۴۰ درصد آمار اشتغال گیلان مربوط به حوزه صنعت و تجارت است
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان گیلان گفت: ۴۰ درصد از اشتغال استان گیلان مربوط به حوزه صنعت، معدن و تجارت است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، فرهاد دلقپوش امروز در جلسه کارگروه تخصصی پدافند غیرعامل صنعت، معدن و تجارت گیلان اظهار داشت: تولید و تجارت خط مقدم جبهه اقتصادی محسوب میشوند و بایستی فرآیند پدافند غیرعامل به صورت علمی در لایههای مختلف اقتصادی اجرا شود تا همواره آمادگی لازم جهت مقابله با تهدیدات دشمن را داشته باشیم.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان گیلان گفت: آمار 40 درصدی اشتغال در بخش صنعت، معدن و تجارت گیلان و فعالیت 3 هزار و 100 واحد صنعتی و 110 هزار واحد صنفی و 112 معدن فعال در استان که به طور مستقیم با معیشت مردم سرکار دارند، جایگاه و حساسیت ویژه وجود پدافند غیرعامل مشخص میشود.
وی تصریح کرد: اگر سیاستها و راهبردها بر پایه اصول علمی باشند و برنامههای پدافندی با همراهی نخبگان، هیئت علمی دانشگاهها و جوانان فعال در این حوزه انجام شود و همچنین اگر برنامههای کلان و راهبردهای محوری دقیقتری داشته باشیم، قطعاً شاهد اثربخشی بیشتری در زمینه پدافند غیر عامل خواهیم بود.
دلقپوش تاکید کرد: به طور مثال برداشت غیراصولی از معادن نتایج مخاطره آمیز و فاجعه باری به دنبال دارد لذا بایستی مطالعات دقیق قبل از بهرهبرداری معدن انجام شود؛ پدافند غیرعامل بایستی به صورت زیرساختی در بخش تولید و تجارت برای کاهش آسیبهای احتمالی، طراحی ، برنامهریزی و پیاده سازی شود.
رئیس کارگروه تخصصی پدافند غیرعامل صنعت، معدن و تجارت گیلان افزود: موقعیت جغرافیایی ممتاز استان گیلان به نحوی است که یک استان مرزی و استراتژیک محسوب میشود و در بدترین شرایط کشور، میتواند به عنوان یک سوپاپ اطمینان برای پشتیبانی از کل کشور عمل نماید، لذا بهرهگیری از ظرفیتهای این استان ضروری است.
وی خاطرنشان کرد: شرکت غله و خدمات بازرگانی دولتی به عنوان یکی از بازوهای اصلی در زمینه پشتیبانی و تامین مایحتاج مردم، تحت هیچ شرایطی نباید خصوصی سازی شود زیرا در بسیاری از کشورهای توسعه یافته، نظیر چنین شرکتی وجود دارد که وظیفه تامین کالای اساسی و تنظیم بازار در هنگام ضرورت را بر عهده دارد.
دلقپوش بر مدیریت جو روانی حاکم بر بازار توسط اتاق اصناف و اتحادیهها تاکید کرد و ابراز داشت: برخی از عناصر ناآگاه، با فضاسازی کاذب به دنبال القای کمبود تصنعی کالا و جوسازی روانی در بازار هستند و یکی از ترفندهای دشمن این است که از همین اقدامات علیه ما استفاده کند.
وی گفت: برای برقراری تعادل در بازار هر اتحادیه چند جلسه توجیهی با زیر مجموعه خود جلسه برگزار کند به شکلی که در شبکه توزیع و بازار خللی به وجود نیاید تا جلوی ساخت بحرانهای ساختگی توسط عدهای سودجو گرفته شود؛ مردم بایستی با هوشیاری کامل از این فضای روانی عبور کرده و با مصرف درست و عدم احتکار خانگی، نقشه دشمنان را نقش برآب کنند.
مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری گیلان نیز در این جلسه اظهار داشت: مقابله با تهدیدات طبیعی به عهده ستاد مدیریت بحران استانداری است و برنامهریزی برای مقابله با تهدیدات غیرطبیعی که معمولاً توسط انسان ساخته میشوند و ماهیت متفاوت دارند بر عهده کارگروه پدافند غیرعامل استان گیلان است.
امیر محمدپور با اشاره به وظایف حوزه پدافند غیرعامل و حساسیت در اجرای صحیح آن افزود: افراد در حوزه پدافند غیرعامل موظف هستند که در هنگام صلح از تهدیدات انسان ساخت در برابر جامعه و مردم محافظت کنند و این کارگروه از این حیث که حوزه تولید تجارت بسیار وسیع و ارزشمند است، اهمیت بالایی دارد.
وی تصریح کرد: اصناف، صف نخست پدافند غیر عامل هستند و همچنین بیشترین نقش در پدافند غیرعامل برای کارگروههای اقتصادی نظیر صنعت،معدن وتجارت در نظر گرفته شده است چون مستقیماً با مبادلات کالا و عرضه خدمات و اقلام اساسی مردم در ارتباط هستند.
انتهای پیام/ن