اختصاص ۲۵۰۰میلیارد وام قرض‌الحسنه ساخت و تعمیر مسکن به سیل‌زدگان

اختصاص 2500میلیارد وام قرض الحسنه ساخت و تعمیر مسکن به سیل‌زدگان

رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گفت: بانک مرکزی ۲۵۰۰میلیارد تومان وام قرض‌الحسنه به ساخت و تعمیر مسکن سیل‌زدگان با اولویت لرستان، گلستان، مازندران و خوزستان اختصاص داد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، علیرضا تابش در برنامه پیگیری "عملکردها و مشکلات در مناطق سیل‌زده"، با اشاره به آغاز بازسازی مناطق آسیب‌دیده بلافاصله پس از اتمام سیلاب‌ها گفت: اولویت بازسازی در حوزه واحدهای تعمیری بود که گام نخست اجرای آن بحث تأمین اعتبار بود.
او ادامه داد: برای هر واحد مسکونی یا تجاری روستایی یا شهری که آب وارد آن شده برای تعمیرات 150 میلیون ریال وام و 50 میلیون ریال کمک بلاعوض در نظر گرفته شده است که اگر این مبالغ اعطا و بر تخصیص آن نظارت شود، کار با سرعت پیش می‌رود.

تابش با بیان این‌که 11 هزار و 229 واحد در خوزستان نیازمند تعمیر هستند خاطرنشان کرد: در مصوبه اخیر در مرحله اول اعتبار 7 هزار واحد تأمین و کار بازسازی آنها نیز آغاز شده است.

او گفت: دو هزار و 500 میلیارد تومان وام قرض‌الحسنه برای ساخت و تعمیر مسکن سیل‌زدگان از سوی بانک مرکزی اختصاص داده شد که با توجه به روستاهایی که نیاز و آسیب بیشتری دیده‌اند، اختصاص این رقم متغیر است که البته این کار نیز تا زمستان باید به اتمام برسد، اما به‌ترتیب به 4 استان لرستان، گلستان، مازندران، خوزستان توجه بیشتری شده است.

رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خاطرنشان کرد: این اعتبار برای 30 هزار واحد احداثی شامل 4 هزار واحد شهری و 26 هزار واحد روستایی، 40 هزار واحد تعمیری و 42 هزار واحد معیشتی کافی است.
تابش با تأکید بر اینکه سقف تسهیلات برای احداث مسکن در شهرها 50 میلیون تومان و در روستا 40 میلیون تومان است، اضافه کرد: اعتبار اختصاص‌یافته را در 21 استان، 260 شهر و 5 هزار روستا تقسیم کرده‌ و اولویت را برای مناطق مرکز سیل گذاشته‌ایم و در لرستان و خوزستان تمام واحدهای آسیب‌دیده را تحت پوشش قرار می‌دهیم.
تابش درباره ارائه تسهیلات بلاعوض اظهار داشت: سقف وام بلاعوض احداث واحدهای مسکونی در شهر 12 میلیون تومان و در روستا 10 میلیون تومان است. همچنین سقف وام بلاعوض ساختمان‌های تعمیری در شهر و روستا 5 میلیون تومان در نظر گرفته شده و سقف وام بلاعوض معیشتی هم 5 میلیون تومان است.
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گفت: سقف وام برای جبران هزینه اسکان موقت در شهرها 12 میلیون تومان و در روستاها هم 6 میلیون تومان در نظر گرفته شده است.
فاضل عبیات معاون عمرانی استانداری خوزستان دیگر میهمان این برنامه در ارتباط اینترنتی با ابراز اینکه "در شرایط کنونی به‌دنبال ایمن‌سازی روستاها هستیم"، تأکید کرد: در صورتی که روش ایمن‌سازی جواب ندهد، جابه‌جایی را پی خواهیم گرفت.
وی افزود: 32 روستا اکنون وضعیت بحرانی دارند، اما اولویت ما ایمن‌سازی است. در زمان وقوع سیلاب‌ها، 103 روستا در خوزستان زیر آب رفت و حدود 140 روستا هم در محاصره سیلاب بودند.
عبیات گفت: دو روستا همچنان گرفتار سیلاب و ساکنان این مناطق خواستار جابه‌جایی هستند.
معاون عمرانی استانداری خوزستان گفت: به‌دلیل وسعت زیاد مناطق متأثر از سیلاب، دنبال بازگشایی راه‌های بین‌روستایی هستیم.
عبیات اضافه کرد: تا پایان ماه مبارک رمضان، بازگشایی راه‌های روستایی پایان می‌یابد.
مهدی رازجویان معاون عمرانی استانداری مازندران نیز با اعلام اینکه منازل مسکونی شهر زیر آب و اطراف پل سفید در محدوده شیرگاه از 12 فروردین دچار مشکل شده که مشکلات هنوز باقی مانده‌اند، گفت: از بانک‌ها برای روستاهایی که متأثر از آسیب‌های سیل هستند، کمک درخواست کرده‌ایم.
او تصریح کرد: تاکنون 15 میلیون تومان وام معیشتی و بلاعوض به ساکنان این روستاها اعطا شده و 7 میلیون نیز برای تعمیر منازل آنان اختصاص یافته است.
وی ادامه داد: مشکلات بسیاری از مناطق این استان رفع شده اما احتمال جابه‌جایی دو روستا همچنان باقی است.
رازجویان در خصوص بازگشایی مسیرهای مواصلاتی گفت: در حال حاضر راه‌های ارتباطی همه روستاها حتی به‌طور موقت باز است.

انتهای پیام/*

واژه های کاربردی مرتبط
دهۀ «رکود، عبرت، تجربه»
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
خودرو سازی ایلیا
بانک ایران زمین
گوشتیران
triboon