۴۰ درصد مردم یزد از فشارخون بالای خود باخبر نیستند
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی یزد با بیان اینکه ۴۰ درصد مردم یزد از فشارخون بالای خود باخبر نیستند گفت: کلیه خدمات در طرح "بسیج ملی کنترل فشارخون " در استان یزد رایگان است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از یزد، محمد رضا دهقانی صبح امروز در نشست خبری با اشاره به اینکه عوامل بسیاری سبب شده که مرگ و میر مردم تفاوت داشته باشند، اظهار داشت: در گذشته بیماریهایی بود که عوامل اصلی مرگ و میر بودند ولی امروزه یکسری بیماریها به مانند بیماری قلبی و عروقی که علت اصلی آن فشارخون است، چهرههای جدید مرگ و میر را در کشور نشان میدهد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی یزد اضافه کرد: عواملی مثل تغییر سبک زندگی، کم تحرکی، افزایش جمعیت سالمندی و چند مبحث دیگر سبب شده که امروزه شاهد افزایش آمار فشارخون در کشور، استان و حتی جهان باشیم.
وی علت اصلی فشارخون را استفاده از نمک دانست و گفت: سرانه مصرف نمک در استان یزد به صورت روزانه بین 10 تا 12 گرم است که استاندارد آن 5 تا 6 گرم است که نشان از استفاده دو برابری نمک به صورت روزانه در استان یزد دارد.
دهقانی با بیان اینکه 30 و شش دهم جمعیت بالای 30 کشور دارای فشارخون هستند خاطرنشان کرد: این آمار نشان میدهد که 30 درصد جمعیت بالای 30 استان یزد دارای فشارخون هستند و از همه مهمتر اینکه 40 درصد مردم از آن بیخبر هستند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی یزد در ادامه با اشاره به اینکه طرح بسیج ملی کنترل فشارخون در استان که از تاریخ 27 اردیبهشت ماه آغاز شده اهداف بسیاری را دنبال میکند اظهار داشت: طرح بسیج ملی کنترل فشارخون در دو فاز صورت میگیرد که فاز اول آن از تاریخ 27 اردیبهشت ماه آغاز و تا 17 خرداد ماه ادامه دارد.
وی افزود: فاز دوم این طرح ملی از تاریخ 17 خرداد ماه آغاز و تا 15 تیر ماه ادامه دارد که در آن کلیه افراد بالای 30 سال، مادران باردار و افرادی که مبتلا به بیماریهای مزمن هستند را شامل میشود.
دهقانی با اشاره به اینکه کلیه خدمات در طرح بسیج ملی کنترل فشارخون در استان یزد رایگان است گفت: در راستای اینکه طرح ملی بسیج ملی کنترل فشارخون اثرگذاری بهتری داشته باشد به سه روش آن را دنبال خواهیم کرد که در روش اول خدمات رسانی و اطلاع رسانی، روش دوم ایجاد پایگاههای سیار در مناطق مختلف استان و سومین روش ایجاد سامانه خود مراقبتی در وب سایت www.salamat.ir است.
انتهای پیام/ش