من در مالزی زیر بار این قرارداد رفته بود که نهایتاً موفق شدم در چین این اقدام را انجام دهم.
زیبا حالت منفرد گفت: در ابتدا بابک زنجانی تفویض اختیار قرارداد میعانات گازی را به شرکت HK داده بود اما صاحبان مخازن به خاطر تحریم بودن HK نپذیرفتند و به همین خاطر شرکت دیگری به نام پترو مستر آوردند و قرارداد را با این شرکت تنظیم کردند و عملاً 11 میلیون بشکه از ید بابک زنجانی خارج و در اختیار مدیرعامل و رئیس وقت HK قرار گرفت.
زیبا حالت منفرد در ادامه ارائه دفاعیات خود اظهار کرد: در هیچ یک از جلسات بابک زنجانی با شرکتهای نفتی نبودهام و صرفاً در راستای کمک به کشور و برای دور زدن تحریمها به جابجایی و ذخیره سازی محمولههای نفتی اقدام میکردم و هیچگونه اطلاعی از قرارداد زنجانی با وزارت نفت نداشته و ندارم.
وی درباره اضافه کردن آب به محمولات نفتی هم گفت: این اتهام صرفاً بر اساس اظهارات مهدی شمس( همدست زنجانی) بوده و دلیل دیگری وجود ندارد.
این متهم افزود: از هشت محموله نفتی فقط نسبت به یک محموله ادعای وجود آب شده است اما هیچ گونه مدرک معتبری دال بر این کار وجود ندارد و اگر چنین موضوعی صحت داشته باشد آن دو کشتی دریافت کننده و تحویل دهنده به هیچ وجه از یکدیگر نباید جدا شوند تا یک مرجع بینالمللی به این موضوع رسیدگی کند.
زیبا حالت تصریح کرد: این در حالی است که کاپیتان تحویل گیرنده محمولات نفتی چنین ادعایی را مطرح نکرده و پس از بارگیری محموله از کشتی دریافت کننده جدا میشود؛ البته شاید مطرح شود پلمب مخازن شکسته شده که باید گفت هزینه شکستن پلمبها بسیار بیشتر از آن میزان آبی است که مورد ادعا بوده و به هیچ عنوان ارزش ندارد بخواهند پلمب را بشکنند.
همدست بابک زنجانی تاکید کرد: قطعا هدف از طرح این ادعا جبران کسری محمولهها در جاهای دیگر است که توسط متهمان دیگر سعی شده این اتهام به من نسبت داده شود. راه برون رفت از تحریم ها این بود که محمولههای نفتی را روی دریا از یک کشتی به کشتی دیگر منتقل کنیم تا مقصد نهایی محمولههای نفتی مشخص نباشد.
پس از دستگیری زنجانی متوجه شدم خانمی به اسم «یو» که از نفوذ بالایی در کشور چین برخوردار بود قصد دارد یکی از محمولههای نفتی ما را که در مخازن چین ذخیره سازی شده بود با ارائه یک قرارداد مشکوک و صرفاً با رسید پرداخت پول از آن مخزن خارج و به جای دیگری منتقل کند.
زیباحالت گفت: با اطلاع از این موضوع بلافاصله با ایران تماس گرفته و این موضوع را با مقامات ایرانی مطرح کردم اما مسئولان وزارت نفت و شرکت نیکو از وجود چنین محمولهای اصلا اطلاع نداشتند.
وی اضافه کرد: نهایتا با پیگیریهای فراوان توانستم این محموله و بار نفتی را از مخازن چینی تحویل گرفته و به شرکت نیکو ارائه دهم.
انتهای پیام/