خراسان رضوی| انحراف تسهیلات اشتغال‌زایی در گناباد؛ بیشترین انحراف مربوط به بخش کشاورزی است

خراسان رضوی| انحراف تسهیلات اشتغال‌زایی در گناباد؛ بیشترین انحراف مربوط به بخش کشاورزی است

تسهیلات اشتغال‌زایی در شهرستان گناباد گاهی در مواردی غیر از زمینه ارائه شده هزینه می‌شود که بیشترین انحراف مربوط به بخش کشاورزی است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از گناباد، بدون شک اشتغال یکی از معضلات اصلی کشور ما در چند سال اخیر بوده و دولت‌ها سعی کرده‌اند با روش‌های مختلف این معضل را برطرف کنند.

پرداخت تسهیلات و یا ایجاد طرح‌های مختلف برای روستاها و مشاغل خرد از دیگر برنامه‌ها بوده اما آنچه به نظر می‌رسد این طرح‌ها و به ویژه تسهیلات نتوانسته گره اشتغال را باز کند و در مواردی شاهد بوده‌ایم تسهیلات داده شده انحراف پیدا کرده و در حوزه‌های دیگر خرج شده است.

باصری دبیر خانه صنعت، معدن و تجارت گناباد در این زمینه اظهار داشت: برخی مشاغلی که به آنها تسهیلات پرداخت می‌شود بازار هدف مشخصی ندارند و سبب می‌شود بعد از مدتی این سرمایه‌گذاری به شکست منجر شود.

وی ادامه داد: در شهرستان جا برای فعالیت‌های اقتصادی وجود دارد و ظرفیت خوبی موجود است و مشکلاتی از جمله نبود بازار هدف بر سر راه صنعتگر نیز وجود دارد که باید در برنامه‌هایی که قرار است اجرا شود به این مهم دقت و فقط تمرکز بر ایجاد اشتغال نباشد.

دبیر خانه صنعت، معدن و تجارت گناباد خاطرنشان کرد: در جلساتی که برای حمایت از صنعتگران برگزار می‌شود حرف‌های زیبایی گفته می‌شود ولی این سخنان بدون عمل فایده‌ای نخواهد داشت.

محسن حیدرنیا یکی از تولیدکنندگان گنابادی نیز در گفت‌وگو با تسنیم اظهار داشت: حمایت، همیشه مالی نیست و در برهه‌هایی حتی دلگرمی دادن مسئولان می‌تواند کار را جلو ببرد.

وی با گلایه از مسئولان گناباد ادامه داد: به طور مثال از بنده در استان به عنوان یک تولید کننده تجلیل می‌شود اما در شهرستان حتی من را نمی‌شناسند و این در صورتی است که در برهه‌ای از زمان به دلیل فشار مشکلات ممکن است سرمایه‌گذار کار را رها کند و این مسئولان هستند که باید دلگرمی بدهند.

این تولیدکننده گنابادی تصریح کرد: گناباد موقعیت صنعتی خود را نسبت به گذشته از دست داده اما اگر همتی باشد می‌توان در این عرصه به دستاوردهای موفقیت آمیزی دست یافت.

آذر‌پرند رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی گناباد نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: از مجموع 85 طرح ملی در شهرستان دو سوم طرح‌ها در زمینه تعهد اشتغال انحراف داشتند که بیشترین آن مربوط به بخش کشاورزی است؛ بر این اساس قرار شد اصلاح اشتغال در سامانه مربوطه صورت گیرد و بانک‌ها در زمان پرداخت تسهیلات از متقاضیان تعهد اشتغال اخذ کنند.

وی درباره وضعیت صنایع فعال گناباد نیز اظهار داشت: 172 واحد صنعتی در بخش‌های صنایع کانی فلزی و غیرفلزی، صنایع غذایی، شیمیایی و سلولزی در شهرستان گناباد فعالیت دارند که برای راه‌اندازی آنها هزار و 273 میلیارد ریال سرمایه‌گذاری شده و برای سه هزار و 284 نفر به طور مستقیم و دو برابر این تعداد به طور غیرمستقیم اشتغال ایجاد شده است.

آذرپرند افزود: سه شهرک و ناحیه صنعتی نیز با 447 هکتار زمین و 54 واحد فعال و 11 سردخانه و انبار و سیلو در شهرستان گناباد فعال است. از مجموع چهار هزار و 700 واحد صنفی دارای پروانه کسب در شهرستان گناباد سه هزار و 400 واحد فعال است. حدود 500 شرکت تعاونی با اشتغال بیش از شش هزار و 500 نفر در این شهرستان فعالیت دارند.

حامد قربانی فرماندار گناباد نیز از ایجاد هزار و 551 اشتغال پایدار در یک سال اخیر در شهرستان خبر داد و گفت: میزان تعهد ایجاد اشتغال شهرستان در سال‌جاری هزار و 64 نفر است که هم اینک میزان بیکاری در گناباد 7.6 درصد است و بر این اساس دو هزار و 69 متقاضی کار هستند.

وی افزود: در یک سال اخیر به میزان 28 میلیارد و 890 میلیون ریال اعتبار مشاغل خانگی و 125 میلیارد و 520 میلیون ریال اعتبار اشتغال پایدار و روستایی به متقاضیان گنابادی پرداخت شد.تسهیلات تبصره 16 برای تسهیلات مشاغل خانگی گناباد نیز در یک سال اخیر بطور کامل محقق شده است.

قربانی اذعان داشت: بیشترین انحراف در بخش اشتغال مربوط به بخش کشاورزی است که با توجه به موقعیت خود قابلیت مهار کافی ندارد؛ 18 هزار و 796 نفر در قالب شش هزار و 773 کارگاه و واحد تولیدی در گناباد تحت پوشش خدمات بیمه تامین اجتماعی قرار دارند.

گزارش از یاسر سالاری

انتهای پیام/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon