هشدار مدیریت بحران به اصفهانی‌ها؛ باران‌های سیل‌آسا تا ۱۰ خرداد ادامه دارد


هشدار مدیریت بحران به اصفهانی‌ها؛ باران‌های سیل‌آسا تا 10 خرداد ادامه دارد

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: معمولاً بار‌ش‌های ناگهانی تا اوایل خردادماه ادامه دارد و توصیه می‌کنیم شهروندان و هم‌استانی‌ها تا ۱۰ خردادماه مراقبت‌های ویژه را در نظر بگیرند.

منصور شیشه‌فروش در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اصفهان، اظهار داشت: طبق پیش‌بینی هواشناسی وزش باد شدید، بارش‌های رگباری، تگرگ و صاعقه تا روز چهارشنبه و بیشتر در مناطق جنوبی، غربی و مناطق کوهستانی و ارتفاعات استان ادامه داشته و احتمال سیلابی شدن مسیل‌ها وجود دارد.

وی افزود: در چند روز گذشته 2 کشاورز بر اثر اصابت صاعقه در باغبهادران و قهدریجان جان باختند و به کشاورزان و باغداران توصیه کردیم اگر در فضای باز صدای صاعقه شنیدند، به سرعت به فضای امن و مسقف مراجعه کنند. همچنین گردشگران در مسیل‌ها، دامنه کوه‌ها و دره‌ها توقف نکنند تا از خطرات احتمالی در امان بمانند. ماهیت بارش‌های بهاری همراه با ورزش شدید باد، تگرگ و صاعقه است و حتی 10 دقیقه بارش می‌تواند منجر به سیلاب ناگهانی شود.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان ادامه داد: اگر سرنشینان خودروها با ورزش باد شدید مواجه شدند در نخستین پارکینگ توقف کنند تا پس از فروکش باد شدید و توفان گرد و غبار به مسیر خود ادامه دهند.

شیشه‌فروش تصریح کرد: هفته گذشته قطع درختان بر اثر وزش باد به چند خودرو آسیب زد و توصیه می‌کنیم افراد زیر درختان فرسوده توقف نکنند. همچنین در چند روز گذشته نیز وزش باد به مزارع جو و گندم و سقف گلخانه‌ها خسارت وارد کرده و چند اصله درخت نیز شکسته است. در همین راستا ستاد مدیریت بحران تشکیل و توصیه‌های لازم ابلاغ شد. معمولاً بار‌ش‌های ناگهانی تا اوایل خردادماه ادامه دارد و توصیه می‌کنیم شهروندان و هم‌استانی‌ها تا 10 خردادماه مراقبت‌های ویژه را در نظر بگیرند.

وی با بیان اینکه 51 هزار نفر از عشایر استان‌های خوزستان، لرستان، کهگیلویه و بویراحمد و چهارمحال و بختیاری با رعایت تقویم کوچ در حال ورود به استان اصفهان هستند، اظهار داشت: در مسیر به این عشایر خدمات امدادی ارائه می‌شود و برای جلوگیری از کندن بوته‌ها و استفاده از چوب درختان برای روشنایی و سوخت، در مدت اخیر 1500 پنل خوشیدی به آنها تحویل داده شده است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان بیان داشت: به عشایر توصیه کردیم الزامات ایمنی را رعایت کرده و در مسیرهای سیل‌گیر چادر نزنند و از دام‌های خود محافظت کنند. پیش‌بینی شده این عشایر از 30 اردیبهشت به تدریج وارد استان شوند. 24 هزار نفر از ایل قشقایی و 27 هزار نفر از ایل بختیاری وارد استان اصفهان می‌شوند و 4 هزار نفر از ایل عرب جرقویه از استان خارج خواهند شد.

شیشه‌فروش با بیان اینکه این عشایر حدود یک میلیون رأس دام به همراه خود دارند، اضافه کرد: گوشت قرمز، لبنیات و صنایع دستی تولیدات آنها است و در منطقه سمیرم باغات سیب دارند. این عشایر بیشتر در مناطق فریدونشهر، چادگان، داران، دامنه، سمیرم، شهرضا و دهاقان استقرار پیدا می‌کنند و در جلسه مدیریت بحران مقرر شد در مسیر به آنها خدمات بهداشتی، درمانی و ترافیکی ارائه شود و برای پیشگیری از حوادث توصیه‌هایی درباره چادرزنی به آنها داشتیم تا گرفتار حوادث نشوند. همچنین مقرر شد حتماً تقویم کوچ را رعایت کرده و زود حرکت نکنند تا گرفتار بارندگی نشوند.

وی خاطرنشان کرد: روز شنبه جلسه‌ای پیرامون گلستان کوه در شهرستان خوانسار داشتیم و بازدید میدانی صورت گرفت و مقرر شد اداره منابع طبیعی آفات منطقه را پایش کند و درباره تعادل دام و مرتع نیز اقداماتی صورت گیرد. همچنین قرار است محیط زیست برای ارتقای منطقه به منطقه حفاظت شده اقدامات لازم را انجام دهد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان افزود: مقرر شد تیم پایش نیز آموزش‌های لازم را به گردشگران ارائه کند تا از کندن گل‌های لاله واژگون و سایر گونه‌های نادر جهانی مانند گون توسط گردشگران جلوگیری به عمل آید. وسعت این منطقه 850 هکتار است و قرار شد اداره منابع طبیعی و محیط زیست اقدامات لازم را در راستای احیای این منطقه و پیشگیری از تخریب مراتع انجام دهند.

انتهای پیام/ ت

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon